directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ernest Maragall: 'Chacón no interessa a Catalunya'

L'exconseller d'Ensenyament no dóna suport a la candidata a la secretaria general del PSOE

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'exconseller d'Ensenyament, Ernest Maragall (PSC), ha revelat aquest dimecres que no dóna suport a Carme Chacón en la seva lluita amb Alfredo Pérez Rubalcaba per la secretaria general del PSOE. Segons ha dit en una entrevista al programa 'Els Matins' de TV3, ni l'oferta de Chacón ni la de Rubalcaba tenen capacitat d'interessar i ser recolzades des de Catalunya. Les posicions de tots dos, ha dit, estan allunyades de la concepció plurinacional de l'estat espanyol i del reconeixement de l'autogovern de Catalunya. 

Comparteix
   


Etiquetes
'El conjunt de decisions que hem anat prenent els últims anys ens han col·locat com una força política clarament subordinada, en detriment dels interessos del nostre país'. Amb aquesta contundència s'ha expressat Ernest Maragall, que ja fa una setmana s'havia mostrat crític amb la nova direcció del PSC. L'exconseller d'Ensenyament considera que 'hi ha una manera d'entendre el país diferent de la que està recollida en les resolucions del congrés del PSC i en l'expressió de la nova direcció', i pensa que el posicionament que 'demana la societat' és 'un xic diferent del que en aquest moment representa' el seu partit.
 
Maragall considera que la nova direcció no transformarà el seu catalanisme en les accions polítiques necessàries, que passen per tenir 'veu, vot i decisió a Madrid en totes les decisions'. Per això, creu que el PSC no té 'el mínim que s'exigeix perquè un partit català sigui el de la majoria dels catalans'.
 
Malgrat les dures crítiques, Maragall no s'ha plantejat abandonar la militància del partit ja que, afirma, 'és patrimoni de tota la societat catalana'. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
12 de gener de 2012, 19.25 h

Ja fa 30 anys que els socialistes catalans van abandonar la idea d'un partit d'esquerres , democràtic i catalanista per convertir-se en la Federación Catalana del PSOE.
Les sigles PSC son un insult la intel·ligència del poble català. Es el mateix PSOE que pacta amb el PP al govern d'Euskadi i als ajuntaments de Catalunya (Parets del Vallés , Lliçà d'Amunt i d'altres) per tal d'evitar que la veu dels nacionalistes de veritat , no els de la vergonyosa CiU , i els independentistes conven... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
12 de gener de 2012, 13.28 h

Despertad, a la gran mayoria de políticos lo único que les interesa es continuar viviendo sin dar golpe, como sea.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Frances fletxa Barcelona
12 de gener de 2012, 13.03 h

Sr. Maragall, li sona Convergència Socialista, (CS) és el nom que posseïa abans del congrés de Suresnes del PESOE. (El Congrés de Suresnes és el que fa el nombre tretze dels celebrats per el PSOE durant l'exili entre els dies 11 al 13 d'octubre de 1974 al teatre Jean Vilar de la localitat francesa prop de París, i és conegut per ser el què va canviar l'orientació política e ideològica del PSOE poc abans de la transició democràtica en l'Estat. Vosaltres éreu els nois de Sant G... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
12 de gener de 2012, 10.08 h

Sr. Maragall, ens pot dir d'una punyetera vegada si Vostè és independentista o no és independentista ? Diguiu clarament, sense ambigüitats ni rodeigs . Penso que dins del PSC abunden els que no són capaços de dir clarament la veritat en aquest aspecte. . Estic d'acord en que la Chacón, amb el seu taranna espanyolista, no ens pot aportar rés de positiu a Catalunya, però també estic d'acord que tant en el PSC com en CiU hi han molts que estan en les mateixes condicions. Catalunya in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
12 de gener de 2012, 09.59 h

Hay tantos y tantos que no interesan a Cataluña.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8 Miquel Mateu Balleste
12 de gener de 2012, 09.43 h

#5 Un nou partit, ESC? Esquerra Socialista? No et sóna redundant? La sigla E, d'Esquerra ja engloba aquesta direcció ideològica, la R de Republicana reforça l'idelal democràtic (allunyat dels dogmatismes que han fet tant de mal al PSC). Sincerament el canvi em sembla a la baixa en un moment en que la societat reclama excel·lència democràtica. El que cal és reforçar el partit que representa alhora l'esquerra catalana i la major expressió de democràcia interna, el que cal és utilitza... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Matilde fletxa Mollerussa
12 de gener de 2012, 08.08 h

Algú pot creure's a Maragall? Aquest ha estat conseller d'Educació i ha facilitat les coses perquè la nova dreta, ara al govern, pugui desmantellar la xarxa pública educativa amb tota impunitat. Maragall representa els sectors de l'elit burgesa que procura pels negocis de la família. Són els Maragall, lña Tura, els Castells ... aquells que l'única cosa que engresca és una sociovergència. La Chacon probablement no té carisma, però té molt més de socialista que no pas la família Ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Dani fletxa Torrelletes
11 de gener de 2012, 22.40 h

La Chacón deu ser molt bona persona i molt humil, però no té cap carisma. Per a mi va tocar fons quan va dir que estava conforme amb la retallada de l'Estatut. Persones així no, mercès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
11 de gener de 2012, 22.29 h

Ja ho deia en Carod-Rovira, cal crear un nou partit que sigui la confluència dels catalanistes del PSC i ERC. Esquerra Socialista de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
EG fletxa Esplugues de Llobregat
11 de gener de 2012, 19.10 h

Segurament el Sr. Maragall té raó. Però ja ha pensat si ell mateix interessa al seu partit? De què serveix gemegar quan sap tothom que aquest gemec s'apaga sense cap més efecte? Si el seu partit no li agrada, què dimoni hi fa, què hi fan les quatre ànimes de càntir que l'acompanyen?


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.