directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Simó retreu a Mas que l'apropament al PP afebleix el país

L'acord entre les dues formacions allunyen el Govern de la transició nacional catalana, segons ERC

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La portaveu republicana, Anna Simó, ha aprofitat la sessió de control al president de la Generalitat per reclamar agilitat en el procés d’assolir un nou sistema de finançament més just basat en el concert econòmic per acabar amb el dèficit fiscal que pateix Catalunya, alhora que ha continuat estenent la mà d’Esquerra per aprovar mesures que garanteixin l’increment d’ingressos a l’executiu català però li ha retret que l’aliança amb el PP allunya al Govern dels seus màxims objectius de legislatura, per això li ha preguntat al president Mas 'Quan és el moment del concert econòmic i de la transició nacional, i quina transició nacional?'.

Comparteix
   


Etiquetes
'Esquerra continuarem defensat alternatives a les xifres del pressupost que ha presentat el Govern per incentivar el consum, fomentar l’ocupació, per pal·liar les reduccions en salut, educació, en les transferències als ens locals, tot això amb una proposta d’ingressos més progressius i reconeixem que són mesures pal·liatives' ha assenyalat Anna Simó 'mentre no s’activa l’aprovació immediata en aquest ple del model de concert econòmic, una campanya informativa a la ciutadania i una consulta prèvia sobre el concert per anar a negociar amb Madrid no el 2013 sinó enguany'. D’aquesta manera el grup parlamentari d’Esquerra ha tornat a estendre la mà al Govern, 'són alternatives per evitar que CiU quedi a la mercè d’una pinsà amb el PP tant aquí com a Madrid, per evitar que el Govern i el país quedin asfixiats entre Espanya i la paret'.

Per això, la portaveu independentista ha preguntat al president català que 'amb les votacions al Congrés la setmana passada de CiU, el pacte per superar les esmenes a la totalitat d’avui, el resultat del CPFF d’ahir i l’anunci que el concert econòmic no serà l’eix central de la reunió amb Rajoy... L’acosten o l’allunyen de la reducció del dèficit i del concert econòmic, enforteixen o afebleixen políticament el nostre Govern, enforteixen o afebleixen el política i socialment, financerament nostre país?'.

Per Esquerra l’acord entre CiU i el PP 'ens allunya de la reducció del dèficit perquè només l’augment de l’IRPF en 7 punts incrementarà el dèficit fiscal de Catalunya en més de 1.000 milions d’euros. CiU està avalant la política centralista que incrementa l’asfixia de Catalunya, és l’evidència, sense cap contrapartida nova, ni tant sols els pagaments d’allò que ens deuen i s’està endarrerint l’agenda de la transició nacional, que és més que mai transició social i econòmica'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Joan fletxa Palamós
19 de gener de 2012, 16.15 h

#8 - T'agrairia que no donessis noms d'altres persones que no tenen res a veure amb lo que dius a altres contertulians. Durant un temps tant tu com altres de la teva "talla independentista" us heu atipat en dir-me que era un fan de CiU davant les crítiques que feia i faig a la colla de filibusters de l'Esquerra del PSOE. Ara dius que sóc del SC, doncs no noi, sento donar-te un disgust. Per si no ho has entès mai, estic TOTALMENT al marge de tots els partits polítics actuals doncs considero ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ca l.Enric fletxa Girona
19 de gener de 2012, 15.18 h

"7" el teu nick fa gracia sobretot perque has passat de ser un votant d.ERC tripartita i criticar.la per aquest fet a ser un votant de la CiU tripartita PPepera tots tres partits per cert involucrats en trames de corrupcio gravisimes. Et creuriem o passaria que puguesis ser un ex.votant d.ERC dece
pcionat si com en Joan de Palamos fesis veure que ara ets de SC, pero tu que pels comentaris que fas s.et nota que estaries xuclant la tita tot el dia al Mas, a qui vols enganyar somines!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
18 de gener de 2012, 18.47 h

La tripartidista Simó continua a la estela dels sociates, com no podia ser d'altre manera.

Ho porta al seu ADN.

No tinc cap dubte que si els sociates haguessin fet algun gest pels presupostos, ERC els hauria seguit. O sigui, que sembla ser que el tripartit de la misèria continua ben viu, ara a la oposició...i per molts d'anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan fletxa Palamós
18 de gener de 2012, 18.31 h

#5 - .........." Només un president d'ERC, és a dir majoria d'un partit independentista i republicà ens portarà per la mateixa via que segueix Escocia."
Que sigui un president o cabdill d'un partit insependentista que ens porti a seguir la via d'Escòcia o similar, no en tic cap dubte, però sí que hagi de ser necessàriament republicà. Precisament el partit republicà en els seus anys d'estada a la Generalitat va demostrar un retrocés clar en les aspiracions independentistes i entenc qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ca l'Enric fletxa Girona
18 de gener de 2012, 16.40 h

Desgraciadament Catalunya està governada pel pitjor govern de la historia del país.
Ara s'enten que ERC escollis l'eix d'esquerres, quan CiU a l'hora de la veritat sempre acaba escollint l'eix de dretes oblidant-se de l'eix Nacional i pactant automaticament amb el PP. l'eix Nacional no el tenen ni el PSC ni CiU i vist amb prespectiva és podria dir que gracies a ERC va ser mes agoserat Nacionalment el PSC en 7 anys, que CiU en 24. Està clar que és molt pitjor Nacionalment parlant un presid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Palamós
18 de gener de 2012, 16.15 h

Mira ! Una" cara nova " d'ERC !!! Quins collons ! Ah ! I com a costum ja no parla d'independència sinó d'un....................."concert" amb els altres socis descafeinats i botiflers de CiU. Fantàstic ! Lo fotut és que "ignoran" que els veins del costat no volen ni veure les partitures !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
jml fletxa martorell
18 de gener de 2012, 15.33 h

On és la transició nacional? On és el dret a decidir? On és el sobiranisme?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Biel fletxa Barcelona
18 de gener de 2012, 15.33 h

Els d'ERC encara no veuen que són 4 gats amargats? A les properes eleccions, al gruop mixt amb els ciutdadanos i els frikis de SI


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de gener de 2012, 14.27 h

Hipòcrites!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.