directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas porta el 'divorci' amb Espanya al Financial Times

El President de la Generalitat diu al diari financer que si Madrid no accepta el pacte fiscal l'independentisme s'impulsarà

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, alerta en una entrevista al Financial Times d'un 'divorci' entre Catalunya i Espanya si el govern de Mariano Rajoy rebutja el pacte fiscal. Mas hi explica que la demanda del pacte fiscal 'arribarà a la taula del senyor Rajoy el 2012 o principis del 2013', i adverteix que una negativa pot impulsar l'independentisme. 'Si l'Estat espanyol ens nega el respecte i l'ajuda, el sentiment que Catalunya necessita el seu propi estat continuarà creixent', defensa Mas. 

Comparteix
   


Etiquetes
En el text, que està disponible a la pàgina web del Financial Times, Mas assegura que els catalans 'tenen la sensació, i tenen raó, que no es respecta la seva identitat o la seva llengua, i que no reben suport en matèria econòmica i social'. 'Per tant, el nostre projecte a curt termini és la sobirania fiscal. I a llarg termini ja ho veurem', indica el president de la Generalitat. 'Catalunya no pot continuar suportant el drenatge fiscal que tenim actualment, que equival a un 8 o 9% del PIB cada any', defensa Mas al Financial Times

Mas assegura a l'entrevista que no veu cap raó per la qual Catalunya no hauria d'esdevenir un estat com Finlàndia, Dinamarca o Holanda. 'Volem ser l'Holanda del sud, i podem ser-ho', defensa el president de la Generalitat. Amb tot, Mas diu que la societat catalana encara està dividida sobre la qüestió de la independència. Segons assegura el corresponsal del Financial Times, la independència és un 'objectiu poc realista a curt termini, mentre que hi ha un fort suport de tots els sectors per un nou pacte fiscal amb la resta d'Espanya que millori la càrrega de l'economia local'. 

El rotatiu destaca que el pla de Mas és aconseguir un pacte fiscal que permeti a Catalunya ser 'responsable dels seus propis impostos' i aconsegueixi que 'es redueixin a la meitat les transferències que ha de pagar al govern central en serveis com defensa o fons de solidaritat per a parts més pobres de l'Estat'. 

'Si Espanya ens ajuda, la societat catalana no està en contra de pertànyer-hi, tot i que sí que hi ha una part de la gent que està clarament a favor de la independència', defensa Mas al diari britànic. I conclou: 'Però si Espanya ens nega el respecte i el suport, el sentiment que Catalunya necessita el seu propi estat continuarà creixent'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Eduard Vivó fletxa Barcelona
17 de gener de 2012, 20.37 h

Nooo! A veure si encara els hauriem de passar una pensió! Divorci no! És millor el cop de porta i adeu siau!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ca l'Enric fletxa Girona
17 de gener de 2012, 19.13 h

Mas el que està dient és que Madrid ens doni un plat de llenties per a poguer continuan enganyant el poble Català amb una mica de peix al cove, del contrari els Catalans enganyats podrien obrir els ulls i votar majoritariament l'ERC independentista i així CiU perdria el control del país. De fet adverteix espanya perquè a canvi d'un platet de llenties puguin continuar expoliant-nos in eternum. CiU està al servei del govern d'espanya de torn i d'espanya. Mas vol una Catalunya espanyola per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
toni fletxa vic
17 de gener de 2012, 17.49 h

Au !!!! un altre endarreriment ara fins el 2013, i qui dia passa dia que segueix a la poltrona .Sr. Mas em jugo el que vulgui a que el 2013 trobarà un altre excusa per no plantar-se , sino són naps són cols i mentrestant el país més pobre i escanyat .
Espero i desitjo que tots els convergents siguin els primers en quedar-se a la misèria no es mereixen res més ,ah i no patiu per la resta que no ens queda més remei que seguir-vos en aquesta destrucció del país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Miquel fletxa BCN
17 de gener de 2012, 17.41 h

Digue'm, Mirall,... es nota gaire que caminem en cercle empaitant el "pacte fiscal" i no fem res de res per aturar l'espoli fiscal espanyol contra Catalunya? http://ves.cat/aslG


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
17 de gener de 2012, 16.27 h

.......el sentiment que Catalunya necessita el seu propi estat continuarà creixent'
I això és el que li fa por, oi Sr Mas!. Vós i el Sr Duran tenen ficat al cap això del pacte fiscal sabent que Rajoy i els seus no deixaran de mamar ni la meitat de la llet que dóna la vaca catalana.
I perquè Rajoy i els seus saben de sobres que les seves amenaces sobre la independència de Catalunya és utòpica si ha de venir de CiU. A qui vol enganyar, Srs Mas i Duran? (o hauria de dir Srs Duran i Mas?)... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Palamós
17 de gener de 2012, 12.07 h

Aquest sòmines i botifler està ben endinsat en la falàcia de creure's alló de : " Dios és Dios però........................jo sóc Mas " Sembla ser que la burriqueria i endiosament és cosa del duet Mas- Duran Lladre i ho portan per mitjà del sectarisme religiós opusdeista. És increible però MAI ningú ha arribat a fer tant de mal com aquest parell de sapastres , estafadors i vulgars regionalistes espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Quim fletxa BCN
17 de gener de 2012, 11.55 h

Sr Mas, no et creu ni el teu mirall.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
17 de gener de 2012, 11.40 h

L'acció de Mas ja fa anys que s'havia d'haber produït. Els polítics van sempre darrera dels ciutadans en materia de progrés cap a la independència i no actuen fins que no veuen perillar els seus privilegis i la seva poltrona. A veure si, d'una vegada ja, anem tots a una. Prenem exemple de l'Assemblea Nacional de Catalunya ( ANC ) i caminem sense parar cap a l'objectiu anyorat: la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Rubén fletxa 17250 platja d'aro
17 de gener de 2012, 11.22 h

Esperem que Rajoy no ens doni res de res,i anem tots per l'indenpendance day.
España ens roba,els harbits ens roban,el Madrit ens roba,els bancs ens roban,


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
17 de gener de 2012, 10.52 h

#6 Estic completament d'acord amb Vostè. Més encara, el subscric. El més denigrant de tot això, és que tot i la traïció comèsa a Catalunya per ell i l'Aragonès traïdor, no els ha passat mai factura, abans al contrari. En canvi, paradoxalment, sí que la factura l'han passat a ERC per molt menys. Com diuen en castellanòfil, "vivir para ver".


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.