directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 10:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

'Pa negre' es queda a un pas dels Oscar

El film català, que competia amb 63 produccions, es queda a les portes d'estar entre les 9 candidates a optar a l'estatueta

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

'Pa Negre' s'ha quedat a les portes dels Oscar després que l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood l'hagi descartada en la cursa per l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. El premiat film dirigit per Agustí Villaronga competia amb 63 candidats més presentats per les diferents acadèmies del món que buscaven convertir-se en una de les cinc candidates definitives que lluitaran per aconseguir l'estatueta. La cinta no ha estat seleccionada en aquesta primera fase, en la qual s'han escollit nou pel·lícules. Els cinc nominats definitius no es coneixeran fins el 24 de gener. Era la primera vegada que una pel·lícula rodada en català podia aspirar el reconegut guardó.

Comparteix
   

El passat divendres va tancar la primera fase de selecció de les pel·lícules candidates a millor film de parla no anglesa a la 84a edició dels Oscar. La decisió s'ha donat a conèixer aquest dimecres. En total, més de 60 pel·lícules de tot el món, entre ells 'Pa negre' d'Agustí Villaronga, buscaven convertir-se en una de les cinc candidates definitives que lluitaran per aconseguir l'estatueta. 

Abans de les nominacions definitives, l'Acadèmia de Hollywood fa una primera preselecció que redueix la llista de 63 candidats presentats per les diferents acadèmies del món a tan sols nou títols, en el que s'anomena la 'shortlist'. 

En l'edició passada dels Oscar, el film danès 'In a better world' ('En un mundo mejor') de Susanne Bier, es va endur l'estatueta. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
berni fletxa sabadell
19 de gener de 2012, 14.38 h

alguns jerquis esteu una mica paranoics, no ha passat i ja està, n'hi havia 63 i en passen 9.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
19 de gener de 2012, 11.41 h

#10 Però és que l'estat no ha de recolzar res. Qui ha de fer campanya és la crítica i l'Acadèmia de Cinema espanyola, i ja li van donar el Goya a la millor pel.lícula. Les pel.lícules aspirants d'altres països tampoc reben suport públic dels polítics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Supé fletxa Barcelona
19 de gener de 2012, 11.35 h

No se si hi ha una ma negre.
El que ha passat es que el recolzament de l'estat espanyol ha estat nul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
19 de gener de 2012, 09.26 h

A veure, de veritat que alguns comentaris em sorprenen. Repeteixo, és impossible que no hagin seleccionat "Pa negre" per culpa de pressions espanyoles, la cosa no funciona així. A més, cada any l'Acadèmia de Cinema espanyola envia una pel.lícula a competir als Oscars i la majoria d'anys tampoc passa la primera selecció, igual que ha passat aquest any. O és que cada any Espanya es boicoteja a si mateixa? És veritat que Espanya dona pel sac continuament a Catalunya, però això dels Oscar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 de gener de 2012, 23.07 h

Pa negre? Ma negre diria jo. Algú ha vist el documental de fa uns dies sobre el que es va arribar a fer per impedir que Catalunya tingués seleccions? Doncs això és el mateix. Quant tinguem un estat propi això no passarà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Marc fletxa Sant Cugat del Vallès
18 de gener de 2012, 22.41 h

No m'estranyaria gens que la diplomàcia o les autoritats espanyoles tinguessin quelcom a veure en l'eliminació d'aquesta pel·lícula en Català de la lluita pels Oscars.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Eduard Vivó fletxa Barcelona
18 de gener de 2012, 21.55 h

#5 Aquests que anomeneu enemics(jo no ho he fet) no ho son d'ara; no son una invenció de ningú. Sense anar més lluny, el proper 26 de Gener es commemora la batalla de Montjuïc (26-1-1641) , en la que els catalans d'aquells temps es varen haver de defensar de les tropes de Felip IV.

La història d'aquesta enemistat que dius imaginària ve de molt lluny i, si en tens temps i ganes, llegeix el que opinava dels catalans en Fco. de Quevedo o Lópe de Vega. El que sí que és una invenció i un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 de gener de 2012, 20.47 h

El problema es quan es crea un enemic que serveix per tot. Que d' una pel-licula que ha rebut premis als Goya, algú pensi això...em sembla donar símptomes de malaltia. és cert, les pressions per no mostrar Espanya com plural existeix continuament... Però el nacionalisme català (no tot) es la cara b. El fenòmen català d'una mateixa malaltia, en aquests temps amb problemes molt greus: Un enemic, una paraula, per definir-ho tot, millor!! així no cal pensar individualment, ni mostrar la co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Eduard Vivó fletxa Barcelona
18 de gener de 2012, 20.34 h

#3 Home, no crec que expressar uns dubtes recolzats per tants i tants episodis similars li otorgui la facultat de dir-me malalt, ultranacionalista i excloent. Aquesta mala costum que teniu alguns de llençar pedrades rera l'escut de l'anonimat...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Mossen Ardevol fletxa CIU Y DE LAS JONS (O DE COM CATALUNYA HA DEIXAT DE SER ANTIFEIXISTA)
18 de gener de 2012, 20.26 h

#1 A veure, estava allà, si hagues hagut cap maniobra haurien pressionat perque no arribes, per favor. Digueu-me paranoic, però esteu malalts d'ultranacionalisme excloent. Molt bona pel-licula, per cert.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.