directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ETB emet per primer cop el missatge de la nit de Nadal del Rei d'Espanya

Les joventuts d'Aralar es manifesten a les portes de l'emissora com a protesta

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La segona cadena de la televisió pública basca que emet en castellà, ETB-2, ofereix aquest vespre per primera vegada a la història el missatge del Rei d’Espanya amb motiu de la nit de Nadal. L’arribada al govern del PSE es torna a fer evident en un nou gest que afecta a la televisió pública. El director general d’Euskal Irratia Telebista (EITB), Alberto Surio, ha assegurat que no emetre el discurs reial era ‘un gest de desafecció cap a l’Estat espanyol’ en una televisió pública que actuava ‘des d’una concepció nacionalista’. Uns arguments i un discurs que, tot i que en circumstàncies diferents, també utilitza el PSC a Catalunya. En senyal de protesta les joventuts d’Aralar es concentraran davant les portes de l’emissora.
missatge, nadal, rei, joan carles
Comparteix
   

Segons ha informat el diari Gara, Surio defensa l’emissió del missatge com un ‘gest de normalitat’ que ja ha comportat també el canvi en el mapa del temps dels telenotícies.

Els grups abertzales s’han mostrat contraris a aquest canvi. El PNB ho ha interpretat com un intent de seguir ‘loapitzant’ el país i EA hi veu ‘un pas més del PSE i el PP en l’intent d’espanyolitzar la Comunitat Autònoma Basca’. Per la seva part, Aralar, s’ha mostrat més irònica i felicita els bascos perquè tindran l’opció d’escollir no veure el missatge del Rei espanyol, escollint veure la primera cadena d’ETB.

Representants d’Aralar i de les seves joventuts s’han concentrat a la seu central d’EiTB a Bilbao per protestar per l’emissió del missatge reial ja que consideren que ‘no té cap interès per a la majoria de la ciutadania d’Euskal Herria i no aporta res’. Afegeixen que s’aconsegueix ‘crear més tensió’ ja que ‘una gran majoria de la ciutadania no es veu representada per un rei, i encara menys si és el Rei d’Espanya’.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Quim fletxa PPCC.
25 de desembre de 2009, 10.46 h

Els colonialistes-feixistes s´han fet forts a Euskadi gràcies en part a la inestimable ajuda de ciu que no va tenir cap escrúpol a l´hora de donar el vist i plau a la llei de partits que ha deixat fora de joc a bona part de la població basca,això demostra que psoe i pp són la mateixa merda i que el seu objectiu és concloure l´etnocidi de totes les nacions iberiques diferents a la castellana.Obrim els ulls, ni un vot més pels colonialistes-feixistoides ni regionalistes col.laboracionist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
LluisC fletxa Banyoles
24 de desembre de 2009, 23.08 h

L'unic rei que té credibilitat, és el que surt a Polònia


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Guetta fletxa Barcelona
24 de desembre de 2009, 20.15 h

PSOE, PSC, PSE, la mateixa porqueria! S'atreviren a pactar amb els feixistes del PP, ho féren a Euskadi i ho faran aquí si els cal... A ETB ja no es dóna el temps de Nafarroa, Iparralde... Acabaran amb la identitat basca i si no aconseguim la independència també amb la catalana. Això no és cap broma, necessitem independitzar-nos, cada dia que passa és un dia més de greuges cap a la nostra nació i el nostre poble, som-hi per l'estat català, tota política que no fem nosaltres, es farà... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.