directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran Lleida assegura que a UCD no hi ha res 'perseguible com a delicte'

El líder d'Unió manifesta estar sorprès de conèixer el fet a través dels mitjans i no de la fiscalia

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del Comitè de Govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha instat la Fiscalia de Barcelona perquè investigui 'allò que cregui oportú' en conèixer que aquesta entitat ha obert un procés d'investigació a la formació per presumptes pagaments irregulars. En declaracions a Antena 3, el líder d'Unió ha manifestat la seva 'sorpresa' en assabentar-se dels fets a través dels mitjans i no a través de la fiscalia. Tot i això, s'ha mostrat disposat a col·laborar i a posar 'totes les facilitats' en la investigació perquè està convençut 'que no hi ha res que pugui ser perseguible com a delicte'.
josep antoni duran lleida unió ciu convergència artur mas
Comparteix
   

Tot i que UDC assegura a un comunicat emès avui no haver rebut cap  'requeriment ni notificació de la fiscalia' al voltant de pagaments irregulars del partit, els periòdics El Periódico, El Punt i El Mundo obrien avui les respectives capçaleres informant que el motiu que ha mogut l'ens a obrir aquest procés d'investigació han estat uns presumptes pagaments irregulars a través de la Fundació Catalunya i Territori i de tres empreses vinculades a l'organització (Fet i Fet, Final Versión i Serveis Gestió). Segons informa El Punt, un proveïdor d'UDC ha assegurat que dirigents de la formació i, en concret, el diputat de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, va donar-li indicacions al voltat del cobrament del material i el servei prestats a través de les citades empreses.

Per contra, Durant Lleida ha assegurat no tenir 'ni idea del contingut de la investigació', mentre que El Punt notifica que des del novembre passat són ja deu persones involucrades en aquesta trama les que han estat investigades sota secret per la Policia Nacional, dirigida per la fiscalia. El crit d'alarma va sorgir quan l'Agència Tributaria va detectar certes irregularitats en les declaracions fiscals del partit nacionalista, alertant així al Servei de Delictes Econòmics de la fiscalia d'una urgent investigació en la gestió de la formació per presumptes indicis de delicte.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.