directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Diada de Catalunya es trasllada a la cascada de la Ciutadella

La intenció és apropar l'acte institucional a la gent però sense perdre ni la solemnitat ni el protocol que li són propis

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Una Diada que canvia de mans en el seu disseny. Les novetats principals seran importants: primer, canvi d'ubicació, del passeig dels Til·lers a l'esplanada de la cascada de la Ciutadella. Segon, el protocol serà més flexible: els ciutadans podran apropar-se a saludar els polítics. Tercer, es donaran programes amb cançons populars perquè els assistents puguin seguir les cançons i, si ho desitgen, puguin afegir-s'hi i cantar. Per acabar, la nova ubicació millora la visibilitat al públic i pretén ser més propera als ciutadans.
parc de la ciutadella barcelona
La cascada del Parc de la Ciutadella

Comparteix
   


Etiquetes
Fa tres anys la Diada de Catalunya va estar dissenyada per la conselleria d'Interior encapçalada per Montserrat Tura. Això no va agradar gaire a bona part del Govern i del Parlament català. Així doncs, enguany, els promotors i creadors de la Diada ha estat un grup de treball creat per a l'ocasió, pactat entre José Montilla i Ernest Benach, i tutoritzat pels departaments de Vicepresidència i Cultura.

Així doncs, el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del Parlament, Ernest Benach, han decidit el trasllat de la cerimònia del passeig dels Til·lers a l'esplanada de la cascada de la Ciutadella per apropar l'acte institucional a la gent.

Les novetats

No només es canvia la localització per a realitzar els actes institucionals sinó que també hi ha un parell de novetats més. Anys anteriors aquests actes institucionals van ser molt criticats, ja que es feren de cara a la televisió i no als assistents allí presents. Per tant, l'elecció de la cascada de la Ciutadella ha de permetre al públic veure amb més facilitat les diverses actuacions. La nova ubicació, però, també permetrà seguir l'acte amb pantalles gegants i a través de TV3 des de casa.

La segona novetat és que es buscarà més participació ciutadana. Per procurar-ho un programa de mà que es repartirà entre tots els assistents amb la lletra d'algunes de les cançons populars que s'interpretaran perquè els qui ho desitgin les puguin seguir o cantar. Així, un dels objectius és que el públic pugui seguir les cançons i, si ho desitja, unir-se a cantar Els Segadors. Els organitzadors tenen previst que s'interpreti una peça lírica, una de cantautor i una de cant coral. Els organitzadors encara no han donat la llista d'artistes que participaran en aquesta Diada. El que s'ha avançat és que l'acte serà d'una hora de durada.

Per acabar, l'espera dels assistents s'amenitzarà amb una cobla que tocarà sota a una glorieta. A més, el protocol serà més flexible i els ciutadans podran apropar-se a saludar els polítics.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
9 de juliol de 2007, 12.33 h

Doncs ho trobo la mar de bé. M'agrada la idea que els polítics es facin menys distants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.