directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bloquejades les negociacions entre sindicats de presons i Serveis Penitenciaris

Justícia ha decidit congelar el procés després que funcionaris de presons hagin tallat els accesos d'entrada i de sortida de diversos centres

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El director general de Serveis Penitenciaris, Ramon Parés, ha assegurat que la negociació amb els sindicats no es reprendrà almenys fins que es desbloquegin les presons de Brians 1 i 2 que a hores d'ara encara segueixen mantenint els accesos tallats pels funcionaris de presons. A més, Parés ha afegit que la Generalitat no té 'res més a oferir' als treballadors, i que hauran de ser els sindicats qui moguin fitxa. Parés ha titllat 'd'il·legal' i 'greu' el bloqueig de les presons, i ha assegurat que això posa en perill la seguretat d'alguns centres. 

Comparteix
   


Etiquetes
Parés ha reiterat el discurs dels últims dies: hi ha bona voluntat per part del Govern però la situació econòmica actual no és la mateixa del 2006, quan es van aconseguir certes compensacions laborals que ara cal retallar. Segons ell, el sou brut mitjà anual d'un funcionari de presons està entre els 36.000 i 40.000 euros, es mantindrà el complement de 95 euros mensuals per compensar les guàrdies i el complement per reduir l'absentisme laboral, anomenat Pipe, podria baixar de 133 a 90 euros mensuals. Dels quatre festius intersetmanals que treballa cada funcionari, actualment és recompensat amb 16 dies de festa extra, que podrien passar a 12 o 14. 

Això, segons Parés, és el que no accepten els sindicats, que, en canvi, diuen que podrien perdre molt més poder adquisitiu. Parés assegura que aquesta proposta és el '90% del que tenen ara' i 'voler-ho tot pot acabar en res'.

Per això, ha criticat que no siguin 'capaços' de mantenir la calma dels treballadors a les presons i els ha demanat que es normalitzi la situació el més aviat possible. D'aquesta manera, es podrien tornar a asseure a negociar aquest mateix divendres a la tarda.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
14 de gener de 2012, 16.13 h

Otro colectivo que no sabe apreciar lo que tiene.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.