directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV vol que el Govern faci cessar Duran i Lleida

S'han queixat de la seva 'poca activitat com a president de les comissions bilaterals' i han qualificat de 'desastre' la seva feina

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

ICV-EUiA ha demanat al president de la Generalitat aquest dimecres, a través del diputat Jaume Bosch, que cessi Josep Antoni Duran i Lleida com a president de la Comissió Bilateral i la Comissió Mixta de Transferències que estableixen la relació bilateral entre el govern català i l'espanyol. Bosch ha qualificat de 'desastre' la feina de Duran i Lleida al capdavant d'aquests dos organismes i ha indicat que durant l'any que fa que governa Artur Mas hi ha hagut 'escassa activitat i manca de resultats positius de l'opció escollida pel Govern'.
Bosch recorda que, a excepció del 2010, quan hi va haver eleccions a Catalunya, el 2011 ha estat l'any en què 'menys reunions s'han celebrat de la Comissió Bilateral i el nombre de traspassos ha baixat de forma considerable'. El diputat ecosocialista ha recordat que el 2007 hi va haver tres reunions, el 2008 i el 2009 dues cada any. El 2011 només se n'ha celebrat una.

Pel que fa a nombre de traspassos, el 2007 i el 2008 n'hi va haver sis cada any, el 2009 tres i el 2011 dos. Bosch considera que 'aquesta poca activitat contrasta amb la voluntat expressada del president d'avançar cap al dret a decidir que també vol dir avançar cap a una relació veritablement bilateral entre Catalunya i Espanya'.

El diputat ecosocialista ha recordat el conflicte que s'està vivint amb l'impagament de l'addicional tercera per part del Govern de l'Estat i s'ha preguntat 'què ha fet Duran i Lleida com a president de les comissions que regeixen les relacions Estat-Generalitat pel cobrament dels diners que l'Estat deu a Catalunya'. 'Hauria estat lògic que davant aquests conflictes la part catalana hagués exigit la convocatòria d'una reunió de la Comissió Bilateral', ha indicat.

Per tot plegat Bosch ha entrat al registre del Parlament una Proposta de Resolució per cessar Duran i Lleida com a president de les dues comissions i una petició perquè el líder d'Unió expliqui a la cambra catalana la 'poca activitat al capdavant de les comissions'.

Bosch ha recordat que el seu grup parlamentari va ser molt crític amb el nomenament del portaveu de CiU en el Congrés dels Diputats com a president de les comissions bilaterals per la 'manca de dedicació previsible del senyor Duran a les tasques de president a causa de les seves obligacions com a diputat a Madrid'. Per aquests motius, el grup ecosocialista demanava i continua demanant que les responsabilitats recaiguin sobre la consellera responsable del desplegament de l'Estatut, la vicepresidenta Joana Ortega, de la mateixa manera que ho fa ara.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
7 de gener de 2012, 16.32 h

#13 Laia, i no oblidis que Vila d'Abadal, igual que la resta de diputats de CiU, va votar en contra de la Llei d'Independència que va presentar SI al Parlament. Per tant, és com a mínim còmic que un senyor que va promoure l'Associació de Municipis per la Independència voti en contra de la independència. Podia haver-se absentat del Ple, canviar de partit o abandonar l'esmentada associació, però mai prendre el pèl als ciutadans per no trencar la disciplina de partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
apendrepelsac fletxa CiU - Duran Lleida i Artur MAS
7 de gener de 2012, 13.47 h

Juntament amb en DURAN ni han molts mes de UNIO que tenen que petar tots junts amb ell. UNIO es Duran i els enxufats corruptes i mafiosos de CiU campen arreu de la naci'o i fa mes de 35 anys.!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Laia fletxa Palamós
6 de gener de 2012, 21.30 h

Duran és un fre a les quatre rodes, i ara tota la seva estratègia de "figurar" alguna cosa a Madrid ha fracassat davant de la majoria absoluta del PP...
És un bon moment per passar comptes i que els seus socis i militants del propi partit el desplacin d' un lloc que ha ocupat massa temps. És hora de renovació i de treballar responsablement per l' Estat Propi, i aquest Sr. no ha estat mai per la feina. Tenim l' enemic dins de casa. Espero que Vila d' Abadal tingui prou força per fer-lo fó... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
6 de gener de 2012, 11.25 h

#11 Si només poguéssiu votar partits que volen la llibertat de Catalunya o els que no la volen?

Fàcil aquesta, no? ;-)

Bons reis mags!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
5 de gener de 2012, 23.06 h

Comentaristes, si només poguéssiu votar CiU o ICV-EUiA, qui votaríeu? És complicat, eh?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
isabel fletxa Barcelona
5 de gener de 2012, 14.23 h

El que esta clar que s'han de treure aquests tipus de politics i aixó només ho poden fer els militants dels propis partits demanan a les direccions que volen polítics honestos i que defensin el país i els votants demanant llistes obertes per no votar-los.
Com a tots els partits n'hi ha de impresentables, s'ha d'intentar poder votar als bons polítics que ho haguin demostrat amb la seva feina i treure als vividors de la política.
S'ha de fer molta neteja i s'han de posar noves bases a la po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mario fletxa bcn
5 de gener de 2012, 10.47 h

On s'ha de signar per cardar-lo fora!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
5 de gener de 2012, 10.44 h

Duran i Lleida és una rèmora per a Catalunya. Això és una cosa que ja anem veient des de fa molt de temps, però Qui el traurà d'on està apoltronat?. Els de Convergència?, Els de Unió?. Ningú té els "eggs" suficients ja que qui realment mana en el govern de la Generalitat i el bipartit és ell. Així que Duran durarà, si és un immortal, fins l'eternitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
pasbort fletxa Vila-real
5 de gener de 2012, 10.39 h

Qui es més..............si el ETARRES que defensaven als seus MATANT, o els CATALANS que diuen amb el seu VOT que ens aniquilen, tant, tant, tant AUTO-ODI porteu dins del cos per donar-los als castellans amb el vostre VOT AUTORITZACIO per a que ens ANIQUILEN? i que ho fatgen els seus GOSSOS CATALANS? vos.... VOS.....vau votar a favor d´aquesta gent i en contra de la INDEPENDENCIA=LLIBERTAT? Aquí tenim que dir d´una punyetera vegada que estem canssats d´èsser ESCLAUS que aquesta terra és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 de gener de 2012, 10.29 h

On s'ha de firmar per què el fotin fora ????. I de passada i pot ser, que de passada el fotin al carrer de tots els seus càrrecs on representi o mal representi Catalunya, així en trauríem una tifa del damunt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.