directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC podria esmenar la totalitat dels pressupostos

El portaveu del partit, Jaume Collboni, afirma que malgrat tot, el diàleg amb el Govern és estable

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El PSC es troba més a prop de presentar una esmena a la totalitat als pressupostos del 2012 que de no fer-ho. El portaveu del partit, Jaume Collboni, ha indicat que 'tot apunta' que aquesta esmena acabarà arribant, tot i que els socialistes no prendran la decisió fins que no s'hagin tornat a trobar amb els representants del Govern. El termini per fer-ho s'exhaureix el proper dilluns 17 de gener. Ara per ara, un possible acord entre PSC i CiU pel que fa als comptes públics per l'any vinent és 'molt difícil', però Collboni ha assegurat que la desavinença en el pressupost no invalidarà el diàleg estable al qual els socialistes volen arribar, tant amb l'executiu com amb el grup parlamentari de CiU.

Comparteix
   


Etiquetes
'Des de la primera reunió de Navarro amb Mas vam dir que no volíem convertir el nostre suport o no als pressupostos en la prova del cotó per saber si el diàleg permanent i estable amb el Govern és seriós', ha recordat Collboni després de la reunió de la comissió executiva del PSC. Els socialistes confien que la mà estesa que va oferir Pere Navarro des que va ser escollit primer secretari del PSC esdevindrà un diàleg permanent per arribar a acords importants a mig termini pel país.

Collboni ha insistit en la necessitat que l'executiu que encapçala Artur Mas esculli un company de viatge i renunciï a la geometria variable. 'CiU no pot negociar els pressupostos amb un partit que esta demanant el concert econòmic i, alhora, amb un altre que vol un control previ per part de l'Estat', ha lamentat. De fet, pel que fa al PP, el portaveu socialista ha afirmat que s'estan 'autoinvalidant' per la negociació amb les decisions que s'estan prenent des del govern espanyol.

Les retallades són el principal escull entre CiU i el PSC. Collboni ha assegurat que perquè es produís un acord estable entre els dos partits, el Govern hauria de replantejar moltes de les seves polítiques d'ajustament, especialment aquelles que afecten la sanitat i l'educació. Com a exemple, el portaveu del PSC ha parlat de la congelació dels 112 milions d'euros que el Govern destina a les escoles bressol municipals. 'Serem molt bel·ligerants i no renunciarem en cap cas, malgrat que hi hagi un diàleg constant, al foment de les polítiques de cohesió social', ha explicat.

Precisament per parlar de les retallades Collboni ha anunciat que aquest proper dimarts el grup parlamentari socialista entrarà al registre del Parlament la proposta perquè es convoqui un ple extraordinari abans de l'aprovació definitiva dels pressupostos. Com ja ha avançat el primer secretari, Pere Navarro, la intenció dels socialistes és que els grups puguin debatre sobre les retallades, plantejar alternatives i aprovar mocions al respecte.

Comissió Bilateral PSC-CiU

Durant la comissió executiva socialista s'han escollit les 4 persones que formaran part de la comissió bilateral encarregada de buscar acords estratègics entre el PSC i CiU, tal com van acordar els màxims responsables de les dues formacions. Els socialistes han decidit que siguin el secretari de l'Àrea d'Acció Política i alcalde de Cornellà, Antoni Balmon; el secretari de l'Àrea de Política Municipal i alcalde de Sabadell, Manuel Buestos; el president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal; i la secretària de l'Àrea Econòmica del partit i diputada al Parlament, Rocío Martínez-Sampere.

Encara no hi ha cap reunió prevista amb els quatre representants de CiU (que encara no han estat oficialitzats), però el portaveu del PSC ha assegurat que la intenció dels socialistes és que aquesta comissió comenci a treballar de manera 'imminent'. El contingut de les converses se centrarà en temes d'especial rellevància i s'espera que es puguin arribar a acords que afectin l'economia catalana a mig termini. Collboni ha recordat que la comissió s'estructurarà en quatre àmbits: 'la distribució equitativa per sortir de la crisi; les mesures de reactivació econòmica i per crear ocupació; la preservació dels elements bàsics de l'Estat del Benestar, en especial pel que fa a sanitat i educació; i la cohesió territorial'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.