directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

L'escriptori web català eyeOS entra al mercat nord-americà de la mà d'IBM

Es consolidarà com una alternativa a les opcions de Microsoft i Google d'aplicacions d'escriptori web

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'empresa catalana eyeOS, creadora de l'escriptori web de programari lliure que porta el mateix nom, ha tancat un acord amb IBM que li permetrà entrar al mercat nord-americà. El text signat preveu que una nova sèrie de servidors d'IBM portin eyeOS instal·lat per defecte. Segons ha explicat a l'ACN un dels creadors de l'aplicació, Pau Garcia-Milà, aquest conveni posicionarà eyeOS com 'un producte de programari lliure de molta qualitat' i permetrà a eyeOS 'accedir a molts mercats on no és present'. D'aquesta manera, el programa es consolidarà com una alternativa a les opcions de Microsoft i Google d'aplicacions d'escriptori web, sistemes operatius totalment accessibles des d'un navegador.
eyeOS
Comparteix
   

Segons Garcia-Milà, el conveni 'valida moltíssim el model d'eyeOS' perquè, d'una banda, posiciona l'aplicació com 'un producte de programari lliure de molta qualitat i molta estabilitat' de la mà d'una de les cinc empreses més grosses del món de l'àmbit de la informàtica. Precisament aquest era el desig dels impulsors d'eyeOS, poder 'accedir a molts mercats on la companyia no és present i, entre ells, el d'Estats Units'.

Els ordinadors d'IBM que incorporaran eyeOS són els mainframe –els cervells de les xarxes de comunicacions- del tipus 'System Z' de la nova sèrie Solution edition for cloud computing. El cloud computing és precisament el paradigma d'oferir serveis informàtics a través d'Internet i IBM ha apostat per eyeOS per reforçar la seva presència en aquest àmbit. Segons la companyia catalana, l'empresa nord-americana ha apostat pel seu producte perquè funciona amb totes les plataformes i perquè permet que milers de clients accedeixin a serveis web simultàniament.

A través de qualsevol navegador d'un ordinador o telèfon mòbil, un usuari d'eyeOS pot accedir, modificar o visualitzar els seus arxius –fotos, música, pel·lícules i presentacions, entre d'altres- i veure'ls des de qualsevol lloc com els va deixar l'últim cop que va accedir a la plataforma.

Al setembre del 2009, eyeOS va ser guardonada amb el Premi Nacional de Comunicacions, atorgat per la Generalitat. A més a més, al llarg de la seva història la companyia ha obtingut altres reconeixements entre els quals destaquen el premi atorgat per Yahoo! L'any 2007 com a web revelació en l'apartat de tecnologia i la nominació com a finalistes als 'Webware 100 awards by CNET' en la categoria de navegadors, tenint com a competidors Google, Microsoft, Apple i Yahoo!.

eyeOS és un projecte de programari lliure que té 29 comunitats a 29 països i treballa gràcies a la coordinació de membres de tot al món. A banda, és una empresa que es dedica a donar serveis al voltant del seu projecte de programari lliure: programació específica, suport, manteniment i formació. Actualment donen servei a clients de l'Estat, de França i d'Alemanya i, amb el pacte amb què han arribat amb IBM, pretenen expandir-se als EUA. La plantilla d'eyeOS té una mitjana d'edat que ronda els 24 anys.

Nous reptes
El pròxim gener eyeOS llançarà la versió 2.0 del seu programa. Segons la companyia, les principals novetats que incorporarà seran un enfortiment del treball col·laboratiu entre usuaris i una major facilitat de sincronització d'arxius. D'aquesta manera, es consolidarà com una alternativa sòlida als sistemes de Google i Microsoft.

La gran diferència d'eyeOS amb els escriptoris web que ofereixen Google i Microsoft és que els usuaris s'emmagatzemen la informació als seus propis servidors. És a dir, no demanen als clients que els confiïn totes les seves dades.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.