directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC no es conformarà amb una entrada simbòlica de la Generalitat en la gestora del Prat

Puigcercós: 'Catalunya ha de poder decidir en la gestió de l’aeroport de Barcelona'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després que el Ministeri de Foment espanyol anunciés que abans d’acabar l’any tindrem sobre la taula el nou model de gestió aeroportuària, el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha anunciat que Esquerra no acceptarà ni es conformarà amb una entrada simbòlica en una entitat gestora que depengui d’una xarxa estatal. ‘El que volem i vol una part important del país és decidir sobre els aeroports catalans. I això vol dir decidir sobre els slots, plans estratègics, pressupostos, adjudicacions, ampliacions, concessions i tarifes. I crec sincerament que el que hem vist per part del Ministerio no va en aquesta línia’.
aeroport el prat
Comparteix
   

Puigcercós així ho ha comunicat aquesta tarda al president de la Generalitat durant la sessió de control del Parlament de Catalunya advertint que ‘no podem acceptar que, en nom d’una mena de societat general, la Generalitat i els representants catalans només puguin opinar o proposar sobre l’aeroport de Barcelona: es tracta de decidir, que és el reclama una part important del país’. El president d’Esquerra ha fet extensiva aquesta postura a la resta d’aeroports catalans i ha transmès la voluntat de ‘treure’ns la sensació que l’aeroport de Barcelona està sotmès al de Barajas’.

Puigcercós ha anunciat que Esquerra no acceptarà una proposta que doni un paper residual o de bloqueig a Catalunya, motiu pel qual ‘cal una resposta ferma davant el Ministerio de Fomento si no s’acompleix allò acordat en el Pacte d’Infraestructures, que és que tinguem una posició majoritària determinant en les decisions i en el Consell d’aquesta nova societat que ha de gestionar l’aeroport de Barcelona’.

L’objectiu ha de ser que l’aeroport de Barcelona posicioni Catalunya en el món i maximitzi totes les potencialitats i sinèrgies que ofereix un aeroport internacional al territori: turisme, internacionalització de l’economia, dinamisme econòmic, diversificació de serveis, foment d’actes i presència internacionals, convertint-se en nodus de connexió internacional.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de desembre de 2009, 11.38 h

Al igual que portan fent durant els ùltims set anys, ERC fará el que mani el P$C, no en va son els amos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 de desembre de 2009, 09.18 h

Quim, has vist alguna vegada alguna concessió per part de madrit que no vingui amb algun parany al darrera? I que ells no en treguin un rendiment molt mes alt?. T'asseguro que no has descobert el pà amb tomàquet.

D'altre banda, hi ha algú que encara tingui el mocador als ulls per no veure que, tal com dius, la única sortida digna que tenim es l'INDEPENDÈNCIA?. S'ha de ser moltr mal informat, o indigne o neci per no veure-ho així, i així proclamar-ho als quatre vents: INDEPENDÈNCIA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
17 de desembre de 2009, 08.41 h

Això tornarà a ser una altra enganyifa, un caramel enverinat perque llepin alguns convergents i pscialistes i ho vengin com una gran descentralització.La única sortida digna que ens queda davant tots aquests abusos és la INDEPENDÈNCIA i el vot independentista.Els regionalistes i els colonialistes només actuaran de cara a la galeria.Obrim els ulls d´una vegada i actuem en consequència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.