directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 05:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bartomeu Muñoz surt de Brians 2 després de pagar una fiança de mig milió d'euros

Des de la presó, a través del seu advocat, ha advertit que no havia aprovat res sense el vistiplau de la Generalitat

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, ha sortit aquest dimecres a la tarda de la presó de Brians 2 a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) després de pagar una fiança de mig milió d'euros i estar empresonat durant 54 dies. En les últimes hores, l'entorn de l'exalcalde ha engegat una col·lecta per poder arribar a la quantitat fixada pel jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Baltasar Garzón. Muñoz ha sortit acompanyat del seu advocat, Fermí Morales. Nombrosos mitjans de comunicació esperaven la sortida de Muñoz a la sortida del centre penitenciari, que s'ha produït quan passaven uns deu minuts de les sis de la tarda.
bartomeu muñoz, pretòria, presó, brians
Comparteix
   

Després que Muñoz hagi quedat en llibertat de Muñoz, ara només queda a la presó el suposat cervell de la trama de corrupció del 'cas Pretòria', Luis Garcia, 'Luigi'. Muñoz, juntament amb la resta de detinguts i empresonats de la primera fase de les imputacions pel 'cas Pretòria', va ser traslladat el 25 de novembre passat des de la presó madrilenya de Soto del Real a Brians 2, on ha estat fins aquest dimecres a la tarda.

Pel que fa a la resta de detinguts, l'exregidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco, va sortir el passat 4 de desembre de la presó després de pagar 200.000 euros. Tres dies més tard, el 7 de desembre, sortia l'exconseller de CiU, Macià Alavedra, després de pagar una fiança d'un milió d'euros imposada per Baltsar Garzón i que el magistrat considerés que ja no hi havia risc de destrucció de proves. L'endemà, i un cop va haver reunit la mateixa quantitat, l'exalt càrrec del Govern amb CiU, Lluís Prenafeta, també va deixar el centre penitenciari.

Muñoz haurà passat 54 dies tancat entre reixes, després que el jutge de l'Audiència Nacional negués el passat 17 de novembre la posada en llibertat de l'exalcalde i de l'exregidor d'Urbanisme de la població, Manuel Dobarco, ja en llibertat des de fa unes setmanes sota una fiança de 200.000 euros. Durant aquest temps, Muñoz ha vist com perdia l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, que ara ocupa Núria Parlón, i com el seu partit, el PSC, el donava de baixa per la seva implicació amb el cas. L'actual alcaldessa ha iniciat el procés per deixar en suspens tres dels plans urbanístics impulsats per Bartomeu Muñoz per 'cercar consens polític i ciutadà'. Es tracta dels projectes del pla del Singuerlín, el projecte de la CIBA III i l'àrea residencial estratègica dels Safaretjos.

Precisament, Parlón va referir-se dilluns passat a la imminent posada en llibertat del seu antecessor i va assegurar que és bo que l'exalcalde 'pugui passar el Nadal amb la seva família'. 'Respectem i ens felicitem de la decisió judicial', va sentenciar l'alcaldessa.

Muñoz advertia que no s'havia aprovat res sense el vistiplau de la Generalitat

Muñoz, a través del seu advocat, Fermí Morales, va aclarir que no s'havia aprovat res sense el vistiplau de la Generalitat, inclòs el projecte Cubics –ara en suspens- que preveia habitatges i un hotel amb vista al corredor del Besòs, entre d'altres. El conseller de Política Territorial i Obres públiques, Joaquim Nadal, va afirmar poc després que els tràmits urbanístics del projecte Cubics estan 'ben aprovats' i que no hi havia res a 'objectar'. Nadal va explicar el passat dia 10 que el què passi 'darrere' d'això, i que està sent investigat pel jutge Garzón, no hi té 'res a dir' perquè 'no afecta' l'esfera del 'tràmit urbanístic' i perquè hi ha un 'secret de sumari'.

Mentre Muñoz ha estat a la presó, el jutge Baltasar Garzón va imputar onze persones més pel cas 'Pretòria', entre elles la seva mare -de 90 anys-, i les dones de Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, Lluïsa Mas i Doris Malfeito, respectivament, i l'aleshores gerent de l'Incasol, Emili Mas; l'exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Víctor Ros. També l'exregidor d'Urbanisme de Sant Andreu, Antoni Jiménez; i l'ex càrrec de PTOP en època de CiU, Genís Carbó, entre d'altres.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
24 de desembre de 2009, 15.32 h

La corrupció dels nostres topònims: dir i escriure *Brians en lloc de CAN BRIANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
anna fletxa Vilaaar de Mar
24 de desembre de 2009, 12.42 h

Es una vergonya !! ¿i la gent que es a la presor per robar per poder seguir alimentant als seus ? gent desesperada que no saben com fer perque les seves criatures tinguin un plat calen a taula, aquets no sortiran ¿veritat ? pero als amiguets politics d'aquet individuo ja l'han tret de la presor , aixòs si amb als nostres diners, als del poble.

Srs. Jutges, no als cau la cara de vergona consetir que pasisn aquestes coses ?, ¿hon son al diners que aquet mala béstia va robar ? la seva... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
24 de desembre de 2009, 07.53 h

Aixó de la colecta és mentida, és una simple maniobra mediàtica duta a terme per aquest manipulador. Aquest pájaru, té una inmensa fortuna amassada pel franquista del seu pare a costa d'expremre fins a la última gota de sang a la gent humild de Sta. Coloma i continuada per ell des de la seua posició privilegiada a "la xarxa".



http://www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Albert fletxa Barcelona
23 de desembre de 2009, 23.56 h

Molt bé! Regidors socialistes que cobren de diners públics han utilitzat aquests diners per a pagar la fiança d'una persona que està acusada d'embutxacar-se precisament aquests diners. A la pràctica, és cert: la col·lecta l'hem pagat entre tots!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de desembre de 2009, 20.36 h

Si tal como dice Muñoz, contaba con el visto bueno de la Generalitat, hay más marro debajo de las alfombras, Pujol lo dijo, en una entrevista en TV. ¿Porqué los fiscales y jueces, no los hacen CANTAR A FONDO A TODOS? Todos éstos personajes, Millet, Montull, Prenafeta, Alavedra, Piqué Vidal, Estivill.¿Pertencen a una mafia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.