directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern se sent 'comfortable' amb la geometria variable

Així ho ha dit Artur Mas, que demana a les forces polítiques que mantinguin el seu 'tarannà positiu'

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El govern 'se sent confortable amb la situació actual en la qual podem arribar a acords amb diferents partits', ha declarat aquest matí Artur Mas (CiU), que ha agraït, pocs dies abans de complir un any com a president de la Generalitat, el 'tarannà positiu' que han mantingut la resta de partits. El cap parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha refermat aquest missatge: 'som un govern que vol ser ajudat'. I, respecte a ofertes més concretes que puguin fer alguns partits, ha afegit: 'si això és sincer, ho entomarem'. Ho han dit en un homenatge a Francesc Macià al qual també ha acudit el president d'ERC Oriol Junqueras, que ha declarat que intentaran 'fer costat al govern' si ho veuen possible.

Comparteix
   


Etiquetes
'Agreixo molt a tots els partits polítics que, en algun moment o altre, han estat al costat del nostre govern', ha declarat Artur Mas en l'acte d'homenatge a Francesc Macià, aquest matí al cementiri de Montjuïc, gairebé un any després que el seu govern prengués possessió.

El president ha reiterat, 12 mesos després, la seva intenció de 'fer pinya i intentar unir el màxim de forces possibles entorn dels objectius de Catalunya, en el present i en el futur'. 'Aquí cap partit ha de quedar exclòs', ha afegit en aquest context.

I, poc abans d'acabar l'any, ha llençat aquesta exhortació: 'espero, confio, i desitjo que aquest tarannà positiu es mantingui i, si pot ser, es reforci durant l'any que ve'.

Poc després el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha reforçat aquest missatge, tot recordant que durant la primera etapa de govern CiU ha pactat amb el PSC la investidura d'Artur Mas, fa front amb ERC per buscar el pacte fiscal, i va aprovar els pressupostos del 2011 gràcies al suport del PP.

Per això Pujol ha assegurat que el govern 'vol ser ajudat'. Respecte ofertes de pactes més estables, ha etzibat: 'Si això és sincer, ho entomarem'.

Ho ha dit durant un acte al president Macià, mort aquest Nadal fa 78 anys. En l'acte també ha participat un descendent del primer cap de la Generalitat contemporània al capdavant d'ERC, Oriol Junqueras, que s'ha referit a la unió que va aconseguir Macià a Catalunya.

Junqueras ha exportat aquesta necessitat d'unió al moment actual. En un moment de dificultats, ha dit, 'la nostra fortalesa com a país ha de ser la nostra fortalesa política'. Ja en un àmbit més concret, Junqueras ha assegurat: 'intentarem fer costat al govern en la mesura que el govern estigui disposat a prendre les decisions que pertoquen'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Martínez fletxa Centelles
28 de desembre de 2011, 19.23 h

#8 tens raó a tot arreu dels pobles i ciutats de Catalunya la majoria de regidors i alcaldes de CiU, venen de famílies clarament relacionades i arrelades amb el franquisme sociològic...els altres, els del PSC ho son per la via socialista falangista arrelada als antics sindicats verticals de la dictadura i que saltaren al PSC un cop va esdevenir alternativa al franquisme real arreu del estat espanyol. Martínez


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan fletxa Palamós
27 de desembre de 2011, 11.48 h

Mentre tinguin el qui mana de veritat , ( Duran i Lladre) agafat a l'espanyolisme real i cru, CiU serà un juguet del franquisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa bcn
27 de desembre de 2011, 11.09 h

Sembla coherent el que ha dit l'honorable (?) però la veritat és que només compten per ells el peperos, les altres formacions només s'anomenen i prou, sempre troben un motiu per desqualificar-les. ERC sempre els posa entre cordes i em sembla bé, fa que es mullin i com sempre piquen, en sentit contrari és clar. NO hi ha res a fer, nois CIU és com és i després de més de 30 anys això ja forma part del seu adn.
Només les seves juventuts i la seva part independentiste poden fer tombar l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Raül fletxa Barcelona
26 de desembre de 2011, 23.14 h

"Geometria variable", Déu n'hi doret la nova collonada. Cada cop la cosa és més retorçada. Tot s'hi val per aquesta colla de mediocres covards que tenim per politiquets, abans que deixar-se d'hòsties i enfilar cap a la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Palamós
26 de desembre de 2011, 13.49 h

Geometria variable ? Saben que vol dir? Són frases que els regionalistes de CiU han après com a moda ? Tal vegada GEOMETRIA VARIABLE és el retrocés de la presència del català al cinema ? La proposa de disminuir l'oferta de senyal de televisió pública i en català, l'ùnica eina eficaç normalitzadora ? La penalització econòmica en tots els àmbits dels treballadors - però no, és clar - dels més rics ? És GEOMETRIA VARIABLE, el procés de privatització de l'ensenyament pùblic ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marta fletxa Sitges
26 de desembre de 2011, 12.40 h

La realitat és que, de moment, l'únic pacte existent és el del nou "tripartit" PP-CDC-UDC. Sabieu que han augmentat el nombre d'alts càrrec a la Diputació de Barcelona?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de desembre de 2011, 11.58 h

D'això i amb un altre partit i no fa gaire sent deia EQUIDISTÀNCIA..!! com canvien les coses i la opinió publicada opinada i ben pagada per fer.les canviar de opinió a la manipulada opinió publica catalana...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carbu fletxa Santbo
25 de desembre de 2011, 22.29 h

D'acord Vicenç però,com molt bé dius, amb lúnic objectiu que és la llibertat de Catalunya, ara i dels Països Catalans, a continuació. Ara bé, o ho fem ara o ja hem begut oli. Hem d'espavilar !!!
Visca la pàtria!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
25 de desembre de 2011, 21.07 h

'fer pinya i intentar unir el màxim de forces possibles entorn dels objectius de Catalunya, en el present i en el futur'.
L'únic objectiu es la llibertat de Catalunya sinó, no cal.

'Aquí cap partit ha de quedar exclòs'.
Espero que si! Tots sabem quins. Els que no vulguin la llibertat ni que siguem un estat!

Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.