directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nadal dubta que l'acord per la gestió del Prat arribi abans de final d'any

Caldrà com es concreta el 'pes determinant' de la Generalitat a l'aeroport promès per Blanco

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha posat en dubte aquest dimecres que abans que acabi l'any hi hagi un acord entre Generalitat i Estat per la gestió de l'aeroport del Prat, tal com pretén el Govern espanyol. El ministre de Foment espanyol, José Blanco, va assegurar aquest dimarts que abans d'acabar l'any informarà al Consell de Ministres del nou model de gestió aeroportuari. Nadal ha dit no tenir 'cap dubte' sobre que Blanco farà aquest pas abans que acabi l'any, però ha remarcat que 'la seva proposta' no implica cap acord entre la Generalitat i l'Estat, ja que abans del 'sí' del Govern català cal veure com es concreta el 'pes determinant' de la Generalitat en la gestió de l'aeroport promès per Blanco.
José Montilla Joaquim Nadal
Comparteix
   

'No tinc cap dubte del que va dir el ministre, que ell abans de final d'any presentarà al Consell de Ministres la seva proposta de model general aeroportuari', ha dit, però ha remarcat que 'la seva proposta de model general aeroportuari no vol dir encara l'acord entre el Govern de la Generalitat i el govern espanyol pel que fa a com es concreta el paper determinant del Govern de la Generalitat en la gestió de l'aeroport del Prat'.

Sobre el nou model aeroportuari, el ministre de Foment va explicar que es crearà una societat mercantil que assumirà les competències de gestió de l'aeroport, en el qual participaran càrrecs proposats per les administracions locals, la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les cambres de comerç. I va garantir que aquests tindran un 'pes determinant' en la gestió d'aquesta infraestructura.

Ara caldrà veure, però, si el concepte 'pes determinant' és igual per a l'Estat que per a la Generalitat. Aquest dimecres, després del Consell de Govern, Joaquim Nadal ha deixat clar que aquest paper determinant ha de passar 'primer perquè es garanteixi una gestió aeroportuària del Prat amb possibilitats de competir', i segon perquè els representants que la Generalitat tingui en la nova societat mercantil 'sigui en les qüestions crucials', el seu paper 'sigui determinant en els termes que ho són els vots qualificats en els consells d'administració de les empreses'.

Entre aquests 'qüestions crucials', Nadal ha dit que se n'inclourien 'deu o dotze', entre les quals n'ha citat el pla director, l'estructura directiva de l'aeroport o el sistema pressupostari i tarifari. Nadal creu que 'sigui quin sigui' el 'pes quantitatiu' dels representants de la Generalitat, el Govern vol que el seu paper sigui 'determinant' en 'qüestions bàsiques'.

Per Nadal, 'si el pes dels representants de la Generalitat se li atribueix un vot de qualitat determinant', encara que alguna altra part de la societat tingues 'un altre tipus de majoria', aquest sistema 'pot ser suficient'. El conseller, però, ha deixat clar que encara no s'està en aquest nivell de detall i que s'està parlant d'una 'hipòtesi teòrica', no de 'realitats concretes i tangibles'.

En tot cas, Nadal ha reiterat que 'el Ministeri s'ha mogut' respecte a la primera proposta que va plantejar ara fa aproximadament un any i mig, amb la creació d'una societat mercantil ad hoc que permeti una gestió individualitzada d'aquells aeroports que tinguin una capacitat financera suficient.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.