directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 20 de setembre de 2024 15:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i ICV rebutjaran els pressupostos de l'Estat tot i aixecar el veto al Senat

Sostenen que no són els millors per a Catalunya

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, i el d'ICV, Joan Herrera, han ratificat aquest dilluns la seva intenció de rebutjar els pressupostos de l'Estat pel 2010 malgrat que van aixecar el veto al Senat perquè poguessin continuar el tràmit parlamentari, a canvi d'incloure-hi esmenes per aconseguir més recursos per Catalunya. Continuen pensant que els pressupostos no són els millors per combatre la crisi i castiguen les classes populars. D'altra banda, tant Ridao com Herrera han destacat els esforços del Govern per crear ocupació amb la bateria de mesures anticrisi pactades amb els agents socials i econòmics, i ho han contraposat a l'actitud del govern espanyol.

Comparteix
   

Ridao ha tornat a insistir en què el fet que el seu grup optés per retirar el veto al Senat als pressupostos del 2010, no compromet ERC a aprovar-los, sinó que simplement ha permès incloure-hi esmenes per valor de 22,5 milions d'euros per Catalunya. Aquest dimarts, però, els pressupostos tornen al Congrés i ERC ha manifestat la seva intenció de rebutjar-los, en considerar que no són útils per fer front a la crisi.

També el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha recordat que les esmenes incloses als pressupostos no significaven un aval directe al pressupost. En aquest context, ha 'ratificat la seva posició contrària als pressupostos'. 'No s'han reorientat ni tenen un compromís social ni una política fiscal progressista', ha criticat, al temps que ha dit que 'els pressupostos tenen unes grans mancances com les inversions en Recerca i Desenvolupament que han baixat'.

Pla anticrisi
Pel que fa el paquet anticrisi que ha acordat el Govern amb els agents socials i econòmics, l'ha vinculat directament al compromís que van prendre els tres socis del Govern en l'actualització del pacte del Govern, l'abril del 2009, en el sentit de destinar els nous recursos del finançament a lluitar contra la crisi. 'Complim amb l'objectiu i paraula donada', ha afirmat Ridao, que ho ha contraposat a 'l'actitud' del govern espanyol davant la crisi.

En una línia similar, Herrera ha manifestat que l'actitud del Govern amb el paquet anticrisi per reactivar l'economia 'contrasta poderosament' amb la de l'executiu Zapatero. 'A Catalunya no només hem dit que es necessitava l'acord sinó que l'hem aconseguit', ha remarcat el dirigent ecosocialista. 'Un acord', ha indicat, 'amb tots els sectors socials en temes com formació, reciclatge, Formació Professional i habitatge', ha remarcat. Herrera ha manifestat que l'acord 'va en la bona línia, amb l'acord social efectiu i real i amb el compromís de recursos i acord en matèria de formació'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
ARA, ERC fletxa Gironella
22 de desembre de 2009, 12.06 h

Ull, que CiU ja ha fet el pas. Ho potser algú es creu que el "error" de l'altre dia a la votació per la llei del finançament, va ser casual..?? els espanyols de l'esquerra ara (PSOE), com els espanyols de la dreta ahir (PP), saben que sempre podran comptar amb els vots de la federació conservadora unionista catalana al congrés..a canvi de "donacions anònimes" als comtes corrents de CDC i UDC o a canvi d'alguna prebenda directa al DURAN o al MACIAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
22 de desembre de 2009, 08.46 h

Ui,el cara dura duran ja ha començat a correr per llepar el cul als del psoe per oferir els seus serveis, ja sigui davant de tothom o d´amagatotis i si siguessin els del pp faria el mateix que és el que sempre ha fet ell i els regionalistes de segona.A cagar a la via!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La dreta madrilenya en contra de la violència de gènere

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.