directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 08:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Clam perquè la selecció catalana jugui al Mundial de Futbol del Brasil el 2014

36.545 espectadors van demanar ahir durant el partit Catalunya-Tunísia que els jugadors catalans puguin jugar el Mundial de Futbol del Brasil el 2014 amb la seva selecció

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

El partit amistós que ha enfrontat aquest vespre la selecció catalana de futbol amb la de Tunísia ha aplegat 36.545 espectadors a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, segons dades difoses per TV3. A banda de ser una 'festa de l'esport', l'encontre ha servit perquè, una vegada més, es faci un clam popular perquè Catalunya estigui present en competicions internacionals, com el pròxim Mundial de Futbol de Brasil 2014. El matx d'aquest divendres és el tercer amb Johan Cruyff al capdavant de l'equip tècnic, i ha reunit representants del món de l'esport i de la política, com el president del Govern, Artur Mas, la vicepresident, Joana Ortega o el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies.

Comparteix
   


Etiquetes
La Plataforma Proseleccions ha impulsat una acció reivindicativa per tal que l'equip de Catalunya pugui competir de manera oficial en tornejos internacionals. Per aquest motiu, ha repartit abans del partit octavetes i banderoles amb el text 'Catalunya al Mundial Brasil'. Unes banderoles que havien d'exhibir-se des de la graderia concretament al minut 20 amb 14 segons, coincidint així amb l'any en que se celebrarà el pròxim mundial. Actualment, la selecció competeix oficialment en 21 esports.

Ferran Duran, un jove que s'ha traslladat des de Piera (Anoia) fins a Montjuïc, ha recordat que altres nacions tenen selecció pròpia i competeixen a nivell internacional. Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha apuntat en declaracions a la mitja part del partit a Televisió de Catalunya (TVC) que el somni per aconseguir aquesta oficialització de l'equip de futbol és encara 'llunyà' que compta, a més, amb els 'entrebancs' i la oposició que presenten alguns sectors polítics i relacionats amb federacions espanyoles. Tanmateix, Mas ha apuntat que que el poble català és 'tossut' i que algun dia s'aconseguirà aquest repte.

A la llotja d'autoritats també hi eren presents l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el secretari del Govern, Germà Gordó, i el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, entre d'altres.

Un resultat gairebé inèdit

El contrincant de Catalunya ha estat l'actual campiona d'Àfrica, Tunísia, que a més havia guanyat la selecció d'Euskadi aquest mateix dimecres a l'estadi bilbaí de San Mamés. L'empenta dels tunisians i també la mala sort a l'hora de trobar el gol ha fet que el partit s'acabés en empat sense gols: 0-0. Per trobar una resultat igual en la història de la selecció catalana cal remuntar-se al 10 d'octubre l'any 1915, en l'enfrontament contra la 'Selecció Centre' en el primer camp en propietat del FC Barcelona. Un estadi que tenia el malnom de 'L'escopidora' i que es trobava al llavors anomenat carrer Indústria -actualment carrer París-, entre Urgell i Londres.

El Catalunya-Tunísia era el tercer partit de Johan Cruyff com a seleccionador de l'equip català. Per al matx, Cruyff havia convocat un total de 22 jugadors: 11 del Barça -finalment Carles Puyol ha causat baixa per molèsties a l'abductor de la cuixa esquerra-, 7 de l'Espanyol i 1 del Nàstic, Girona, Sabadell i Roma, respectivament. En la primera part, l'onze titular estava format per Valdés a la porteria; Juste, Piqué, Fontàs, Didac Vilà a la defensa; al mig del camp Xavi, Busquets i Cesc; i Coro, Bojan i Sergio García com a davanters. Cruyff ha procurat que tot els seleccionats juguessin uns minuts. Per aquest motiu s'han produït vuit canvis en l'alineació, saltant al camp Raül, Montoya, Muniesa, Roberto, Cuenca, Vázquez, Verdú i Amat.

Abans del partit, s'ha fet una homenatge a Roger Garcia. L'actual segon entrenador del CE Sabadell i exjugador d'equips com el Barça i l'Espanyol ha vestit fins a dotze vegades la samarreta de la selecció catalana. L'organització ha decidit, a més, donar el trofeu de millor jugador del partit a Bojan Krkic, qui ara juga a la Roma i que ha estat un dels més ovacionats de la nit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
PereelDigne fletxa Granollers
4 de gener de 2012, 03.08 h

#18 Entenc perfectament ela arguments quan els escriu una persona culta però això que escrius contuna esent una bestiesa més. Noi no hi ha manera que canviïs. Un bèstia pot fer moltes rucades però no llegir bestieses. El dia que donis arguments raonats tornaré a constestar-te però si hi insisteixes ja t'ho faràs. No penso seguir perdent el temps perquè el partidaris d'ERC tenim molta feina per fer i a vosaltres sembla que el temps us sobra. Bon any!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jordi fletxa CATALUNYA
3 de gener de 2012, 20.27 h

#18 Tens raó...no puc baixar sota les meves sabates per estar a la tavba alçada...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pau fletxa Barcelona
3 de gener de 2012, 11.41 h

#17 Només els besties llegeigen bestieses. Que ERC t'ho pagui. Bon anys ! Ja són dos que no esteu a l'alçada per entendre el meu comentari. Ho sento.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
PereelDigne fletxa Granollers
2 de gener de 2012, 20.47 h

#14 No es poden dir més bestieses en tan pocs mots. Felicitats Norbert i que CiU t'ho pagui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Norbert fletxa Vallseca
2 de gener de 2012, 14.04 h

#15 ... Una cosa més, la teva resposta a més dimprocedent és d'una educació péssima." Qui ets tu per indicar els altres lo que és procedent o no ? Digues si acas que per TU no és procedent i tant jo com els demés respectarem la teva opinió, però no pontifiquis. En quant a l'educació, no en tinc cap culpa que la teva interpretació al meu escrit, no estigui al teu nivell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Cotó Fluix fletxa Pla de l'Estany
2 de gener de 2012, 13.30 h

#14. Norbert, El company del #13 te raó. Als partits els hem de jutjar per la força que tenen i prou. En aquest aspecte ERC va empenyer molt; el seu gran error que han pagat amb escrex, va ser l'elecció del company de viatge, però en aquest camp no hi buscaria tres peus al gat.
Una cosa més, la teva resposta a més dimprocedent és d'una educació péssima.
Salut i independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Norbert fletxa Vallseca
2 de gener de 2012, 12.12 h

#13 .........." Si ERC hagués tingut el suport del poble català que permetés que tingués 70 diputats, la independència ja seria un fet."
Si la meva mare hagués tingut collons........................................... no hagués estat la meva mare !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
PereelDigne fletxa Granollers
2 de gener de 2012, 11.01 h

#2 Si ERC hagués tingut el suport del poble català que permetés que tingués 70 diputats, la independència ja seria un fet. Ara si per un all o per una ceba, no acaben de fer el pes a tot el món independentista, la independència no s'aconseguirà mai. A més, amb ERC al govern de la Generalitat, tot i ser un partit de fireta, es va passar de 2 a 20 seleccions esportives reconegudes.

D'altra banda, sense independència no hi haurà seleccions esportives catalanes, però això no vol dir ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Robert fletxa Castelldefels
1 de gener de 2012, 20.57 h

#10 Tens raó Francesc. A més, encara que TOTS els jugadors de la selecció espanyola fossin Catalans, tampoc em sentiria representat per ells. ¡Una Nació, una Selecció!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
1 de gener de 2012, 12.44 h

#9 El model confederat era el que ja existia llavors,i que el borbó es va carregar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.