directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 11:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carme Carmona esdevé nova alcaldessa de Cerdanyola després de la moció de censura contra Morral

CiU ha donat suport al PSC després que l'alcalde ecosocialista destituís Consol Pla

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La socialista Carme Carmona s'ha proclamat nova alcaldessa de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) després que el Ple Municipal que s'ha celebrat aquest dimecres ha aprovat la moció de censura que PSC i CiU han presentat contra de l'alcalde ecosocialista Antoni Morral. La moció ha tirat endavant amb el vots dels deu regidors socialistes i els tres de CiU. Per la seva banda, dos regidors del Partit Popular s'han abstingut i un hi ha votat en contra. Morral ha abandonat el càrrec després de governar el municipi durant sis anys, en una crisi desfermada per la destitució per part de l'alcalde de Consol Pla, la primera tinent d'alcalde. Desenes de ciutadans s'han apropat fins la casa de la vila per seguir el ple a través d'una pantalla de grans dimensions que s'ha insta·lat a l'entrada de l'edifici.
carme carmona, alcaldessa, cerdanyola del vallès
Comparteix
   

La capsa dels trons es va destapar el passat 28 de setembre, quan l'alcalde Antoni Morral (ICV-EUiA) va comunicar a la primera tinent d'alcalde, Consol Pla (CiU), que havia perdut la confiança en ella i que per tant l'havia de destituir dels seus càrrecs. Automàticament els altres dos regidors nacionalistes, amb qui formava govern Morral, van demanar que també se'ls retirressin els seus càrrecs i competències, i el partit va anunciar la ruptura del pacte de govern signat l'any 2007. A partir d'aquí es va obrir una roda de converses entre les quatre formacions representades al ple municipal, on la primera opció era crear un govern unitari. Al no prosperar es van crear reunions bilaterals, on finalment es va trobar una entesa entre PSC i CiU, que van decidir presentar una moció de censura contra Morral, al·legant que governava amb tan sols nou regidors dels 25 representants, una situació que qualificaven com d'ingovernabilitat.

L'anunci venia acompanyat de la proclamació d'un nou pacte, on aquest cop CiU s'unia al PSC, cedint l'alcaldia a la força majoritària, els socilaistes, amb Carme Carmona al capdavant d'una formació amb deu regidors i que resultaria alcaldable. Aquest migdia, un cop passats els deu dies que marca la llei per portar la moció de censura al ple, Carmona ha estat investida amb els tretze vots a favor del PSC i CiU, deu en contra d'ICV-EUiA i un regidor del Partit Popular, mentre que els altres dos regidors populars s'han abstingut. En el seu discrus d'investidura, Carmona ha assegurat que és 'conscient que no ha estat escollida directament per la ciutadania, però això no suposarà un fre per treballar per Cerdanyola'. El candidat en els darrers comicis va ser Anotnio Cárdenas, que dues setmanes abans que Morral destituís Pla va ancunicar la seva retirada de la política.

Morral no entén l'actitud de PSC i CiU

Per la seva banda, Morral ha assegurat que no entén les motivacions que han dut les dues formacions ha presentar la moció de censura, i ha confessat que la destitució de Pla era la única sortida per poder prendre les regnes del govern municipal sense que s'entorpís la gestió. 'Qui té boca s'equivoca, i potser podríem haver fet algunes coses millor, però el balanç de la gestió del govern ha estat positiva'.

Morral ha afegit que ICV-EUiA 'no podem fer oposició', donat que el govern caminarà amb el pla aprovat pel seu partit i per tant seguirà treballant per la ciutat. No obstant, en la seva intervenció en el ple, ha finalitzat dient que 'al 2011 ens veurem les cares', una frase que segons Morral no vol dir que sigui el candidat ecosocialista en aquells comicis encara que hagi mostrat la seva predisposició a ser-ho.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
marck fletxa cerdanyola
17 de desembre de 2009, 10.17 h

Per Déu volem una alternativa seriosa d'esquerres i d'unitat nacional a Cerdanyola...ojalà els d'ERC s'adonin que no poden presentarse sols a les municipals de cerdanyola!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
17 de desembre de 2009, 08.55 h

Ho haveu vist això!,Ho has vist l´exllepant?.Els socis estratègics del psc són els regionalistes=ciu que van contra el que va votar la majoria en les eleccions.Que traïdors que són els regionalistes que s´alinien amb el dimoni si cal, per escalfar la poltrona.CIU ÉS EL SOCI ESTRATÈGIC DELS SOCIATES QUE HAN TRAÏT EL POBLE I BLA BLA bla bla blabla bla blababla blababà..............A cagar a la via.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.