directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 14:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Gairebé la meitat dels llocs de culte a Barcelona són de les religions minoritàries

Malgrat l'alarma social, només hi ha 13 oratoris islàmics a la capital catalana

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El mapa religiós de la capital s'ha transformat completament els últims anys, adaptant-se a les noves doctrines i a les pràctiques religioses dels nouvinguts. L'Església Catòlica segueix sent la que té més temples, 158, que representen el 53% dels temples a la ciutat. A aquesta xifra cal afegir el gairebé centenar de monestirs i residències de religiosos, així com els centres educatius catòlics i les seus de l'Arquebisbat de Barcelona i el Tribunal Eclesiàstic. El cristianisme protestant i evangèlic ocupa la segona posició, amb 75 temples, seguits pels Testimonis de Jehovà.
esglesia santa maria del mar catedral
L'església de Santa Maria del Mar, al barri de la Ribera

Comparteix
   


Etiquetes
La segona tradició religiosa amb més llocs de culte a la ciutat és el cristianisme protestant o evangèlic. Al costat de l'Església Catòlica, les denominacions protestants són les úniques que compten amb llocs de culte en tots els districtes de la ciutat. En total, hi ha 75 esglésies evangèliques a la ciutat, una quarta part dels temples i oratoris que hi ha a la capital.

Els testimonis de Jehovà són la tercera tradició religiosa pel que fa a implantació a la ciutat. Compten amb 21 'Salons del Regne' ubicats en tots els districtes de la ciutat menys a Les Corts.

13 oratoris islàmics


L'Islam és la cinquena tradició religiosa que té més llocs de culte. En total, a la ciutat de Barcelona hi ha 13 oratoris islàmics, la gran majoria dels quals -set- estan al districte de Ciutat Vella. Els districtes de Sants-Montjuïc i Gràcia compten amb un oratori cadascun, i Sant Andreu i Sant Martí, amb dos.

Si ens referim a les tradicions orientals, els budistes compten amb 14 llocs de culte, els sikhs amb dos temples o 'gurwara' i els hinduistes amb tres. Per part seva, el cristianisme ortodox té tres esglésies –dos a l'Eixample i una altra a Sant Martí– i els mormons tenen dos temples a la capital.

Per districtes, el districte que té més llocs de culte és l'Eixample, on hi ha 46 temples i oratoris. En aquest sentit, cal tenir present que aquest és el districte més poblat de la ciutat. Per part seva, les Corts és el districte amb menys llocs de culte, on n'hi ha 11.

Pel que fa a diversitat religiosa, el districte on el percentatge de llocs de culte de les tradicions majoritàries és més gran és Sants-Montjuïc, on 18 dels 30 llocs de culte -el 60%- són de les tradicions protestant, islàmica, sikh o dels testimonis de Jehovà.

El districte que té un major percentatge d'esglésies catòliques sobre el total de llocs de culte és les Corts, on set dels 11 oratoris del districte –dos terços del total– són catòlics.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
watchtowerdestroyer fletxa Esforren del Teumoney
9 de juliol de 2007, 15.04 h

TJ: pim pam pum!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.