directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas i Junqueras volen impulsar un front comú pel pacte fiscal

El president de la Generalitat i el d'ERC es van reunir ahir divendres al Palau de la Generalitat i han coincidit en la preocupació per l'economia catalana

Comentaris 46  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el d'ERC, Oriol Junqueras, s'han compromès a impulsar un front comú en defensa del pacte fiscal en la línia del concert econòmic que sumi el PSC i el PP. Tots dos s'han trobat aquest divendres al Palau de la Generalitat i han coincidit en la gravetat de la situació econòmica que travessa Catalunya i en la necessitat de solucionar el problema estructural de finançament que pateix el país. Fonts d'Esquerra han explicat a l'ACN, que Junqueras ha advertit Mas que el govern espanyol dilatarà al màxim la negociació del nou model de finançament per 'escanyar' políticament i econòmica Catalunya i reduir el marge de maniobra del Principat.

Comparteix
   


Etiquetes
ERC insisteix en la necessitat de convocar una consulta prèvia per tal que la proposta catalana tingui un gran suport ciutadà. Un punt que encara no han acordat amb el Govern, malgrat l'interès de les dues parts d'aconseguir un gran consens en el tema. Junqueras i Mas han decidit, de moment, treballar perquè totes les forces polítiques de l'arc parlamentari català se sumin a la reivindicació d'aquest pacte fiscal en la línia del concert econòmic.

A més del problema de fons en el finançament, els dos líders polítics han coincidit en criticar la manca de lleialtat institucional de l'Estat, que no assumeix alguns dels compromisos de pagament amb Catalunya, com els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera. Tot i entendre que en la situació de crisi actual un impagament com aquest pot fer trontollar la tresoreria de la Generalitat, ERC insisteix en la necessitat que el Govern compleixi amb els seus compromisos de pagament, especialment quan afecten els treballadors públics.

Els republicans han recordat al president de la Generalitat que existeixen altres formes d'incrementar els ingressos, com les que ells proposen incorporar en la negociació dels pressupostos. Tot i això, en la reunió d'aquest divendres la negociació dels comptes públics ha estat en un segon terme, ja que hi ha passat per davant la solució del problema estructural de finançament públic. Tot i que no ha quedat fixada, fonts d'ERC no descarten una nova reunió entre Junqueras i Mas per a les properes setmanes.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#50
Joan fletxa Palamós
27 de desembre de 2011, 18.11 h

#49 Estic d'acord amb lo que dius. Només he de dir ( i parlo per mi ) que els que soms més grans ja estem tips de tantes baixades de cap quan temps enrere teniem ( o m'ho pensava) més personal per defendre els nostres drets i ja veus com ha acabat tot Tant de bó, i espero que així sigui, la necessitat de ser lliures ens vingui donada per la pressió que tota la societat civil faci sobre qui a de defensar aquets drets. Cal aprofitar-ho, cada dia hi ha més sentit de llibertat i no nomes p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Andreu fletxa Cardedeu
27 de desembre de 2011, 15.32 h

Els que llancen el seu odi contra un o altre partit català, conscient o inconscientment els hi fan el joc als espanyols(es posible que els que ho fan, per molt independentistes que siguin, no s'scabin de creure que això passara abans del que molts es pensen, per una questió de necessitat). Fer el pas de crear un estat des de zero no és cosa d'un sol partit, i anar a una, no vol dir que els d'esquerres es tornin de dretes o a l'inreves, sinó que Catalunya te que anar per davant de qualsevo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
27 de desembre de 2011, 10.02 h

Mas i Junqueras donen passos per aplicar el terrorisme neoliberal a Catalunya. Aiii, Oriol de Sanvi, ets només un talp convergent. Sempre ho has sigut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Jordi fletxa CATALUNYA
26 de desembre de 2011, 22.37 h

#45 Si el meu és inadequat hauries de llegir els del marques de Sotalpont alies xarnego montella,a no ser que hi estiguis d'acord.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
26 de desembre de 2011, 21.14 h

Mentre ens dediquem a desqualificar opinions que poden ser diferents a la nostra o simplement que ataquen al partit del qual som fanàtics (no s'entén una defensa tan cega d'allò que clama al cel)... el temps va passant i els polític espanyols i espanyolistes van fent la seva. I si us fixeu el que menys comenteu es la notícia en si. Trist panorama per Catalunya, amb persones amb dret de vot que tenen aquest pensament no és estrany que tinguem governs i polítics com aquests.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
carme fletxa barcelona
26 de desembre de 2011, 20.12 h

#44 Comentari inadequat


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Jordi fletxa CATALUNYA
26 de desembre de 2011, 19.58 h

#36 La fixació sobre les costums sexuals de les mares de l'inmigrant espanyol montella segurament és un trauma d'infància,i deu pensar que totes les mares actuen com la seva per superar-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Jordi fletxa CATALUNYA
26 de desembre de 2011, 19.56 h

#21 Dius alguna cosa,inmigrant espanyol?no t'entenc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
carbu fletxa Santbo
26 de desembre de 2011, 14.00 h

Ni el 34, ni el 40-41 - que crec són la mateixa persona- em represente. Posats a triar trio els dos últims, però no es això companys. Això no pot continuar. Deixeu de suplantar la gent. Calen opinions, no insults. Es en l'únic que estic d'cord amb es meu últim "doble". Una abraçada Joan. Una abraçada companys


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Carbu fletxa Santbo
26 de desembre de 2011, 13.53 h

El que ha escrit el # 34, de petit deuria tenir una infància una mica deixada. Abans d'escriure segons que t'hi hauries de mirar una mica. M'ha emprenyat bastant que algun individuu faci servir el meu nom per insultar. Ara es quan em ve al cap en Joan.... Nano, de catalans com tu, de veritat que no en fan falta. Més que bé el que fas és el banau. I la veritat és que no sé a quin Sant t'encomanes. Amb el teu "llenguatge", et diria que "no tens collons" per donar la cara?? Pot ser que et b... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.