directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC creu que la majoria del seu grup és contrària a la prohibició de les corrides de toros

De la Vega adverteix que el govern espanyol 'no és partidari de prohibir'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El diputat del PSC David Pérez ha assegurat aquest divendres que en el si del grup parlamentari socialista al Parlament s'hi troben representades 'totes les sensibilitats' davant del debat sobre la prohibició, o no, de les corrides de toros. Pérez, però, ha afegit que 'possiblement és majoritària la posició contrària a la prohibició'. La votació dels diputats ha estat secreta i no es poden saber els números exactes ni què ha votat cadascú. Pérez, declarat obertament protaurí, ha fet una intervenció contundent al Ple del Parlament durant el debat de la ILP i, després de la votació, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per llegir una declaració amb un to més moderat. La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega s'ha manifestat en aquesta mateixa línia assegurant que l'executiu espanyol 'no és partidari de prohibir'.
montilla toros
Comparteix
   

El PSC creu que és un debat identitari i no pas animalista
En la seva intervenció davant del plenari, Pérez ha defensat l'esmena a la totalitat presentada pel PSC assegurant que el tema de fons és 'identitari' i que a 'alguns no els agrada aquesta fets perquè té un comportament espanyol'. Pérez és un diputat socialista declarat obertament protaurí i, tot i la llibertat de vot que s'ha donat al seu grup, ha fet una intervenció partidària de mantenir les corrides i no prohibir-les. 'Sóc del Barça, m'agrada Loquillo, m'agrada Sau, els castells i m'agraden els toros. Puc?', ha dit, aixecant el to de veu.

Un cop acabat el debat i conegut el resultat de la votació, favorable a l'admissió a tràmit de la iniciativa, Pérez ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per llegir una declaració d'un to més moderat, on ha manifestat el 'respecte' del grup per la ILP i pel 'vot majoritari' del Parlament. Pérez ha dit que el grup rebutja 'tota interpretació identitària d'aquesta votació', però ha dit que tots els diputats del PSC, hagin votat el que hagin votat, 'respecten totes les posicions, totes les creences, tots els sentiments, totes les tradicions i tots els símbols'.

Tot i que es coneixen els vots concrets de la votació, per ser secreta, Pérez ha mostrat els seus càlculs sobre què han votat els diputats socialistes. 'En el si del nostre grup es troben representades totes les sensibilitats, però possiblement és majoritària la posició contrària a la prohibició', ha assegurat. Pérez ha assegurat que els socialistes catalans treballaran per 'arribar a espais de trobada on hi càpiga tothom', des del 'màxim respecte als animals fins a la reticència de prohibir allò que no agrada a tothom'. 'Intentarem que el debat que a partir d'ara seguirà la cambra serveixi per unir i no per excloure', ha afegit, 'i contribueixi a millorar la llei catalana de protecció dels animals'.

De la Vega sobre les corrides: 'El govern espanyol no és partidari de prohibir, sinó que es pugui escollir en llibertat'
La vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha expressat aquest divendres el 'respecte' del govern espanyol per la decisió del Parlament de Catalunya de tramitar la ILP per a la prohibició de les corrides de toros a Catalunya, però ha recordat que el seu executiu 'no és partidari de prohibir, sinó que es pugui elegir en llibertat'. De la Vega ha assegurat que aquest 'és un tema que no forma part de l'agenda del govern', però ha recordat que de la mateixa manera que la festa dels toros topa amb detractors, 'igualment també té un ampli suport a la societat'. En aquest marc, ha afegit que cal esperar el resultat de la tramitació 'sense prejutjar-ne els resultats'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.