directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 15:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV votarà 'no' a la investidura de Rajoy

El grup acusa el líder del PP de donar 'cops de destral a la despesa social' i de fer 'propostes recentralitzadores'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats, Joan Coscubiela, ha acusat aquest dilluns el president electe del govern espanyol, Mariano Rajoy, de fer servir la crisi com a excusa per impulsar 'les mateixes polítiques suïcides' que s'han aplicat fins ara i per introduir-hi més dosis de 'desigualtat i patiment inútil per a la majoria'. En el seu discurs al debat d'investidura, Coscubiela ha retret a Rajoy que no hagi destinat 'ni una sola paraula' a les famílies desnonades, i ha lamentat que aposti per una 'recentralització' de l'Estat en comptes de preocupar-se dels ciutadans que pateixen les retallades.

Comparteix
   


Etiquetes
Coscubiela ha hagut de compartir el seu temps amb el coordinador general d'IU, Cayo Lara, amb qui comparteix grup i que ha pogut gaudir de 22 minuts del tems per sis minuts del portaveu d'ICV. En tot cas, ha aprofitat el seu torn per denunciar les polítiques que Mariano Rajoy pretén impulsar a l'Estat, que en comptes de 'retallar els privilegis de les elits, reduir despesa en defensa, cap a la Església i a la Casa Reial' aposten per 'donar cops de destral a la despesa social'.

El portaveu d'ICV, que ha reivindicat un cop més la dació en pagament, ha reiterat la seva aposta per una fiscalitat que doni suport a l'economia productiva 'i penalitzi el capital especulatiu'. 'Cal que pagui més el que més té i el que més contamina', ha sentenciat abans de lamentar que Rajoy no aposti per fer perseguir el frau fiscal o 'la vergonya de les SICAVs', les societats d'inversió.

Coscubiela s'ha mostrat convençut que la reforma laboral que impulsa Mariano Rajoy 'no crearà ocupació' i li ha recordat que l'ocupació 'només pot venir de la mà de la millora de l'exportació, el consum intern i de l'aposta per l'ocupació social'. En aquest sentit, ha acusat Rajoy de voler 'socialitzar les pèrdues i privatitzar els beneficis' i li ha recordat que 'al segle XXI l'ocupació ve de la mà de les polítiques de sostenibilitat, o no vindrà'.

Demana a Rajoy que 'abordi el distanciament entre Catalunya i Espanya'

El portaveu d'ICV també ha aprofitat la seva intervenció per recordar al president electe que el 'distanciament' entre Catalunya i Espanya ha assolit límits 'greus', i per acusar el seu partit d'haver provocat 'com a piròman' aquesta situació en 'forçar una sentència del TC' que diu que 'l'Estatut no hi cap a la Constitució espanyola'. 'Si això és així i el pacte entre la sobirania popular de Catalunya i l'espanyola no té cabuda a la Constitució, no queda més remei que plantejar-se aquesta reforma de la Constitució', ha sentenciat.

Cayo Lara: 'Crear ocupació pública no és malgastar'

El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha reclamat més ocupació pública i posar límits als 'sous i privilegis' dels alts directius de la banca. Segons Lara, 'crear ocupació pública no és malgastar', com tampoc 'podem sortir de la crisi sense estímuls de l'economia' i per tant cal 'una reforma fiscal que introdueixi més progressivitat'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Joan fletxa Palamós.
20 de desembre de 2011, 18.43 h

Una altres Calatraves conduïts pel Llamazares. Segurament el fatxa Rajoy deu estar tremolant !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa CATALUNYA
20 de desembre de 2011, 11.52 h

M'han dit que el rajoy s'ha posat a plorar pel disgust.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.