directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La XIV edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple espera superar els 87.000 euros de recaptació

La malaltia afecta a 4.000 catalans

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La XIV edició de Mulla't per l'esclerosi múltiple, que té com a objectiu recaptar fons per a investigar sobre la malaltia, preveu superar els 87.000 euros obtinguts l'any passat, segons ha informat l'organització. Ahir diumenge es va celebrar l'acte al Club Natació de Barcelona, així com a d'altres 600 piscines repartides per la geografia catalana.
esclerosi múltiple mas trias
Polítics i actors van 'mullar-se' per l'esclerosi múltiple / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
La coordinadora de la campanya, Núria Fuster, de la Fundació Esclerosi Múltiple, va explicat que la malaltia de l'esclerosi múltiple, que afecta unes 4.000 persones a Catalunya, "és neurològica i la màxima incidència és d'entre els 20 i els 40 anys". És una malaltia de la qual encara no se saben "les causes que la provoquen i no té cura". Per a Fuster aquest tipus de campanya és "vital" i serveix per a "mitigar els efectes".

A la celebració van acudir-hi actors com Mercè Comes, que va declarar que amb aquest tipus d'actes "la gent es consciència que s'ha de mullar en tot el que pugui però no només a l'aigua", i Toni Albà, que va afirmar que els que tenen cara pública han de participar perquè la gent es conscienciï d'una malaltia que "no té cura". El professor d'Operación Triunfo, Àngel Llàcer, va manifestar la fascinació per la gent que ve "perquè sí, a ajudar en un acte solidari".

A la iniciativa també van ser-hi el president de CiU, Artur Mas, que va destacar la importància del Mulla't i va criticar els "silencis de José Montilla". A Mas l'acompanyava el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias. La consellera de Salut, Marina Geli i la secretària general d'esport, Anna Pruna, també eren a l'acte.

La festa, que va realitzar-se simultàniament en 600 piscines catalanes, consistia en un espectacle aeri d'acrobàcies, un altre de natació sincronitzada a càrrec del Club Natació Kallipolis, el bany de polítics i personatges famosos i el '100 de 100' (100 sèries de 100 metres nedades pels socis del club).

Centre d'esclerosi múltiple de Catalunya


Durant la remullada solidària, la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, va anunciar que la seu del Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT), ubicat a l'Hospital de la Vall d'Hebron, estarà enllestida al 2008. La unitat ja duu a terme des de fa un any la funció de coordinar arreu dels centres de Catalunya la detecció precoç i tractament de la malaltia, que afecta uns 4.000 catalans.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.