directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 11:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La política turística de Catalunya no agrada a Espanya

El ministre d’Indústria, Energia i Turisme afirma que 'ni s’ha d’exigir taxes als turistes ni se’ls ha de pagar per venir'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha fet explícit aquest dimarts el seu rebuig a la instauració d'una taxa turística sobre les pernoctacions per part de la Generalitat perquè, segons ha assegurat, afectarà negativament un sector que ha de ser 'motor' de la recuperació econòmica a l'Estat. També ha assegurat que el pagament de subvencions a companyies aèries com Ryanair són 'pa per avui i fam per demà' i a la llarga perjudiquen el sector. En aquest marc ha anunciat la seva voluntat de negociar amb les CCAA per 'homogeneïtzar' el marc normatiu i potenciar la 'marca Espanya'.

Comparteix
   


Etiquetes
A la roda de premsa on ha presentat les dades del balanç turístic del 2011, Soria ha assegurat que segons el seu criteri 'ni s'ha d'exigir gravàmens addicionals als turistes ni se'ls ha de pagar per venir'. Segons el ministre, cal respectar les decisions que les CCAA vulguin adoptar dins del seu marc normatiu, però 'el sector turístic és suficientment important a Espanya com perquè no es gravi el turista amb una taxa addicional'.

Malgrat que ha recordat que la Generalitat ha rebaixat el seu plantejament inicial, ha assegurat que la taxa turística que es vol implantar a Catalunya 'no és gaire congruent' amb la voluntat d'impulsar el sector com a motor de la reactivació econòmica i 'es pot comparar' amb l'Impost sobre l'Activitat Econòmica (IAE) que l'executiu de José María Aznar ja va eliminar el 1997.

Un criteri que fa extensible també a la política del Govern de pagar subvencions a companyies com Ryanair perquè portin viatgers als aeroports de Reus i Girona. 'No crec que sigui una bona política que una institució pública utilitzi recursos públics per pagar turistes que vinguin a Espanya' ha dit, perquè aquest tipus de companyies acostumen a retirar la línia tan bon punt deixen de rebre la subvenció, i per tant l'impuls que generen aquestes pràctiques 'és volàtil'.

Segons Soria, les subvencions per passatger són, a més, contraproduents perquè castiguen la resta de companyies 'estables'. 'Crec que Espanya té prou atractiu per ella mateixa com perquè no s'hagi de subvencionar' l'arribada de turistes i que cal 'no estar supeditats a companyies que rebin ajudes', ha dit.

Punt i final a 'lembolic' normatiu

Soria també ha anunciat que té intenció de negociar amb les CCAA i la resta d'administracions per posar punt i final a 'l’embolic normatiu' que segons ha assegurat castiga el sector, perquè 'al llarg dels últims anys hi ha hagut una proliferació en alguns casos excessiva de lleis, i això ha provocat diferència de marcs normatius d'uns territoris respecte d'altres, fet que perjudica la marca global a Espanya, que és la que hem de vendre a tot el món'.

Un dels objectius del seu mandat, ha dit, serà precisament arribar a acords amb els territoris per 'evitar aquestes distorsions que es produeixen per l'heterogenïtat de normes', perquè fins ara 's’ha legislat de manera que s'ha fet impossible complir el 100% dels preceptes d'una norma', fet que provoca que els projectes d'inversió 'es paralitzin'.

Potenciar la 'marca Espanya'

Soria també ha fet explícit el seu compromís clar de potenciar la 'marca Espanya' per sobre de les 'especificitats' de cada territori en el període 2012-2016. Segons el ministre, aquest ha de ser 'el paraigües' sota el que han d'estar les marques de cada territori.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
xauxau fletxa bcn
11 de gener de 2012, 13.57 h

Tinc un pensament similar a aquest ministre espanyol: amb diners públics catalans no s'ha de pagar per potenciar la marca d'un pais extranger com espanya. Que se la paguin ells, la campanya. Doncs tant bon punt ens roben els diners, ens insulten i ens volen fotre per totes bandes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Voltaire fletxa Rias Baixas
10 de gener de 2012, 16.18 h

Volen fer del Principat una Manga del Mar Menor, ells, que diuen estimar-se tant España.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
David fletxa Barcelona
10 de gener de 2012, 12.16 h

Si no els hi agrada que s'hi posin fulles... bé que a ciutats com Roma, Nova York, etc. aquesta tassa ja existeix, i la gent no hi deixa d'anar. Si tens els diners per fer turisme en qualsevol ciutat, amb tots els diners que et gastes durant el viatge NO ET VINDRÀ D'UN EURO MÉS...
A més, no sé de què es queixen tant... quant més diners recaudi la Generalitat, més ens podran robar des del Gobierno de España.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.