directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 10:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un PSC de ple dret al Parlament Europeu seria 'un despropòsit'

Així ho qualifica l'eurodiputat del PSOE Antonio Masip, que afirma que 'seria fins i tot pitjor que si el PSC tingués grup propi al Congrés'

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'eurodiputat asturià del PSOE i exalcalde d'Oviedo Antonio Masip ha qualificat de 'despropòsit' que el PSC vulgui ser membre orgànic de ple dret del Partit Socialista Europeu (PSE). Masip ha presentat una esmena al 38é congrés que el PSOE celebrarà aquest febrer a Sevilla en què reclama que el socialisme espanyol 'actuï amb una sola veu' a Europa. 'Seria fins i tot pitjor que si el PSC tingués grup propi al Congrés, donaríem la sensació a la societat que els socialistes estem ja en caiguda lliure', s'ha queixat Masip en declaracions a l'ACN. El PSC es va marcar com a fita, en el seu congrés del desembre, poder 'participar directament en el PSE', al marge del PSOE.

Comparteix
   


Etiquetes
'És un despropòsit pensar que hi ha d'haver dos o tres o quatre o cinc partits espanyols al PSE, només Déu sap si després del PSC ho demanarà tothom', ha alertat Masip, que va ser alcalde d'Oviedo del 1983 al 1991 i té escó al Parlament Europeu des del 2004. 'El socialisme espanyol ha de tenir una sola veu a Europa, independentment que a nivell intern, dins l'Estat, puguem tenir veus discrepants i matisos', ha defensat Masip.

L'esmena que Masip i sis militants socialistes més d'Oviedo han presentat estableix que 'la representació del socialisme espanyol al PSE serà assumida únicament pel PSOE, que actuarà amb una sola veu'. Masip demana al 38è congrés que l'aprovi per frenar 'les pretensions en àmbits autonòmics d'hipotètiques representacions socialistes espanyoles bifronts'. L'esmena es pot consultar al seu bloc personal (www.antoniomasip.net). Que el PSC tingués representació directa i per separat del PSOE al PSE 'no només ens faria més dèbils sinó que a més confondria la gent', ha insistit.

A Masip li semblaria 'un complet despropòsit' i 'un error del socialisme europeu' voler 'traslladar al PSE l'Espanya de les autonomies i dels estatuts'. 'Espero que aquest despropòsit no es culmini', ha afirmat l'eurodiputat, que treballarà perquè el PSE no acabi com 'l'internacional democratacristiana, que té tres partits espanyols: el PP, Unió Democràtica i el PNB'.

L'eurodiputada del PSC Maria Badia va reivindicar en el 12è congrés del PSC que els socialistes catalans han de tenir 'el PSE en el centre de la seva dinàmica i participar-hi directament'. 'El PSC sempre ha estat europeista però darrerament som mes conscients que mai que les decisions s'han de prendre a Europa', va argumentar.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Ll.B. fletxa Granollers
16 de gener de 2012, 19.55 h

El Psc necessita grup propi a europa per poder defensar-ne l'ús del català i no només de paraula. Ja que el Psoe no té cap intenció de defensar el català a europa, ni a enlloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ramon fletxa Caldes de Malavella
16 de gener de 2012, 10.09 h

#9

Albert,
Ja fa anys que hi estem treballant; la taca d'oli es va estenent, a polit. Ens cal fer molta feina, però ens en sortirem.

Ramon


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Albert fletxa Perpinyà
13 de gener de 2012, 22.48 h

Ramon, Us queda una solució per mantenir viva la nostra manera de ser fer un Estat Català... i a l'encop salvar la unitat nacional (Pais Valencià, Franja, Illes i Catalunya del Nord)...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ramon fletxa Caldes de Malavella
13 de gener de 2012, 21.20 h

Tens raó Albert. Malauradament anem perdent la nostra identitat.. La influència cada vegada més abassegadora del castellà i dels referents espanyols al nostre país, no hauria de ser cap excusa per no parlar ni escriure amb un mínim de dignitat. Tenim eines al nostre abast per fer-ho. En general, vivim en un tantsemenfotisme aclaparador.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Albert fletxa Perpinyà la fidelíssima
13 de gener de 2012, 12.30 h

La gent del Principat de Catalunya ja no sabeu parlar i escriure en català : NO ES NI MALOGRAT NI MALENGUANYAT
PERO SI MALAURAT O MALAGUANYAT.
A veure si acabareu fent del català un dialecte del castellà. Els nord-catalans catalanoparlants fem més esforços... Vosaltres tot el dia amb : bueno, vale, pues,... No mereixeu de ser una nació independent però si de ser una regió sense cap honor d'Espanya...

Un nord-català de Perpinyà

PS : Com tots els nord-catalans visc més amb la lleng... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan Esteve fletxa Barcelona
13 de gener de 2012, 09.26 h

#4 d'acord amb el comentari. però em penso que : "malograt" no s ino malenguanyat


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Palamós
12 de gener de 2012, 18.34 h

Tal i com vaig anunciar, he estat uns quants dies sense intervenir a directe.cat fins que no se solucionés el conflicte causat per una "persona" que havia suplantat el meu nom i enviava escrits de molt mal gust sembrant una confusió en la què més d'un va caure en el parany. Vaig protestar a la direcció de directe.cat la qual, dies més tard, va enviar un escrit general anunciant problemes a la seva empresa i promesa de solució als problemes que li eren presentats. Així ha estat i em plau... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Palamós
12 de gener de 2012, 18.32 h

Socialisme veritable no existeix des de que va morir el malograt Pallach. Sobreviu un "socialisme" oportunista disfresat d'un catalanisme de fireta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de gener de 2012, 18.07 h

Em pensava que en aquest parlament no hi havia espanyols, belgues o italians sino que tots eren europeus de diferents ideologies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de gener de 2012, 11.42 h

El socialisme espanyol no podrà ser mai socialisme fins que no es tregui de sobre el tics nacionalistes imperialistes tant propis dels polítics espanyols. No ho serà fins que els espanyols no comencin a resoldre els cadàvers de les cunetes que tenen repartits a reu de l'estat.

El socialisme català no serà mai socialisme fins que deixi de ser una sucursal del PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.