directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les discrepàncies al si del tripartit posposen l'aprovació de la Llei de vegueries

L'Aran reitera que no vol estar inclosa en una vegueria

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, com a portaveu de l'executiu, ha obert la porta a que el Projecte de llei d'organització veguerial de Catalunya no s'aprovi el 5 de gener, tal i com va anunciar el conseller de Governació, Jordi Ausàs. 'Si ho tenim fet en quinze dies fantàstic, sinó no s'acabarà el món', ha assegurat Carod que ha admès que hi ha discrepàncies entre els tres partits que formen el Govern i que s'està 'en fase de confecció d'una posició comuna'. Alcaldes destacats del PSC s'han mostrat reticents amb que aquesta llei tiri endavant. Els grups polítics del Consell General (UA, CDA i PRAG) han arribat a un acord per demanar a la Generalitat que no se l'inclogui en una vegueria, consideren que el Consell General 'ja es fruit de la descentralització de la Generalitat'.
catalunya nou 9 vegueries
Comparteix
   

Després de la reunió del Consell de Govern que s'ha celebrat a Cervera, Carod-Rovira ha assegurat que l'executiu està 'conformant una opinió conjunta' sobre la Llei de vegueries. Carod, que ha remarcat que sobre aquest tema no se n'ha parlat a la reunió d'aquest dimarts, ha dit que aquesta posició comuna es farà pública quan es tanqui i es portarà al Parlament. 'Que serà possible fer-ho en quinze dies, doncs fantàstic, i sinó no s'acabarà el món', ha assegurat.

'No farem una mala llei'

De fet, Carod ha recordat que Catalunya ha estat sense llei de vegueries 'des del 32, quan se'n va començar a parlar, fins ara', tot i que ha afegit que la voluntat del Govern no és la de seguir esperant. 'Però no farem una mala llei', ha afegit, sinó 'una llei que ajudi Catalunya a estructurar-se territorialment, d'acord amb les necessitats d'avui, amb les noves funcions de l'administració i amb la consciència territorial de la gent a cadascun dels punts del territori'.

De fet, el vicepresident ha garantit que la llei no serà per 'complicar les coses' ni als municipis ni als ciutadans, sinó per 'facilitar la vida, l'activitat administrativa, comercial, social, en el conjunt del territori'. Una afirmació que es fa després que, des del PSC, s'hagi reclamat una llei per 'resoldre problemes' i no per crear-ne de nous.

L'Aran reitera que no vol estar inclosa en una vegueria
Els grups polítics del Consell General (UA, CDA i PRAG) han arribat a un acord per demanar a la Generalitat que no se l'inclogui en una vegueria, al mateix temps que ha expressat el seu suport a l'Estatut, que 'garanteix el dret d'autonomia de l'Aran'. Els grup del Consell General han fet una declaració institucional, que s'ha aprovat per unanimitat, en la qual també reclamen que es respecti la divisió territorial, 'd'acord amb el que estableix la llei de règim especial de 1990'. L'Aran també demana que es retirin els recursos d'inconstitucionalitat de l'Estatut i ha proposat tramitar la proposta de reforma de la llei d'Aran, 'amb la màxima urgència i respectant la proposta presentada pels grups'.

El síndic d'Aran, Francesc Boya, ha comentat que el refús de la inclusió de l'Aran en una vegueria en el fet que el mateix Consell General 'ja és fruit de la descentralització de la Generalitat'. Boya ha reivindicat 'la unitat i el sentit de la responsabilitat' de les partits polítics aranesos, perquè 'dóna força' a les demandes de l'Aran.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
23 de desembre de 2009, 09.38 h

Si la llei diu que no hi poden ser inclosos per què s'hi insisteix? Ens hem tornat jacobins ara nosaltres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
23 de desembre de 2009, 09.14 h

NO hi veig cap problema, hi podem haver les vegueries i l´Aran.Cal escoltar i ser consequents amb les reivindicacions dels territoris i que tots es sentit comodes d´acor amb les seves peculariats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.