directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Avui fa un mes del segrest dels tres catalans a Mauritània

Fernández de la Vega assegura que l'executiu espanyol està implicat en l'alliberament però cal ser prudents 'per responsabilitat i eficàcia'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Avui s'acompleix un mes des que els tres cooperants catalans de la Caravana Solidària de l'ONG Barcelona Acció Solidària, Roque Paqual, Albert Vilalta i Alícia Gámez, foren segrestats a Mauritània. El passat 29 de novembre a les 19.30 de la tarda, el cotxe on viatjaven els tres cooperants fou assaltat a la carretera entre Nuadibú i Nuakchot . El segrest fou reivindicat per l'organització terrorista AQMI (Al Qaeda del Magreb Islàmic) el 8 de desembre a través d'un enregistrament sonor difós pel canal televisiu Al Jazeera.
cooperants mauritània
Comparteix
   

La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, va assegurar la setmana passada que l'executiu està implicat en l'alliberament dels tres cooperants, però que hi ha que ser prudents 'per motius de responsabilitat i eficàcia'.

Al missatge televisiu llençat pel portaveu d'AQMI, identificat com Saleh Abu Mohammad, s'informava que l'organització també té segrestat el francès Pierre Camate, i s'instava als Estats francès i espanyol a estar a l'aguait de les ' properes informacions al voltant de les demandes legítimes dels mujaidins', sense afegir cap detall al respecte.

La iniciativa de la Caravana Solidària, promoguda per Barcelona Acció Solidària, s'engegava el passat 22 de novembre amb la sortida des del Port de Barcelona. L'objectiu d'aquest projecte humanitari radica en transportar a  l'Àfrica el material recollit per 35 ONG catalanes. En el cas particular d'aquesta novena edició, la caravana transportava al Marroc, Mauritània, Senegal i Gàmbia més de 3.000 caixes de material corresponent a 106 projectes.

Arran del segrest, el passat 9 de desembre, tornava a l'aeroport del Prat el gruix de l'expedició, composat per un total de 38 cooperants. Els membres de la caravana foren rebuda per prop d'un centenar de persones, entre companys de l'ONG i familiars, així com l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Dos dies després, aterraven al Prat el president de l'ONG Barcelona Acció Solidària, Josep Carbonell, i el cooperant Carles Muriana.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
29 de desembre de 2009, 08.51 h

Que vagi per endavant el meu desitg de que tornin aviat i que es puguin reunir amb les seves families. La privacio de llibertat sota amenaça de mort, es el pitjor que es pot fer a una persona i a la seva familia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.