directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Pujol vol que es tramiti la ILP per prohibir els braus perquè existeix debat al carrer

La ILP s'enfronta a tres esmenes a la totalitat de PSC, PPC i Grup Mixt

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha defensat aquest dimecres que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per prohibir els braus es tramiti al Parlament, argumentant que existeix debat al carrer. La ILP s'enfrontarà divendres a tres esmenes a la totalitat de PSC, PPC i Grup Mixt. Si els diputats donen suport majoritari a les esmenes, la iniciativa serà rebutjada i no es tramitarà. En declaracions a TV3, Pujol ha indicat que CiU dóna llibertat de vot, però alguns són del parer, entre els que s'inclou, que 'no seria dolent que això es debatés'. 'El més important és que això es pugui debatre', ha insistit, i ha augurat que pot haver-hi consens al voltant d'evitar la mort de l'animal.
oriol pujol
Comparteix
   

Pujol ha recordat que prohibir les curses de braus és un debat que està al carrer, i com a mostra ha subratllat que s'han recollit fins a 300.000 signatures per portar el tema al Parlament. En aquest sentit, ha opinat que els partidaris i els contraris han de tenir l'oportunitat d'explicar-se en seu parlamentària. 'M'agradaria poder tenir l'oportunitat d'escoltar a tothom', ha afegit.

El convergent ha apuntat que dins de CiU hi ha partidaris i detractors de les curses de braus. Entre els primers es troba l'alcalde de Figueres, per exemple. De tota manera, Pujol ha considerat que es podria arribar a un acord per evitar la mort de l'animal, i ha recordat que la matança del porc es va prohibir. 'Fa falta matar l'animal?', ha preguntat.

Pel que fa a les consultes sobiranistes que van tenir lloc diumenge, Pujol ha detectat que hi ha quelcom que ha canviat, perquè, com ja va dir dimarts, 'això va prenent un caire partidista'. Al seu parer, hi ha una certa pressa per capitalitzar les consultes. 'A CiU no la trobaran en aquestes presses per intentar capitanejar això. No ens trobaran en una competició amb aquests nous moviments o amb ERC', ha assegurat.

També ha respost al secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, que aquesta setmana ha criticat que el president de CiU, Artur Mas, és sobiranista el cap de setmana i autonomista dilluns. Pujol ha dit que l'estil de fer política de Zaragoza és 'emprenyador'. 'Aquest senyor ens ha de venir a donar lliçons de coherència política?', ha preguntat tot recordant que el PSC governa la Generalitat amb un partit independentista com ERC. Pujol ha assegurat que Mas no cau en cap contradicció, perquè una cosa són les consultes a diferents municipis i una altra un referèndum a nivell català. Ha afegit que a Zaragoza 'li deu fer por' que es celebrin aquestes iniciatives, i per això critica CiU. 'A nosaltres això no ens fa por, cap mena de por', ha conclòs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
17 de desembre de 2009, 20.42 h

Emotiu comentari a l'Avui, en Romàntic Nocturn és el seu autor:



Avui, canviant radicalment de registre, redactaré un fort escrit sobre les curses de braus, que no hi tenen res a veure, res, amb l'art. Jo entenc aquest concepte com a sinònim de bellesa, d'admiració, de tot allò que humanitza les persones. Art és: la catedral de Milano, Petra a Jordània, la Sagrada Família a Barcelona, l'onirisme del "Jardí de les delícies", d'El Bosco, Monet, Fortuny...M'hi podria passar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
17 de desembre de 2009, 11.58 h

Quan un poble frueix amb el patiment i mort dels animals, és que la salut moral i ètica d'aquell poble, està en decadència moral i espiritual, a més de posar-se en dubte, sobre quina pedagogia i valors poden transmetre a llurs fills.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
17 de desembre de 2009, 09.16 h

Ciu amb la mateixa cantarella de sempre, puta i ramoneta,sí però no,ni peix ni carn,felip puig i justo molinero,ni menjar ni deixar menjar.Encara hi ha qui dubta que els regionalistes són i han estat un llast per les llibertats de Catalunya?.Votants convergents de bona voluntat si no us agrada Erc ara teniu Reagrupament però no feu costat als regionalistes que són tan nefastos com psc-psoe i pp.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de desembre de 2009, 17.25 h

Clavadito que CURRO JIMENEZ, el bandolero.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de desembre de 2009, 17.23 h

Este hijo de papá que pinta, si él y su familia están hasta el cuello.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Constantí fletxa Vilanova i la Geltrú
16 de desembre de 2009, 12.18 h

I per la autodeterminació no? No existeix debat al carrer? Hahahahaha!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.