directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla veu l'acord amb sindicats i patronals com la 'via catalana' per sortir de la crisi

CDC i Unió difereixen en la seva valoració · El PP sosté que és una operació de 'màrqueting polític'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha assegurat que els 30 compromisos (pdf) adquirits amb els agents socials i econòmics pel foment de l'ocupació, el teixit econòmic i el desenvolupament social demostren que hi ha una 'via catalana' per sortir de la crisi. El president ha signat aquesta tarda el document que reuneix una bateria de mesures de caire urgent per combatre els problemes generats per la recessió econòmica. Artur Mas ha assegurat que 'qualsevol iniciativa' contra la crisi és 'benvinguda', tot i que des d'Unió Democràtica creu que l'acord evidencia el 'fracàs' del Govern en aquest sentit i critica que s'hagi fet d'esquenes a CiU. Per la seva part, el Partit Popular creu que es tracta simplement d'una operació de 'màrqueting polític'.
josé montilla, president de la generalitat, 30 compromisos, crisi, govern, sindicats, patronal
Comparteix
   

Montilla ha assenyalat que els 30 compromisos permeten que empreses i famílies tinguin més eines per combatre la crisi, ja que la Generalitat posa a l'abast més recursos per millorar l'ocupabilitat de les persones que s'han quedat sense feina. Entre d'altres mesures destacades preveu engegar Plans d’Ocupació Local (POL), amb una partida de més de 100 milions d’euros; protegir els treballadors i treballadores autònoms que viuen ara una difícil situació amb un ajut extraordinari per als que perdin la feina; i potenciar la Formació Professional, un punt “clau i irrenunciable” per a tots els signants.

Mas dóna la benvinguda a qualsevol mesura que serveixi per lluitar contra la crisi
El president de CiU, Artur Mas, ha donat aquest dilluns la benvinguda a qualsevol mesura que serveixi per lluitar contra la crisi. Preguntat pel pla anticrisi que el president de la Generalitat signa amb els agents socials, Mas ha indicat que 'tot allò que tothom, sigui el Govern actual, el futur, els partits, les entitats, allò que tothom pugui fer per ajudar les persones més necessitades serà benvingut'. En canvi, per part d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Maria Pelegrí ha posat de manifest que el pla anticrisi del Govern evidencia el 'fracàs' de l'executiu en la seva lluita contra la crisi fins ara i, a més, el veu insuficient. També ha criticat que s'hagi fet a l'esquena de CiU i adverteix que 'sense unitat no hi ha força per a res'

El PPC titlla de 'màrqueting polític' el pacte anticrisi i pregunta a Montilla 'd'on surten els 6.000 MEUR'
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha titllat aquest dilluns de 'màrqueting polític' el pacte anticrisi que ha impulsat el Govern de la Generalitat amb els sindicats i les patronals, i ha assegurat que aquest pla 'no és més que una foto per donar oxigen a Montilla' de cara a les eleccions al Parlament del 2010. Sánchez-Camacho ha preguntat al president 'd'on surten els 6.000 MEUR' que preveu l'acord, ja que 'als pressupostos aprovats la darrera setmana no hi surten'. En aquest sentit, ha dit que han de donar explicacions, ja que si no estan previstos als comptes per a l'any que ve serà un 'engany' per als catalans.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
22 de desembre de 2009, 08.56 h

La millor via per sortir de la crisi és que els catalans i catalanes de bona voluntat obrin els ulls d´una vegada i deixin de votar psc-psoe,pp, i ciu que són la mateixa merda colonialista amb diferent pudor.Catalunya fa 300 anys que pateix una greu crisi i si continuem votant aquests partits la patirem 300 anys més si es que encara existim.Això sí, els liders dels partits colonialistes-regionalistes no en tenen cap de crisi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.