directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Diversos intermediaris de Mali contacten amb els segrestadors dels tres cooperants catalans

Es creu que són al nord de Mali, prop de la frontera amb Algèria

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Intermediaris de Mali s'han posat en contacte en els darrers dies amb els segrestadors dels tres cooperants catalans i un ciutadà francès. El president de Mali, Amadou Toumani Touré, ha posat a disposició dels estats francesos i espanyol diversos agents d'intel·ligència que ja s'haurien comunicat amb líders tribals pròxims a Al Qaeda del Magreb Islàmic (AQMI). Segons informen mitjans mauritans, les primeres aproximacions no han donat cap resultat, després que els terroristes hagin rebutjat obrir converses per por a una operació militar. AQMI té retinguts des de fa gairebé un mes a Albert Vilalta, Roque Pascual i Alícia Gàmez probablement al nord de Mali, prop de la frontera amb Algèria.
cooperants
Comparteix
   

Els mitjans mauritans indiquen que els membres de l'ONG Barcelona Acció Solidària estan a mans d'una cèl·lula d'AQMI dirigida per Abderrahmane Etendeghi, més conegut amb el nom d'Abou Anas, de nacionalitat mauritana. Es tracta d'un jove gihaidista que mai ha estat arrestat i que és l'encarregat de decidir el destí dels hostatges. Tot apunta que els tres cooperants estarien retinguts al nord de Mali, prop de la frontera amb Algèria.

Les informacions periodístiques apunten que els estats francès i espanyol haurien iniciat contactes indirectes amb els terroristes a través de tres intermediaris oferts pel govern de Mali. Aquests agents haurien contactat amb líders tribals que al seu torn s'haurien apropat a almenys dos intermediaris: Mohamed Touziri, un islamista d'origen tunisià que ja ha mediat en altres alliberaments d'hostatges, i un traficant algerià que s'anomena Dahah Nahi Abdallah. Els dos intermediaris d'AQMI haurien comunicat als líders tribals que l'organització no està disposada a iniciar converses per por a donar informacions que propiciïn una actuació militar d'alliberament, informa Le Quotidien de Nouakchott.

En casos de segrestos, el modus operandi passa sempre per la mediació de traficants coneguts a les zones frontereres de Mali, Mauritània i Algèria, que es reuneixen amb líders de tribus del nord de Mali per establir les condicions de les negociacions. En aquests contactes, els representants d'AQMI reben aliments i medicaments a canvi d'aportar proves que els ostatges es troben en bon estat.

Encara que s'estiguin iniciant les primeres negociacions, no es descarta que en els propers dies es difongui un segon comunicat d'AQMI amb les reivindicacions per alliberar els tres cooperants catalans i el ciutadà francès Pierre Camatte, apressat a Mali.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
27 de desembre de 2009, 11.42 h

I pensar que gent com aquesta és la que els espanyols reben amb els braços oberts. I pensar que segons en sapatero, mercès a gent com aquesta que tenim entre nosaltres, els jubilats i els propers jubilats cobraran les properes pensions. I pensar que més a més, a gent com aquesta que tenim entre nosaltres, els ajuntaments els donen vals per a queviures, els quals bescanvien per telèfons mòbils i altres andròmines que no són de primera necessitat. I pensar que a les escoles, cuinen plats ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.