directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 21 de setembre de 2024 07:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

S'aprova la reforma de la Llei de l'avortament

Les noies d'entre 16 i 17 anys hauran d'informar els pares

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Congrés espanyol ha aprovat la nova Llei de l'avortament gràcies als vots de PSOE, PNB, ERC, BNG, IU, ICV, NaBai i els diputats de Convergència Carles Campuzano i Mercè Pigem, mentre que s'han pronunciat en contra la resta del grup de CiU, UPN i UpyD. Des de l'oposició espanyola, el PP ha mantingut la seva posició inicial i el seu nou portaveu, Santiago Cervera, ha atacat que el govern de Zapatero acusant-lo de no buscar el consens i fer una reforma que intenta 'dividir i crispar'. Les modificacions de la nova Llei suposaran que les noies d'entre 16 i 17 anys hagin d'informar els pares si volen interrompre el seu embaràs, amb excepcions, i inclou l'objecció de consciència del personal sanitari directament implicat en la intervenció i l'educació sexual.
congrés diputats
Comparteix
   

Ara el text començarà el seu tràmit al Senat amb modificacions substancials com el tractament a les menors, l'objecció de consciencia, la subvenció dels anticonceptiu i l'educació sexual. El text ha sortit endavant gràcies als vots de PSOE, PNB, ERC, BNG, IU, ICV, NaBai i alguns diputats de Convergència. En concret, han votat a favor, Carles Campuzano i Mercè Pigem. La votació final ha estat de 184 vots a favor, 158 en contra i dues abstencions.

El PNB ha estat un dels que ha fet possible que el text seguís el seu recorregut parlamentari. El seu portaveu, Joseba Agirretxea, ha explicat que s'ha aconseguit 'suavitzar' la norma amb la introducció de modificacions, com el tractament als menors o al personal metge.

La socialista, Carmen Montón, ha explicat que el govern socialista legisla 'per que es reconegui el dret a decidir de les dones sobre la seva maternitat'. Ha negat que la reforma es fes sense consens i ha recordat que es tracta d'una mesura més per evitar embarassos no desitjats i excloure l'avortament del Codi penal. 'Avui em sento orgullosa de viure en aquest temps i en aquest país, amb un govern compromès amb la igualtat', ha estat les paraules de Montón en començar el debat.

Des de CiU han repartit els temps per defensar les diferents concepcions sobre l'avortament a la federació. Per part d'Unió, contraris a la reforma, Conxita Tarruella, ha assegurat que la llei és inconstitucional i que l'Estat ha de 'vetllar per la vida de tots i garantir ajudes a la família i a la maternitat perquè les dones tinguin alternatives a l'avortament'.

Per part de Convergència, favorables a reformar, Mercè Pigem, ha demanat als diputats que 'entenguin' les raons de les dones que es puguin trobar 'davant el dilema moral' d'avortar. Pigem ha assegurat que la nova concepció de la norma amb les modificacions introduïdes ha precipitat el seu suport perquè millora el projecte inicial del govern espanyol.

El diputat d'ERC, Joan Tardà, ha dit que aquest dijous era 'un dia feliç per al govern, per la ministra, per al seu grup i per les dones', per això ha agraït la feina conjunta amb el govern espanyol 'per avançar en drets'. Tot i així ha donat un toc d'atenció al PSOE demanant que no tingui por de la dreta per escometre reformes similars.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La dreta madrilenya en contra de la violència de gènere

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.