directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SI demana que la transició cap a la independència comenci el 2012

Uriel Bertran afirma que s'evitaran així 'patiments i retallades', alhora que ha criticat la delegada del govern espanyol a Catalunya

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 20 vots )
carregant Carregant

El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha demanat que aquest 2012 sigui l'any que 'comenci definitivament la transició cap a la independència' després de constatar com el govern de Rajoy no pensa complir amb els actuals compromisos de finançament ni pagar els 759 MEUR de l'addicional tercera de l'Estatut.
'Ja tenim tots elements sobre la taula per començar aquesta aposta. Com més aviat comencem el darrer tram cap a la sobirania nacional més estalviarem patiments, retallades i anys de crisi econòmica al poble de Catalunya', ha assenyalat Bertran, que també ha tingut paraules de crítica cap al 'perfil colonial' de la nova delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna.

'És el perfil idoni des de la perspectiva del PP', ha ironitzat el diputat de SI, que ha recordat que De los Llanos de Luna, que aquest dilluns jurarà el càrrec, 'és una persona que no s'ha molestat mai a expressar-se en la llengua catalana al Parlament ni tampoc ha volgut conèixer ni integrar-se a la realitat nacional del país havent nascut fora, a diferència de tants i tants milers de catalans'. 'Han agafat una persona que mostrarà clarament el perfil colonial que Catalunya té per a l'estat espanyol. María de los Llanos de Luna exercirà un poder colonial, amb una actitud de menyspreu i manca de respecte cap a la condició nacional del nostre país', ha insistit Bertran.

Per tot plegat, el diputat de SI ha volgut iniciar el 2012 amb un missatge ben clar: cal iniciar ja la transició a la independència. 'És el moment de fer aquest nou plantejament. De deixar enrere projectes polítics del passat com estatuts d'autonomia i pactes fiscals, i de construir aquesta transició a la independència des de la unitat del catalanisme', ha afirmat el diputat de SI. En cas contrari el diputat independentista ha augurat per l'any que tot just comença més retallades, més patiment i més desil·lusió entre la ciutadania. 'Sobretot si ens mantenim dins un estat espanyol que s'enfonsa, se'n va a la ruïna i que no pensa complir els acords signats ni els pactes fiscals', ha reblat Bertran.

Pressupostos alternatius amb 22.000 MEUR

Segons el diputat de SI, amb un projecte independentista el país 'aconseguiria recuperar la il·lusió a partir d'un full de ruta clar i de saber que al final hi hauria els 22.000 MEUR d'espoli fiscal, que ara no tornen al nostre país'. De fet, Bertran ha avançat que un dels punts clau dels pressupostos alternatius de SI serà la incorporació d'aquesta xifra al text. 'Presentarem uns pressupostos alternatius amb dèficit zero que incorporaran aquests 22.000 MEUR per projectar tot el que podríem fer si fóssim un Estat independent', ha comentat el diputat de Solidaritat, que ho considera una 'obligació patriòtica'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
5 de gener de 2012, 22.23 h

És surrealista veure com l'enquesta de Feedback per a La Vanguardia deixa fora del Parlament SI amb un 1,5% dels vots. Suposo que la majoria de sobiranistes o fan vot útil antitripartit votant CiU, o fan vot útil antifragmentació independentista votant ERC. Tanmateix, algú els hauria d'explicar que l'únic partit que està fent política rupturista amb Espanya al nostre Parlament és SI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
5 de gener de 2012, 00.43 h

La transicio cap a la indepedencia ha de ser constant pero votar CiU no es una bona decisio i ara etem governats per CiU.
Si tots votesim SI avui ja seriem independents.
Tinc clar que els aspañols no tenen collons de posar els tancs al carrer primer pel que dira el mon i segon perque no poden aturar ma maquina de fer diners catalana.
VISCA CATALUNYA LLIURE
Aprofito l´ocasio per a cagar-me en aspaña.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
4 de gener de 2012, 21.51 h

#24 – A veure si ho aclarim. En primer lloc no m’agraden els insults ni els qualificatius que desmereixen a una persona que encara no ha tingut l’oportunitat de demostrar res ni és responsable del daltabaix que pateix Catalunya. En canvi si podem parlar clar i alt del flac favor que CiU li ha fet a Catalunya al llarg de 30 anys insistint en voler apuntar-se al carro d’Espanya quan aquesta practica el menyspreu sistemàtic vers els catalans. No obstant això li reconec un únic mèrit:... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Francesc fletxa Roda de Berà
4 de gener de 2012, 13.20 h

#21 REPETEIXO...! ... Mai he escrit de CREDIBILITAT de cap partit o grup o formació INDEPENDENTISTA al meu escrit., mai. Tu mateixa noia. Ara si tu consideres que la federació conservadora CiU, es mereix el qualificatiu de "independentista", llavors vol dir que tu i jo parlem de causes i coses diferents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
3 de gener de 2012, 22.11 h

#22 - Tens tota la raó. Mensy parlar i prometre i anar per feina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
mario fletxa bcn
3 de gener de 2012, 21.22 h

No és questió de parlar sinó de fer, de dir coses que albirin Independència, amb fets i lleialtats controlades. Ja s'està preparant tot això però el Beltran no ens diu res perquè? potser perquè non hi vol participar? doncs que s'ho faci mirar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
3 de gener de 2012, 20.58 h

#15 - Doncs ja em diràs què en penses de CiU que va disposar de 23 anys per construir un futur digne i solvent per Catalunya (deus ignorar que aquest partit “català” va renunciar al concert econòmic que Adolfo Suarez estava disposat també a concedir igual que al País Basc). O quina confiança ens pot merèixer el Senyor Mas que va esquerdar l’Estatut durant la seva conversa amb Zapatero, el qual havia estat votat per majoria al Parlament català. Ja no cal parlar del PSC supedit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
3 de gener de 2012, 20.52 h

#15 Doncs ja em diràs què en penses de CiU que va disposar de 23 anys per construir un futur digne i solvent per Catalunya (deus ignorar que aquest partit “català” va renunciar al concert econòmic que Adolfo Suarez estava disposat també a concedir igual que al País Basc). O quina confiança ens pot merèixer el Senyor Mas que va esquerdar l’Estatut durant la seva conversa amb Zapatero, Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Pau Casals fletxa Girona
3 de gener de 2012, 19.04 h

Falta la unitat independentista, però caram, també falta que la gent els voti. Si el 50 % dels votants de CiU es declaren independentistes, perquè collons els voten ? Per desgràcia, crec que no tenim el que s'ha de tenir, i els unionistes bé que se'n riuen de la situació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pau fletxa Barcelona
3 de gener de 2012, 18.57 h

#16 Ho farà amb l'ajut del PSOE ? del PP ? dels regionalistes de CiU ? Quants anys més hem d'esperar perque surtin aquets cabdills deixebles dels "independentistes " (renegats però ) Puigcercós, Benach, Ridao, Huguet, Amorós, Portabella, Gómez del Moral, Simó, etc. etc. etc. etc. etc. ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.