directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'Puente Aéreo', el per què del sí de CiU a les retallades del PP

Grans empresaris i membres de CiU i del PP es van reunir dimecres a la nit per acomiadar del fòrum el nou ministre Luís de Guindos

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 33 vots )
carregant Carregant

El poder que mana. El fòrum 'Puente Aéreo' reuneix totes les complicitats possibles a l'entorn d'un sopar en un hotel de cinc estrelles de Madrid, el Santo Mauro, la joia de la corona de la cadena AC Hoteles que presideix Antonio Catalan, amfitrió de la vetllada. El motiu de la trobada era homenatjar a un dels seus membres il·lustres que els deixava per dedicar-se a les noves tasques de govern, Luís de Guindo. Però el sopar també va servir per celebrar l’acord entre el govern del PP i CiU per aprovar el decret que confirmava les retallades pressupostàries i augment dels impostos, que segons el conseller Mas-Colell 'asfixien' Catalunya. 

Más vídeos en Antena3




Comparteix
   

Un poder a l'ombra que no nota la crisi

Malgrat l’absència de Duran i Lleida per un imprevist de darrera hora, el seu home de confiança i portaveu econòmic a Madrid, Josep Sánchez Llibre, va exercir plenament el seu paper. Es va reunir amb Juan Maria Nin (La Caixa), Antoni Brufau (Repsol), Rodrigo Rato (Bankia), Florentino Pérez (ACS), Borja Prado (Endesa), Salvador Alemany (Abertis), Antonio Vázquez (Iberia), Javier Godó (La Vanguardia), José Maria Xercavins (Metroinvest), José Manuel Entrecanales (Acciona), Antonio Hernández (Ebro Food), Angel Simón (Agbar), Luis Conde (Seelinger&Conde), Santiago Bergareche (CEPSA), Ignacio Garralda (Mutua Madrileña), Luis de Carlos (Uria Menendez), Emilio Cuatrecases (bufet Cuatrecases), Enrique Lacalle (Meeting Point), Javier Monzón (Indra), Rodrigo Rato (Bankia), i el mateix Luis de Guindos. Molt poder junt, i molta capacitat d'influència. 

Un poder econòmic que viu sobretot dels governs, tarifes elèctriques, peatges, preus de l’aigua, del gas, dels productes petrolers, de l’obra pública... En definitiva, empresaris que fan el seu negoci amb els governs. La crisi la noten molt poc, i fins i tot alguns hi viuen millor, però sobretot necessiten l’estabilitat i el manteniment dels ponts entre Espanya i Catalunya; viuen de l’espoli que pateix Catalunya i necessiten evitar el xoc de trens del que parla darrerament el President Pujol. Això és 'Puente Aéreo'. 

El precedent, un sopar a la casa del Conde de Godó amb Mariano Rajoy
 
Setmanes abans de les eleccions, el Conde de Godó va convidar a casa seva bona part dels membres del 'Foro Puente Aéreo'.  El convidat d'excepció en aquella ocasió va ser el que en aquell moment era el previsible guanyador de les eleccions espanyoles, Mariano Rajoy. El sopar va permetre als membres de l’entitat aconsellar al futur president del Govern Espanyol la necessitat de facilitar una entesa amb CiU.
 
En aquesta fotografia publicada per La Vanguardia es poden veure els assistents al sopar, un veritable lobby de poder a l’ombra que treballar pels seus interessos econòmics, i no pels interessos del nostres país. Una de les coses que destaca d’aquest poder a l’ombra és l’absència generalitzada de dones; sembla que al veritable poder les dones no hi són benvingudes.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
15 de gener de 2012, 16.40 h

http://www.youtube.com/watch?v=YLyCxC-l2eE :PAÏSOS CATALANS, POBLES D'EUROPA, AIXEQUEM-NOS PERQUÈ NO TENIM RES A PERDRE NOMÉS NOMÉS LES NOSTRES HIPOTEQUES. ORGANITZEM LA RESISTÈNCIA I DERROTEM-LOS COM ELS NOSTRES AVIS HO VAN FER A LA SEGONA GUERRA MUNDIAL. PER TOTS ELS MITJANS. CAP A LA INDEPENDÈNCIA NACIONAL VISCA ELS PAÏSOS CATALANS LLIURES VISCA LA EUROPA DEMOCRÀTICA. FORA ´MERKEL, MAS, RAJOY I TOTS ELS HITLERI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
joanesco fletxa Barcelona
15 de gener de 2012, 12.27 h

Als de CiU quant posen a la seva balança a un costat la cartera (la seva es clar) i al altre el seu nacionalisme, sempre pesa més i guanya, i per molt, el plat de la cartera (la seva es clar).

En recorden a la pel.lícula de Braveheart, quant el rei anglès regala terres als nobles escocesos perquè traeixin a la seva terra. Que deu regalar el PP als Duran i companyia ?.

NO N'HI HA UN PAM DE NET, som un poble traït.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
15 de gener de 2012, 12.01 h

Foten fàstic. Per cert, el Pujol què en pensa ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
JO ERC fletxa jo erc
14 de gener de 2012, 17.36 h

A mi em fa molt més fàtic el prototip de gent que encarnen aquests de la foto que el prototip de gent tipus Montilla.

Pero MOOOOOLT més fàstic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jaume M fletxa Mataró
14 de gener de 2012, 05.19 h

Doncs a la foto no hi ha cap dona perquè és la plana major de l'OPUS, i ja se sap...
D'això no en dirà mai res la Rahola. Ni piu.
Per cert que aquesta foto fa recordar la del sopar a casa del Sandro Rosell a la Cerdanya, la del complot contra Laporta.
http://www.youtube.com/watch?v=-N6g1aKMKY8


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
La Veu fletxa de la Consciència
13 de gener de 2012, 20.04 h

A LA FI !!!
CAL ANAR A: www.donalacara.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
13 de gener de 2012, 19.28 h

#22 continua pensant i treballant, però COBRA..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Joan fletxa Palamós
13 de gener de 2012, 18.52 h

#22 - Totalment d'acord amb tu : "Catalunya té el que es mereix" . No en varem tenir prou amb els 23 anys de Pujolisme en que varen adormir la conciència del catalanisme patriòtic i independentista que..................................................................... es torna a votar a la mateixa colla de botiflers mestres de la màgia en loquacitat verbal, recordeu : " Refermament de la conciència nacional que ens porti al sobiranisme " " Dret a Decidir " " Plantarem cara " etc.etc. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
13 de gener de 2012, 18.42 h

Sabeu una cosa es una "merda" tot plegat. Hem arrivat a un punt que la veritat es que tant se m'en fum tot. Intento mirar per mi i si tinc que trepitjar un altre per anar bé jo, donç ho faig com ho fan els politics i com ho fem tots. Aquesta es la trista realitat i si hem d'esperar que tots aquest xupaculs que tenim de politics, qu'uns ens portin cap a l'independència i els altres tot el contrari.... donç al final la política me la faig jo, i no nego que si puc fer per estalviar-me uns imp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
13 de gener de 2012, 16.12 h

Catalunya té el que es mereix. Jo no, però com que sóc demòcrata, m'aguanto. És per això que lluito.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.