directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Mas mira de lluny cap a Escòcia

El president de la Generalitat afirma que cal observar ‘les experiències’ de referèndums independentistes arreu d’Europa però que Catalunya no ha de fer res 'de forma immediata'

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president Artur Mas vol analitzar 'les experiències' de referèndums i consultes independentistes d'arreu d'Europa. Així ho ha assegurat aquest dilluns des de Londres, on precisament aquesta setmana es debat el marc legal en el qual s'hauria de celebrar un referèndum per la independència d'Escòcia. Mas ha dit que caldrà veure com es desenvolupa finalment la consulta, però ha destacat que estudia el procés i d'altres similars que hi ha a Europa. 'Vull veure una mica com ho orienten ells. No és que nosaltres haguem de fer res de forma immediata, però hem de veure quines experiències es porten a terme a Europa en aquest sentit', ha admès Artur Mas.
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Durant el seu viatge a Londres per participar en la cimera de líders liberals europeus, Artur Mas ha valorat els plans del govern de l'escocès Alex Salmond de celebrar un referèndum d'independència, i la reacció que en fa el govern britànic. El president de la Generalitat ha assegurat que és 'evident' que el Regne Unit 'es mirarà amb respecte' qualsevol consulta que es faci des d'Edimburg perquè té 'més tradició democràtica' que d'altres estats com, segons ha dit, l'espanyol.

Mas ha destacat que no és 'escèptic' sobre el resultat del procés, però que vol veure 'com evoluciona' la demanda independentista d'Escòcia. Mas ha dit que és 'més complicat' organitzar el referèndum que plantejar-lo en paraules, però ha destacat que en el context de la Gran Bretanya una consulta d'aquest tipus és factible. El president de la Generalitat també ha comentat la situació de Flandes, que reclama una major autonomia fiscal, com el govern de Catalunya, i ha indicat que també caldrà monitoritzar el procés que s'hi pugui desenvolupar.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Paco Pi fletxa Barcelona
10 de gener de 2012, 23.11 h

Ell mateix ho reconeix: a qualsevol d'aquests llocs on ara fixa una certa mirada, la tradició democràtica és més rica que en aquesta mena de cosa anomenada Espanya. Que es pensa, doncs: que aquí li sortiran els números com allà? Però, què es pensa: que ens mamem el dit? SEnzillament, no té escrit a la seva agenda que Catalunya arribi algun dia a "ser", encara que pugui dependre d'ell... i sobretot si d'ell depèn. El que deia: caguetes. I cínic (model espanyol).


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Paco Pi fletxa Barcelona
10 de gener de 2012, 22.55 h

És una autèntica pena haver de palesar que el capità del vaixell anomenat Catalunya sigui un ésser tan poruc i caguetes... si és que no cínic (que també).
Sap que la cosa està a punt de caramel, però la seva fe en el sistema imperant aquí, l'impedeix de comportar-se com una persona com cal. (Encara més, com un polític com cal, que per això el pago... amb els meus diners).
I no segueixo dient coses, per educació. La que ell no té amb els seus 'vassalls', naturalment.
Si és tan 'p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Girona
10 de gener de 2012, 18.43 h

De forma inmediata ? Ni mai !!! Que sou una colla de botiflers venuts a l'estat Epañol ! Què hi has d'anar a fer a Anglaterra ? No saps lo que has de fer aquí a casa nostra ? Et falla la memòria ? On és el teu "sobiranisme" i " Dret a Decidir" amb que vas enganyar a tanta gent ? Pallasso !!! Lo que no entenc és que després dels fatídics 23 anys del vostre desastrós govern anterior, caiguessin tants passarells a la vostres xarxes.

Vinga, catalans tots :

www.donalacara.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
10 de gener de 2012, 17.53 h

I tant, té raó el nostre Molt Honorable President...Ara no toca. Aquets escocesos són uns arrauxats....un referèndum, encra que el retardin, és una bogeria. Què en trauran aquests sonats? Només crear tensions i mala maror. Nosaltres í que en sabem., que demanarem el pacte fiscal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
10 de gener de 2012, 12.16 h

Mes val que miri cap a Catalunya sr. Mas, Escòcia està dins del Regne Unit un país absolutament democratic, per el Regne Unit es una cosa normal.
Desgraciadament nosaltres estem dins del estat espanyol domocràticament sospitós, ara be el sr Mas junt amb altres forces polític-as te la majoria en el Parlament per declarar la Independència quan vulgui, no te excusa.

Aprofito la avinantesa per covidar a toto el independentistes a la marxa per la Independència que es farà en el Maresme pro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
atlasac fletxa Vila-real
10 de gener de 2012, 11.02 h

MIRA MERESULA POR CULPA DE NUESTROS? POLITICOS NOS VEMOS EN LA OBLIGACION DE AGUANTAR A LOS TIRANOS INVASORES QUE SU AMBICION ES LA MUERTE EL ASESINATO DE TODA LA NACION CATALANA ALICANTE ESTA MUERTA SEGUN DICEN VALENCIA EN LA AGONIA I AHORA VAIS POR CASTELLON I CATALUÑA I DE VOSOTROS CRIMINALES ASESINOS... ALGUNO EN LA CARCEL?????.

Ayer mismo estaba l´ATLASAC i jo mismo aplaudiendo a más no poder una TV. CENSURADA? hablando en castellano i toda le emissión TODA con la pantalla más negra ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa bcn
10 de gener de 2012, 10.36 h

Hi tant que hi ha persones que tenen coratge i són valents! . El mas està al món com està gràcies a la posada en escena de Catalunya al món que va fer el ser. Carod i el seu equip, si llegiu el seu article d'opinió al diari El Punt Avui de diumenge, en sabreu cinc cèntims i us podreu fer una idea de com estan les coses per Catalunya, i com podrien ESTAR...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
10 de gener de 2012, 10.13 h

Aquest Molt Honorable, això de "mirar de lluny cap a Escòcia", ho deu fer amb un "cataleju" i encara posat a l'inrevés, que com tots sabeu fa que els objectes semblin més lluny del què realment estan. Aquest individu té l'art de la falsa oratòria, de sembrar espectatives amb les quals no pensa complir en absolut. No forma part del seu discurs, ni del seu ni de l'ideologia del partit. Senzillament per no fer-me llarg, áquesta gent, els de Conveniència i Unió, són falsos, traïdors, me... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
toni fletxa vic
10 de gener de 2012, 10.13 h

Sobretot res de forma immediata , tenim temps de sobra , la Generalitat està forrada de diners , el país està millor que mai , el català mai ha estat tant bé, els treballadors públics estan super contents , els autònoms no s'acaben la feina ,ens és igual que ens robin 20.000 milions cada any en tenim molts més
,i podria seguir i seguir amb el bé que està el país .
Endavant Sr. Mas sobretot amb IL.LUSIÓ .

P D (anem arreglats amb aquesta colla)


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carles fletxa Vilanova
10 de gener de 2012, 10.10 h

Jo el que espero és que els catalans demostrem una alçada de mires, una ambició, un saber fer i un coratge superiors a aquests dirigents que molts han acabat votant creient que eren el mal menor, però no han acabat oferint cap perspectiva de futur pels catalans. És la nostra responsabilitat, i és enorme, saber gestar entre tots una alternativa a aquesta pussil·lanimitat, a aquest ara no toca etern i enfadós, a aquesta colla d'incauts que diuen que els espanyols són de fiar, que cal ten... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.