directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els vins i caves catalans, salvats per l'exportació europea

Freixenet i Torres acabaran l'any amb un increment de les vendes d'un 3%, de les quals una quarta part es fa per Nadal

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Els empresaris del vi i el cava veuen amb optimisme la situació de crisi actual, ja que podrien acabar l'any amb un 3% d'increment de les vendes. Però alhora, destaquen l'esforç en la tasca comercial i en l'ajust de preus que han fet per aconseguir-ho. L'exportació és el destí principal dels seus productes, però tant el director de comunicació de Freixenet, Pere Bonet, com el president de Torres, Miquel Torres, han coincidit en apuntar cap al turisme europeu que ha visitat l'estat aquest estiu per justificar l'augment. Tots dos creuen que els conflictes als països del nord d'Àfrica haurien portat més visitants. El Nadal, però, continua sent l'època de l'any en què hi ha més consum, entorn un 25%.

Comparteix
   


Etiquetes
Un 70% aproximadament de la producció de vi i cava de les empreses catalanes se'n va a l'estranger. I el que es queda aquí incrementa les vendes quan vénen de fora a consumir-lo.

Segons ha explicat a l'ACN el president de Torres, Miquel Torres, i el director de comunicació de Freixenet, Pere Bonet, aquest any les vendes han estat superiors gràcies al turisme europeu, ja que els conflictes i les revolucions socials als països del nord d'Àfrica haurien desviat els visitants cap a l'estat, segons creuen ells.

Per aquest motiu, ambdues multinacionals del vi i el cava han notat un augment en el consum en l'hostaleria i en l'alimentació.

Però l'increment de les vendes no només està relacionat amb l'arribada de més turistes, sinó que també 'pel gran esforç de preus i de tasca comercial, de promoció i distribució arreu del món', segons ha dit Bonet. I per la 'contenció de costos', ha afegit Torres.

Tot i així, Bonet ha deixat clar a l'ACN que aquest increment del volum que s'ha consumit no representa més beneficis necessàriament.

Segons Pere Bonet, el consum del cava ha crescut un 3% respecte l'any passat en el mercat interior, però en l'exportació, l'augment ha estat d'un 7%. I és que la marca Freixenet es va començar a internacionalitzar als anys 60 i actualment s'exporta a més de 140 països. 'Això -diu Bonet- ens permet jugar i poder anar respirant'.

Al Nadal, més alta gamma

Els dos empresaris del sector vitivinícola han coincidit en dir que per les festes nadalenques es compra més cava i vi d'alta gamma. Torres ha considerat que es ven 'productes de nivell més elevat perquè la gent fa un esforç per posar a la taula les millors ampolles' per aquestes dates.

Per a Freixenet el Nadal representa un 35% de les vendes de tot l'any, mentre que Torres, en aquest període ven el 20% dels seus vins i brandis.

A diferència d'anys enrere, els regals d'empresa o lots de Nadal han disminuït. Bonet ha explicat que per la situació econòmica 'les empreses han reestructurat la seva política dels regals d'empresa i s'ha notat'. Alhora, ha apuntat que 'els sopars d'empresa són una tradició que encara es continua fent' i ha considerat que 'potser els menús no són tan esplèndids, però sempre es fa un sopar de germanor amb els companys de feina'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
20 de desembre de 2011, 09.36 h

#2 Estic molt d'acord amb tú per protegir els productes de rodalies. No només cava, vins i licors, sino que també hem de tenir en compte els productes agrícoles i els fets per empreses artesanals (apart dels fabricats i etiquetats aqui).
Comprar aquests productes fets a prop, significa una gran inversió en el propi país que ens permet pagar els corresponents impostos a ep.panya (Jo dic que es l'equivalent a l'impost revolucionari d'ETA) i alhora viure una mica...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Baudili fletxa Barcelona
20 de desembre de 2011, 08.25 h

Des que tenim l'euro, es pot comprar i vendre fora d'Espanya tranquil·lament i això del cava i les dades del port de Barcelona demostren que les profecies apocalíptiques dels talibans hispànics referents a que si Catalunya s'independitza s'enfonsarà la seva economia perquè en represàlia els espanyols no comprara els nostres productes son pura escombraria manxega.
Jo personalment fa mes de tres anys que no compro cap vi ni licor que no sigui català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Uri fletxa Anoia
19 de desembre de 2011, 18.41 h

Podem donar també les gràcies al boicot que fa uns anys van cridar a fer al cava català des de les espanyes. Gràcies aixó també es deu aquest increment de les exportacions a l'extranger, ja que al no vendre aquí, es van buscar nous mercats. Us en devem una!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.