directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 02:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El Tribunal d'Estrasburg refusa admetre la demanda contra la sentència de l'Estatut

Els denunciants afirmen que ho tornarien a intentar perquè el Tribunal Constitucional espanyol es va 'polititzar' durant la tramitació del text català

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg ha declarat inadmissible la demanda contra la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut. L'advocat Jordi Cortada i l'editor Quim Torra, que havien presentat la denúncia el 14 de gener del 2011, han informat aquest dilluns que el jutge grec L.A. Sicilianos ha desestimat la demanda perquè 'no es refereix a un litigi sobre els drets i obligacions de caràcter civil dels demandants ni al fonament d'una acusació en matèria penal contra ells en virtut de l'article 6' del Conveni Europeu dels Drets Humans. Les decisions del Tribunal d'Estrasburg són definitives i no s'hi pot presentar recurs.
'Ho tornaríem a intentar, seguim pensant que sempre que hi hagi una mínima possibilitat cal enfrontar-se amb el regne d'Espanya fins al final, sense treva i sense vacil·lar', ha assegurat Torra. 'Malauradament, el Tribunal d'Estrasburg es queda en un tema de legitimació i no entra en el fons del problema, que era absolutament bàsic i fonamentat: la politització que el Tribunal Constitucional va patir durant tota la tramitació de l'Estatut', ha lamentat l'editor en declaracions a l'ACN.

'Hi van haver desenes de filtracions, recusacions interessades, caducitat dels càrrecs prorrogats sense cap justificació legal, allargament del termini raonable per decidir,... un tristíssim espectacle que la mateixa presidenta sortint del Constitucional va reconèixer en manifestar que tot el procés de l'Estatut havia estat enfangat', ha recordat Torra. Els dos demandants formen part de l'associació El Matí, un corrent crític d'Unió Democràtica.

Cortada i Torra demanaven als jutges d'Estrasburg que declaressin que la sentència del Tribunal Constitucional es va dictar amb 'infracció del dret a un tribunal imparcial' reconegut per l'article 6 del Conveni Europeu dels Drets Humans de 1954. A més, pretenien que el Tribunal considerés que la impossibilitat dels demandants de recórrer la decisió dictada pel Tribunal Constitucional 'viola el dret a un recurs efectiu reconegut en l'article 13 de la Convenció'. En tercer lloc, es demanava que s'ordenés a l'Estat espanyol que adoptés les mesures necessàries per 'deixar sense efecte' la sentència que retalla l'Estatut.

'Sempre valdrà la pena, com a mínim, deixar testimoni de les innumerables infraccions i vexacions jurídiques comeses als que vindran: què sàpiguen i que recordin', ha admès Torra.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Robert fletxa Castelldefels
10 de gener de 2012, 13.13 h

No hem de defallir com a Poble, hem de continuar explicant i donant a conèixer al món civilitzat el nostre conflicte amb l'estat espanyol per cercar complicitats internacionals, que sense dubte, seran ben importants per poder assolir el nostre alliberament nacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.