directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 22:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod creu que el Govern no pot acceptar un model de gestió del Prat sense majoria determinant catalana

Denuncia que l'Estat espanyol, juntament amb Romania, el darrer exponent del centralisme aeroportuari d'Europa

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha advertit que el Govern no pot acceptar un model de gestió de l'aeroport del Prat en el qual no hi hagi una majoria determinant catalana. En una entrada al seu blog ha escrit que Catalunya no pot acceptar cap model de gestió que no sigui individualitzat i des del territori, on tingui la veu determinant sobre les decisions importants, inclòs el model de gestió. Per Carod, determinant significa majoritari, tot i que no renuncia a un model consorciat amb el sector privat del país. Per Carod-Rovira, Espanya és, juntament amb Romania, el darrer exponent de centralisme aeroportuari d'Europa, ja que ni London-Heathrow ni Frankfurt ni Milà-Malpensa ni París-Orly depenen d'un ens centralitzat com AENA pensat per afermar-se en un centralisme que beneficia l'Aeroport de Barajas com a principal i únic intercanviador de vols de l'Estat.

Comparteix
   

Des del seu punt de vista, l'economia i la societat catalana no pot permetre's 'el luxe asiàtic' de consentir un model de planificació i gestió basat 'en un seguit de cops de colze directes a la línia de flotació del futur del país'. Barcelona té, segons Carod-Rovira, l'aeroport que li ha convingut a Espanya i a la seva capital, i ara s'ha d'aconseguir que el del Prat sigui l'aeroport que més li convingui a Catalunya i a la seva gent.

Carod-Rovira creu que el nou model de gestió proposat pel Ministeri espanyol de Foment sembla més pensat per eixugar l'enorme dèficit d'AENA per la via de la privatització parcial, que no pas per millorar la gestió del sistema aeroportuari. Si fos així, l'aeroport del Prat hauria contribuït doblement a finançar AENA, com a contribuent net al sistema durant molts anys i a través de la venda d'actius ara.

El vicepresident ha fet aquestes reflexions després que el passat dimecres el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, deixés clar que aquest paper determinant havia de passar 'primer perquè es garanteixi una gestió aeroportuària del Prat amb possibilitats de competir', i segon perquè els representants que la Generalitat tinguin en la nova societat mercantil 'sigui en les qüestions crucials', el seu paper 'sigui determinant en els termes que ho són els vots qualificats en els consells d'administració de les empreses'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
19 de desembre de 2009, 12.37 h

CiU fará molts d'escarafalls, amenaçará amb les set plagues bibliques, fará moltes proclames, emprará molta retòrica i al final fará el que vulgui en Zapatero (i el Guerra). Com sempre, vaja!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
és votant d´ERC fletxa L´Estornut
19 de desembre de 2009, 11.37 h

Els aeroports i els port són importants per l´economia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de desembre de 2009, 11.34 h

Per a fer del Prat un aeroport intercontinental o almenys aspirar-ho i construir-lo és evident que cal nacionalitzar l´aeroport donat que per l´experiència s´ha vist que el Prat sota gestió colonial només pot aspirar a ser un aeroport provincial. La Generalitat ha de ser majoritària dins de l´administració del Prat i ha de ser la Generalitat la qui decideix què, com qui o quins gestionen l´aeroport del Prat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
19 de desembre de 2009, 09.45 h

ERC fará molts d'escarafalls, amenaçará amb les set plagues bibliques, fará moltes proclames, emprará molta retòrica i al final fará el que vulgui en Montilla. Com sempre, vaja!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
19 de desembre de 2009, 06.58 h

Carod torna a tenir raó.Això és una altra presa de pel per part de l´estat dels anticatalans i una prova més de que tenir un estat propi és una necessitat.Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.