directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Pujol: “Econòmicament, segur que és viable una Catalunya independent”

L'expresident de la Generalitat ha destacat la importància de l'entrevista de Mas al Financial Times perquè planteja la situació de Catalunya 'a nivell internacional'

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha dit avui en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio que una Catalunya independent 'és viable econòmicament', però que políticament costarà d’aconseguir. Pujol ha afirmat que la situació de Catalunya dins d’Espanya és difícil i que 'hi ha d’haver una revisió del sistema'. 'La Catalunya que ens han imposat en els últims anys no és una Catalunya viable', ha declarat. Pujol també ha destacat la importància de l’entrevista a Artur Mas que publica el Financial Times, perquè 'planteja en tema a nivell d’Espanya i a nivell internacional'. Segons ell, el president Mas 'diu la veritat' sobre la situació actual de Catalunya.
Pujol ha volgut posar èmfasi en la dificulta del diàleg amb Espanya. 'Si és difícil tractar amb el PP i és difícil tractar amb el PSOE, vol dir que és difícil tractar amb Espanya', ha assegurat. En paraules de l’expresident, el PP es veurà obligat a donar una certa sortida a aquesta situació perquè sinó 'també els arrossegarem a ells'. De totes maneres, no ha sabut respondre a com podem dialogar aquesta sortida amb la majoria absoluta del PP.

'Si ens obliguen a treballar en condicions en què no podem fer les coses prou bé, les farem tan bé com puguem amb el que tinguem, però reivindicant, dient que no hi estem d’acord, dient que és un sistema que va contra la justícia', ha manifestat Pujol en referència a les dificultats que l’Estat espanyol posa a Catalunya. També ha acusat el govern espanyol de voler convertir Catalunya en residual i voler-la fer desaparèixer.

En referència als pressupostos, ha volgut destacar que CiU no vol aprovar els pressupostos amb el PP, sinó que el que vol és només aprovar els pressupostos, i això ho farà amb qui hi vulgui pactar. Ha acusat alguns partits de jugar 'a la puta i la ramoneta', però no volen assumir responsabilitats.
 
Ha defensat les retallades i ha dit que 'un govern que no pren mesures impopulars no és un bon govern' avui en dia. Ha demanat confiança als ciutadans perquè 'no som un país qualsevol'. També ha acusat el govern tripartit de ser un 'mal govern' perquè mirava d'acontentar tothom i de donar cove a la gent.
 
Finalment, ha defensat la seriositat d'Escòcia, però ha afirmat que Catalunya no ha de tenir un procés com el d'Escòcia, sinó que ha de tenir el seu propi procés. 'Escòcia va pel seu camí' perquè la situació entre totes dues nacions és ben diferent. 'Amb el pacte fiscal ho podem arreglar tot. Si no podem aconseguir el pacte fiscal, haurem de plantejar una altra cosa', ha dit, donant suport a les paraules d'Artur Mas.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Josep fletxa sant quirze
19 de gener de 2012, 13.12 h

I per què en comptes d'anar a fer propaganda a un diari, no se'n va directament a parlar amb la Merkel, el Sarkozi i l'Obama? No té la suficient personalitat o es que no vol més que fer el "paripé"? Sr. Pujol faci veure al senyor Mas que el poble català ja està prou madur per caminar sol, que no el madurin més doncs es pudrirà, i que els que calen madurar ara son els nostres representants mesells i covards que no saven ni volen portar al seu poble a la independència total dels seus opr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
19 de gener de 2012, 09.56 h

#13 Molt bé Maria. En poques paraules ha fet saber a aquest expresident botifler, el què és tenir i sentir dignitat per ser i parlar català, cosa que aquesta casta convergencianoide ignora el què és això de la dignitat..


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
18 de gener de 2012, 18.10 h

Si sabés, com ens avergonyeix a molts veure al màxim representant de les institucions catalanes, parlant de "nosaltres" com a simples comerciants fariseus, negociant la nostra sobirania per un bon preu...em fa fa sentir una indignació indescriptible. El país ni es compra ni es ven senyor Pujol . Les agressions a la nació i llengua són humiliacions intolerants que molts ja no estem disposats a soporta més, ni a canvi del millor concert econòmic ! No, s'equivoca, molts no som catalans qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Vicent fletxa Agramunt
18 de gener de 2012, 14.08 h

El motiu de voler la independència ha de ser la nostra identitat trepitxada. Perquè la viabilitat econòmica pot donar molts tombs. Fins i tot, ens poden arribar a comprar, perquè sóm ben capaços de vendre'ns... Per arribar a ser -com som, efectivament- una qualsevol colònia, sobren les calculadores.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
18 de gener de 2012, 13.38 h

Au vinga Sr. Pujol, estem fins als nassos de les seves declaracions hemorràgiques. Vostè tot el què diu durant aquests últims temps (fins i tot des d'abans de la sentència de l'estatut), és que li fan dir els seus lacais, ara en el "desgovern" per anar mantenint el bull de l'olla de l'engany, de la butícia, de la corrupció i del manteniment de les fastigoses poltrones que ocupen???. Vagi-se'n d'una punyetera vegada a un balneari que fara salut, i no ens vingui a tocar la pera amb declar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
18 de gener de 2012, 11.54 h

Bla, bla, bla ................... parli amb el seu dofí MH Sr Pujol !!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Miquelet fletxa El meu carrer
18 de gener de 2012, 10.05 h

#1 Al pas que anem serem independents amb el braç aixecat (com feia Samaranch).


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Miquelet fletxa El meu carrer
18 de gener de 2012, 10.03 h

#3 Sí, tenim dirigents de la talla física i moral d'en pujolet el lladre. Ei, a mi em dona igual quins dirigents tinguin les dretes neoliberals, encara que siguin catalans de vuitena generació... La malatia de l'ultranacionalisme espanyolista i catalanista, avança.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Miquelet fletxa El meu carrer
18 de gener de 2012, 10.00 h

Lladre! Torna l'espoli de Banca Catalana amb el teu soci, el lladre Francesc Cabana, i en parlem. Parlem de la teva corrupció robant diners de formació de treballadors? Per a tu Catalunya és sempre viable econòmicament. Un corrupte viu bé en tots els estatus. Ets un fill de puta. Un petit, però molt gran fill de puta. Parlem del teu amic Millet?? És viu bé en el teu xalet de Premià amb els diners robats als catalans? Et veus sovint amb el teu amic Aznar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Eladi fletxa Barcelona
18 de gener de 2012, 08.22 h

Això ho podia haver dit quan vostè era president, ara, no toca Sr. Pujol


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.