directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Retenen a Egipte vuit catalans que participen en una marxa a favor de Gaza

La policia egípcia no els deixa sortir de l'hotel

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Vuit dels 25 catalans que s'han desplaçat a Egipte per participar en una marxa d'àmbit internacional a favor de la llibertat de Gaza d'àmbit internacional estan retinguts per la policia egípcia al perímetre d'un hotel a Al Arish. Segons ha explicat a l'ACN una de les membres de la delegació, Xaviera Vilamitjana, els agents els han impedit viatjar cap al Rafah, on està previst que aquest dilluns comenci la marxa cap a la Franja de Gaza per solidaritzar-se amb el poble palestí quan es compleix un any de la massacre que va acabar amb la vida de 1.400 civils. Vilamitjana ha dit que estan en permanent contacte amb les ambaixades per arribar 'com sigui' al punt d'inici de la protesta.

Comparteix
   

Està previst que la marxa internacional pacífica 'Gaza Freedom March' compti amb la presència de 25 catalans, 25 participants de la resta de l'Estat espanyol, i un total de 1.400 persones de 43 països diferents, segons fonts d l'Associació Cultura i Pau i Solidaritat Haydée Santamaría. Havia de començar aquest dilluns a la frontera de Rafah, a uns 40 quilòmetres de Al Arish, i estava previst que els manifestants arribessin a la Franja de Gaza aquest dimarts, quan s'havien de comunicar amb Catalunya a través d'una videoconferència. Tot i això, la policia egípcia els ho està posant difícil.

'Ens segueixen a tot arreu i aquest matí a les onze preteníem agafar els minibusos que teníem llogats per arribar a la frontera' i 'la policia no ens ha deixat sortir de l'hotel durant unes quantes hores i ens han tallat l'Internet i no ens permetien comunicar-nos', ha explicat Xaviera Villamitjana, qui ha afegit que 'afortunadament' han pogut parlar amb les ambaixades i 'la cosa s'ha anat calmant' fins que els han deixat moure's pel perímetre de l'hotel però sense sortir de la localitat on es troben.

La Xaviera està allotjada a l'hotel Sinai Stars amb set catalans amb trenta persones més, de la resta de l'Estat espanyol, de l'Estat francès, Anglaterra, Estats Units i Japó. La resta de la delegació catalana s'ha quedat al Caire, on aquest matí els membres de la 'Gaza Freedom March' han intentat fer una ofrena floral i una encesa d'espelmes en commemoració de l'inici dels atacs israelians d'ara fa un any. Segons ha explicat la Xaviera, la policia ha dissolt la concentració.

Vilamitjana ha afegit que intentaran arribar a la frontera 'com sigui', amb l'ajuda de les ambaixades i amb l'organitació de tots els membres de la 'Gaza Freedom March'.

Els manifestants retinguts a Al Arish s'han pogut comunicar a través d'Internet amb Catalunya des d'un cibercafè perquè els han tallat l'accés a Internet a l'hotel.

El Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació espanyol ja havia comunicat a tots els participants a través d'una nota a la seva pàgina web que desaconsellava viatjar a Egipte amb finalitats polítiques per córrer el risc a ser detinguts. Els participants en la marxa també van rebre un comunicat de les autoritats egípcies en arribar al país dient-los que no estava permès fer cap mena de manifestació política ni solidària.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
LluisC fletxa Banyoles
28 de desembre de 2009, 22.49 h

Em sembla molt bé aquests esperit solidari envers a pobles que pateixen.

Ara bé, em sembla que primer hauriem de fer endreça a casa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
28 de desembre de 2009, 22.20 h

Això els pasa per imbècils. Quantes marxes a favor dels Països Catalans hi ha a Gaza? pos eso.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joan fletxa canet
28 de desembre de 2009, 18.55 h

Que s´hi queden! Veuran quin règim el de Hamas, el feixisme islamista! Estan sonats!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de desembre de 2009, 12.10 h

i dale amb els 1.400 civils: en aquesta xifra de 1.400 hi ha un 70% d'activistes armats.



Almenys no fan com a TV3, on ahir van dir que l'ofensiva israeliana havia provocat 'milers' de morts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de desembre de 2009, 09.03 h

Al món hi ha països amb conflictes molt més cruents i oblidats que no pas el que succeeix a Israel. Perquè no fan una marxa a Somàlia, Etiopia, Sri-lanka, Agfanistan, Txetxènia..? Són uns herois covards, que vagin on realment la situació de la població és molt més alarmant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.