directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 12:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC vol tramitar d'urgència la llei de consultes

La portaveu del grup, Anna Simó, ha destacat que d'aquesta manera es podria preguntar ja sobre el pacte fiscal

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha reclamat aquest dimarts al Govern que demani el tràmit d'urgència per a la Llei de consultes per poder preguntar ja sobre el pacte fiscal. Simó ha celebrat l'aprovació de la llei per part de l'executiu, però l'ha instat a tramitar-la el més ràpid possible i a parlar amb la resta de partits per aprovar en ple les conclusions de la comissió sobre el concert. L'objectiu d'ERC és fer una consulta abans de negociar amb Madrid. Per la seva banda, la portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha demanat una consulta sobre les retallades en lloc de preguntar sobre el pacte fiscal, i també que el Parlament tingui potestat per impulsar-ne amb una majoria suficient.

Comparteix
   


Etiquetes
Simó vol que s'impulsi el més ràpid possible la llei de consultes per poder tenir ja l'instrument per convocar-ne una sobre el concert. És per això que ha demanat al Govern que sol·liciti la tramitació d'urgència a la Mesa del Parlament, com s'ha fet amb el paquet òmnibus. De la mateixa manera, també ha reclamat que parli amb la resta de forces que no es van sumar a les conclusions de la comissió sobre el pacte fiscal i porti ja el tema al ple del parlament, i així poder ja tenir tot preparat per preguntar als ciutadans sobre aquesta qüestió abans de negociar amb el govern espanyol.

I és que des d'ERC s'opina que la consulta 'té sentit quan és prèvia', perquè Catalunya 'necessita un aval ampli per anar a negociar amb la motxilla ben plena'. Al marge del pacte fiscal, els republicans també volen preguntar sobre l'autodeterminació durant aquesta legislatura.

Pel que fa al contingut concret de la llei, ha explicat que ells treballaran per intentar blindar-la i evitar que la manca de voluntat política de l'Estat en aquest sentit pugui impedir que Catalunya celebri una consulta, ja que el TC ja va deixar clar quan es va pronunciar sobre el Pla Ibarretxe i sobre l'anterior llei de consultes del tripartit que no es permetria un referèndum encobert.

Des d'ICV-EUiA, Dolors Camats ha celebrat que el portaveu del Govern, Francesc Homs, digui que no els fa por preguntar a la gent, i ha proposat una consulta sobre les retallades en lloc de sobre el pacte fiscal. 'Aquestes són les preguntes valentes', ha destacat.

D'altra banda, després de deixar clar, com ERC, que no presentaran esmena a la totalitat, ha indicat que sí que proposaran que sigui obligatori consultar la ciutadania abans de certes decisions del Govern. També reclamaran que el Parlament, amb una majoria suficient, pugui impulsar-ne una.

El grup parlamentari de CiU ha valorat 'molt positivament' l'aprovació, aquest dimarts, de la llei de consultes. El seu portaveu, Jordi Turull, ha recordat que es tractava d'un compromís del Govern i que, 'un cop més', l'executiu ha demostrat tenir 'paraula'. Segons el portaveu de la federació nacionalista, 'al Govern no li espanta aprofundir en la democràcia', i el projecte de llei garanteix un sistema que fomenta 'una major radicalitat democràtica'.

Turull ha demanat a la resta de forces parlamentàries que donin suport a l'aprovació de la llei de consultes al Parlament. 'Esperem que la democràcia no espanti a ningú i la llei pugui entrar en vigència', ha desitjat. Cal recordar que la llei de consultes aprovada pel Parlament el 2009 es troba suspesa. Tot i això, l'executiu no té dubtes sobre la legalitat del nou projecte de llei ja que, com ha explicat el portaveu del Govern, Francesc Homs, aquest dimarts des del Palau de la Generalitat, la nova llei de consultes s'adapta als criteris que va fixar el TC.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Joan fletxa Palamós
29 de desembre de 2011, 22.09 h

Fins i tot l'ex-vicepresident Carod li va fer un darrer favor : una subvenció de 54.000 euros per L'Opinió Catalana juntament amb altres entitats properes a ERC com Sobirania i Progrés , la Fundació Irla o la Intersindical, entre altres. No m'estranya, Miquel Sellarès va ser un dels promotors de la plataforma Carod, president que al marge d'Esquerra, va impulsar la candidatura de Carod-Rovira abans de les eleccions del 2003.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Joan fletxa Palamós
29 de desembre de 2011, 21.00 h

Sembla ser que l'amic de l'independent Alfred Bosch, l'inconmensurable Miquel Sellarès ( fitxat per l'Esquerra del PSOE) amb la seva Fundació no en van tenir prou amb els 7,5 milions que va rebre durant els anys del TRIPUDRIT perquè abans de les ùltimes eleccions encara li van otorgar una subvenció de més de 240.000 euros per " renovació de la xarxa informàtica de la Fundació " Coneixeu vosaltres alguna empresa que hagi rebut una subvenció similsr per canviar ordinadors ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Gemma fletxa Barcelona
29 de desembre de 2011, 21.00 h

Per fi!
Va va però què sigui de veritat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Joan fletxa Palamós
29 de desembre de 2011, 19.45 h

L'amic íntim d'Alfred Bosch, Miquel Sellarès i nou fitxatge de l'Esquerra del PSOE, ja l'han " calat" .

La Generalitat tanca el Centre de Documentació Política de Sellarès

El Govern sospesa reclamar-li els crèdits que com a president va atorgar al seu "think tank", el Centre d'Estudis Estratègics.

És a dir..............................suma i segueix, ja que no és la primera "feina" que aquest bon senyor té en el seu compte. Aixó és independentisme !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
mario fletxa bcn
29 de desembre de 2011, 11.32 h

La llei està proposada des del 2009, a veure, està bé sempre que després s'ulilitzi com cal, no només per "merejar la perdiu"com acostuma a fer CIU i després al calaix.
Pel que veig hi ha gent que encara pensa que anant a poc apoc i amb el peix al cove n'hi ha prou i fa trenta anys que es va així, ja està bé no?
A treballar de valent que és el que toca amics, no hi ha d'haver temps d'espera, només el que cagui i prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
atlasac fletxa Vila-real
29 de desembre de 2011, 10.31 h

L´única LLEI que s´ha de tractar amb URGENCIA és la de la INDEPENDENCIA si NO fosseu DEPENDENTS de Madrid AVUI MATEIX surtiria Ú al BALCO DE LA GENERALITAT I DECLARARIA LA INDEPENDENCIA però JA US VA BE QUE ELS VOTANTS DE CATALUNYA SIGUEN BORREGOS o RUCS (mireu si o son, que son capaços de VOTAR A FAVOR DELS NOSTRES BOTXINS DIRECTA O INDIRECTAMENT) ATRASSATS MENTALS SON!!!!! CUREU-VOS CONY CUREU-VOS VOLEM CIUTADANS SANS!!!!!!! NO GOSSOS LLEPANT LES MANS DE L´ AMO! ! ! ! .NO US EMBALEU!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.