directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Urdangarin i la Fundació Príncep de Girona, amics per sempre

Urdangarin va trobar en la FPdGI les facilitats per aconseguir el finançament per les seves activitats

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

No és casualitat que diferents membres de la FPdGI hagin sortit en el llistat d’empreses que han finançat el cas Urdangarin. Empreses com Telefónica, Abertis, Repsol, Gas Natural, BBVA, Freixenet o Bodegues Miquel Torres són tant sols la punta de quasi 60 de les principals empreses de l’Estat que ara fa uns anys van acceptar la crida per ser patrons de la fundació principesca.
La FPdGI va ser impulsada per quatre curioses institucions amb un intent de fer creïble la monarquia al nostre país. Arcadi Calzada, en els darrers anys de vida de Caixa de Girona, va pactar amb la Cambra de Comerç de Girona, la Fundació Gala Salvador Dalí i La Caixa la constitució de la fundació l’any 2009.

Utilitzant totes les eines de pressió possibles van aconseguir que unes 60 empreses es comprometessin a pagar 30.000.-€ anuals per donar llarga vida a la monarquia. Amb un pressupost anual de més d’un 1.500.000.-€ han teixit una sèrie d’activitats per tal de fer creure la voluntat de la monarquia d’apropar-se als joves.

Eines per espanyolitzar el país i fer negocis

Urdangarin va trobar en la FPdGI l’eina adequada per la seva estratègia de negocis. En un pam tenia sota la presidència del seu cunyat a 60 de les principals empreses de l’Estat que difícilment podien negar-se a dotar de fons a la FPdGI i, de retruc, a la trama del cas Urdangarin. Tot cobert, diners fàcils, i contribuir a espanyolitzar el país i a fer creïble la monarquia del futur.

La FPdGI acapara diners que no van a la societat civil gironina

La constitució de la fundació monàrquica ha provocat dificultats a d’altres entitats de la societat civil que fins aquell moment rebien aportacions per les seves activitats socials, culturals i esportives. La pressió i l’impacte de la FPdGI han comportat que empreses gironines  s’hagin vist afectades per les aportacions milionàries que han fet a la fundació.

Punts foscos de tot el procés

La foscor amb la que es va fer el procés va portar a la divisió en el ple de la Cambra de Comerç de Girona. Malgrat les pressions, un sector d'empresaris en van discrepar i van retreure al president que se n'haguessin assabentat pels diaris. Fins i tot 4 membres hi van votar en contra.

Arcadi Calzada, el màxim impulsor de la FPdGI, va ser rellevat del càrrec de director l’octubre del 2010, per les informacions aparegudes de presumptes irregularitats en la seva etapa de president de la ja desapareguda Caixa de Girona.

El seu somni i el projecte monàrquic que va crear l’han deixat parcialment tirat. Recordem que tenia un sou mai desmentit de 12.000.-€ al mes. Malgrat tot a dia d’avui segueix com a membre del patronat de la fundació. 

La necessitat de fer creïble l’invent de quatre monàrquics catalans va tenir la necessitat d’implicar a la Universitat de Girona, i des de fa unes mesos hi tenen la seva seu, i la rectora de la universitat un lloc a la FPdGI. Paguen lloguer a l’UdG? O l’UdG paga a la FPdGI? Respostes pendents.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Jaume Terribas Alamegó fletxa SANT CUGAT DEL VALLÈS
11 de gener de 2012, 12.34 h

La corrupció evidentment és un tema personal, i com està comprovat per tants casos ja publics, no té barreres polítiques. La causa només és una que és molt probablement les deficiencies del sistema educatiu i la crisi de valors prou coneguda. Quan es dirà clarament que a l'infancia i l'adolescència és quan s'han de formar les persones per assolir una consciència recta i a diferenciar entre el mal i el be ??. La majoria de casos de corrupció avui públics estan dirigits per "persona... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14 Concepció Brugada Clotas
10 de gener de 2012, 19.38 h

se que l'arcadi calzada va fer moltes faltes greus o irregularitats..... es va fer els ulls grossos i encara ell va tirar la "merda" en el director general de la que havia sigut "caixa girona" i que el director n'esta ben net i amb molt d'orgull de ser una persona honesta.
no se de ningu que s'hagi queixat del director general.... tot el contrari...... cosa que no es pot dir d'arcadi calzada....


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Supé fletxa Barcelona
8 de gener de 2012, 20.41 h

Una vergonya el tractament del cas Undangarin fet per TVE al programa Informe Semanal
Cap critica a la Casa Real.Tot era exculpatori.
On estan els periodistes independents.¡¡¡¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Robert fletxa Castelldefels
8 de gener de 2012, 19.31 h

El pitjor de tot plegat, són els Catalans que accepten de bon grat formar part d'aquests "pseudotxiringuitos" espanyolistes i monàrquics si poden ensumar algun benefici. Aquesta gentola, són un càncer pel país. Al cap i a la fi, els espanyols aprofiten les oportunitats que els hi donen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
8 de gener de 2012, 17.53 h

Algú ha dit que som uns rucs perquè continuem lligats a l'imperi ecspanol. Sí, és una veritat com un temple. No solament som rucs, sinó tres vegades rucs i ases perquè de tothom és ben sabut, fins i tot dels nadons de les guarderies que, mentre Conveniència i Unió se la voti per tres vegades consecutives de forma massiva, que li permeti fer tot el què vulgui, aquí, nosaltres anirem fent l'orni. Conveniència i Unió i al seu front l'indesitjable (almenys per a mi ho és) Duran i Llei... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
8 de gener de 2012, 13.30 h

#9 és la veu de l'imperi des de fa segles; "insolidarios" i tota mena d'nsults i, a més, "a pagar y a callar"; aquí en diem: cornuts i pagar el beure. Ens n'hauríem de deslligar i cadascú a casa seva


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
8 de gener de 2012, 12.54 h

#8 Si. Ells són els senyorets i nosaltres els rucs, però és que damunt som els insolidaris i separatistes.
Ja n'hi ha prou, a veure si d'una vegada per sempre aconseguim deslligar-nos d'aquesta carronya explotadora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
carles fletxa sitges
8 de gener de 2012, 12.10 h

Els espanyols són especialistes en "vivir del cuento" i l'Iñaki és la sublimació d'aquesta actitut. Vagin a Andalusia i veuràn que milers de persones viuen de subvencions, estranys patronats, recaudacions benèfiques... i molt especialment la "aristocracia", que és la penya de ganduls més recalcitrans i que fa molts anys que "xuclen" de l'Estat espanyol i de l'Unió Europea (i d'on poden, i si et poden enredar a tú, també t'enreden) Fa molts anys que els mantenim amb els nostres impost... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
8 de gener de 2012, 11.21 h

#3 Amb tots els respectes he de dir que aquesta fundació o capelleta, no té sentit ni ara, ni l'ha tingut mai abans, si no fos per interessos molts foscos, apart dels que ara van sortint. És la meva opinió


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Miquel fletxa Girona
8 de gener de 2012, 08.35 h

#5 Crec que va ser el directe el primer que ho va publicar, i SI és va fer ressó


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.