directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas alerta a Londres que Catalunya 'fa els deures' malgrat el dèficit fiscal

El President de la Generalitat hi ha explicat les dificultats de Catalunya a causa de la relació 'poc equilibrada' que manté amb l'Estat espanyol.

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Mas ha assegurat que els seus socis a Europa 'han d'entendre' que Catalunya està impulsant les retallades 'en una situació molt delicada des del punt de vista financer i de recursos', ja que pateix un 'drenatge fiscal continu' que gairebé no té precedents a Europa. 'Nosaltres estem fent els deures, estem liderant els processos d'ajustament i austeritat, però els líders europeus també han d'entendre que Catalunya està en una situació molt delicada des d'un punt de vista financer i de recursos perquè es troba amb una relació amb l'estat espanyol molt atípica', ha remarcat el President.
Mas i Clegg
Mas i Clegg
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
El viatge del President a la capital britànica respon a una estratègia que vol impulsar el govern per donar a conèixer Catalunya a l'exterior. Mas entén que part de la seva tasca com a president 'és vendre Catalunya' a fora. Segons Mas, la sortida de la crisi es veurà molt influenciada per 'l'atractiu mundial' del país. A més, segons el president de la Generalitat, cal contrarestar les 'imatges deformades' sobre Catalunya que envia Madrid cap a l'exterior. 'Ens cal que ens entenguin, perquè si no les imatges arriben molt deformades'; ha reclamat Mas. 'El que surt de la bombolla de Madrid és sempre molt unidireccional, només va en una sola direcció', ha lamentat el president de la Generalitat.
 
Cimera de liberals europeus


 
Mas ja s'ha reunit amb el viceprimer ministre britànic, el liberal demòcrata Nick Clegg, durant uns cinc minuts. A la tarda, Mas participa d'una cimera de líders europeus, on és l'únic representant d'una nació sense estat.
 
Artur Mas vol remarcar-hi que l'economia de Catalunya té una importància 'sistèmica' dins de la Unió Europa, ja que el seu PIB és tan gran com el de Portugal o Finlàndia i el valor de les seves exportacions equival gairebé a les de Dinamarca. A Londres, principal capital euroescèptica de la UE, Mas defensa el suport de Catalunya al nou tractat intergovernamental europeu, el mateix a què el primer ministre britànic, David Cameron, es va oposar frontalment, generant una crisi amb el seu soci de govern, Nick Clegg. 

Mas també vol mostrar a Londres el seu desig que el Regne Unit 'formi part plenament del projecte europeu, des del convenciment que és molt més el que ens uneix com a europeus que el que ens separa com a detentors de diferents interessos nacionals'. El president de la Generalitat també demanarà l'extensió del mandat del Banc Central Europeu perquè pugui comprar deute de qualsevol estat amb dificultats, i la creació d'Eurobons. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
10 de gener de 2012, 16.27 h

Tenim que ser capaços d'oblidar a allò que ens tenen acostumats tan ciu com erc, perquè a partir d'ara en faran moltes de coses a les que no ens hi tenen acostumats, s'esta gestant un dels passos imprescindibles per tenir un estat. Internacionalitzar el conflicte i buscar complicitats, aquest és el pas que s'esta fent ara. Home suposo que ningú es pensava que això de tenir un estat era gratis, dons no segurament cal tenir certs tractes de favor amb qui et pot fer un copet de ma, però b... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Leopard fletxa barcelona
10 de gener de 2012, 09.52 h

"Drenatge Fiscal" és un altre producte refinat de la manipulació de masses a la que ens té acostumats CiU. " Drenatge" By Núria de Gispert?
Si escoltem que patim "espoli" o "robatori" inconscientment ens puja l'adrenalina i ens posem la ma a la cartera. Però no, això no son les maneres del MH Sr. Mas. Pefereix dir que ens fan "Drenatge" que ens deixa ben passius. Ens podem imaginar a la sala d'un hospital, on deixem fer a l'infermer pel be de la nostra salud?
Quina vergonya !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Alfons fletxa Sentmenat
10 de gener de 2012, 08.38 h

I de que ens servirà als catalans que el Sr. Mas digui això a Londres si aquí, prefereix seguir pactant amb aquells que ens roben?
S'atrevirà alguna vegada , algú de CiU a deixar de pactar amb l'enemic?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quety fletxa Torroella
10 de gener de 2012, 08.14 h

Fa molts anys la meva filla em va dir " Mare, no volies criatures? doncs les criatures fan criaturades" Quanta raó tenia!! i els pallassos fan pallassades. D'on no ni hi ha, no en pot rajar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ARNAU fletxa Catalunya
9 de gener de 2012, 17.50 h

Catalunya fa els deures, Catalunya compleix................. tot això son collonades. En Mas hauria d'haver anat i dir: som una nació sense estat i ens estan robant diners des de Espanya. Que podem fer per aconseguir la independència? S'ha de deixar clar a la comunitat internacional que Catalunya no és Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.