directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L'augment de l'IRPF, 'asfixiant' per Catalunya

Així ho adverteix el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que ha explicat que aquest augment amplia el 'marge de diners que no tornen'

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, ha dit aquest dilluns que l'augment de l'IRPF que ha anunciat el govern espanyol pot acabar sent 'asfixiant' per a Catalunya. Mas-Colell ha recordat que la pressió fiscal que suporten els catalans és 'de les màximes del món' malgrat que els serveis que reben a canvi són 'mediterranis'. La diferència, per al conseller, rau en 'els diners que surten de Catalunya i no tornen'. Per això ha dit que com més pressió fiscal hi ha 'per la banda de l'IRPF estatal' més 's'amplia aquest marge de diners que no tornen', una situació que 'es pot convertir en asfixiant'.

Comparteix
   


Etiquetes
Amb tot, el conseller Mas-Colell ha tingut algunes paraules d'optimisme en el dur context econòmic que travessa el país. La injecció de capital que el desembre va fer el Banc Central Europeu, donant crèdit gairebé il·limitat als bancs i amb un termini de retorn de tres anys perquè, al seu torn, puguin fer crèdit a les empreses, ha estat una acció 'molt important'.

'Una flor no fa estiu tot i que aquell era un cabdell de flors considerable. Però en faran falta més. Si aquesta política es referma hauria d'acabar tenint un efecte positiu', ha dit Mas-Colell.

En el mateix sentit, el conseller ha reflexionat: 'Amb un 22-23% d'atur i amb perspectives de no creixement hem de pensar que hem tocat fons'.

La Fórmula 1, molt cara

La setmana passada el govern valencià anunciava un replantejament seriós de la política de grans esdeveniments de la comunitat, un replantejament que posa en qüestió el futur de la Fórmula 1 al País Valencià, per exemple.

Preguntat sobre si aquesta qüestió estava sobre la taula a Catalunya, Mas-Colell ha dit: 'Per descomptat que en les condicions econòmiques actuals hem de mirar línia per línia en què ens gastem els diners. En la F1 ens en gastem molts i no és clar que ens ho puguem permetre'.

Tot i això no ha volgut pronunciar-se de forma més contundent, recordant que 'els contractes són sagrats' i que no es poden trencar perquè, de vegades, 'és més car trencar-los que continuar-los'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
10 de gener de 2012, 16.13 h

#5 Quan catalans votarien sí en un hipotètic referèndum per la independència? Primer cal treballar aquest tema. Per perdre'l, més val no convocar-lo. Que al menys no es noti que no som encara majoria, o és que no sabeu com és el personal amb dret a vot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
10 de gener de 2012, 16.07 h

#1 Si us plau, podries aclarir a què es refereix el teu comentari. No li veig cap relació amb la notícia. El teu comentari és massa críptic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Eli fletxa Sabadell
10 de gener de 2012, 13.56 h

Ara no toca, mai es el mopment per parlar de " Independencia " , m`agradaria saber que hi fem enganxats a Espanya , a part de malament i malament i si ells no pagen perqué els hi tributem nosaltres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa bcn
10 de gener de 2012, 10.57 h

SR. Mas-Colell, si no haguéssiu fet tantes retallades a cops de destral, ara no ens hauríeu d'expoliar tant. Sabent el que sabíeu ( guanyador per majoria absoluta el PP ) ja ho haguéssin fet ells però no notariem tant el pès de la rebaixa que ara serà el doble o triple del que ens mereixem ( les altres autonomies no ho varen fer i no va passar res, segurament en surtiran més ben parats)


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
10 de gener de 2012, 03.35 h

MAS/COLELL: BOTIFLERS REGIONALISTES 4EVER........... QUIN FÀSTIC DE GENTOLA REGIONALISTA QUE TENIM GOVERNANT, A CATALUNYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ||\*//||


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Carles fletxa Vilanova
9 de gener de 2012, 19.57 h

Aquest Mas Colell es una vella andromina, pitjor i tot que el Castells. Es com l'ase dels cops, ens donen per tots costats i ell diu...
ens donen per tots els costats, pero ho farem quadrar.
Per tenir un atrotinat academic prejubilat jugant a gestionar el poc que ens deixen per sobreviure estaria millor suprimir l'autonomia i que ens espoliin sense intermediaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ARNAU fletxa Catalunya
9 de gener de 2012, 17.56 h

Jo no se que ens passa, més ben dit no se que els hi passa ( els de CIU) . Espanya ens roba cada dia més. Sense Catalunya Espanya ja hauria entrat en recessió i problabement sense Espanya a Catalunya gaudiríem d'una millor qualitat de vida. Davant d'aixo tant lamentable li plantegem solucions a CIU, com per exemple la independència. I va i et surten amb la cançoneta de sempre: ara no toca. Tot s'ha de dir : ESPANYA ENS ROBA, EXPOLIA................. PERO NOSALTRES ENS HO DEIXEM FER.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jkp fletxa kp
9 de gener de 2012, 17.04 h

MAS .......COLELL DOS GRANS ESPANYOLS .TENEN TAN DE SENY QUE SAN TORNAT COVARS


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
carles fletxa Reus
9 de gener de 2012, 17.00 h

ESPANYA ENS ROBA!!

QUINA GRAN VERITAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Tarragona
9 de gener de 2012, 14.12 h

Independència o mort...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.