directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 08:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas creu que el pacte pressupostari amb el PP és una 'conseqüència més o menys normal'

Ha anunciat que el PSC i ERC poden ser futurs socis però que el pla d'ajust és de 2 anys i, per tant, considera lògic que torni a pactar amb els populars

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha considerat que el pacte de pressupostos amb el PP és una conseqüència lògica de l'acord del 2011. 'El PPC va facilitar les coses l'any 2011. Si ho va facilitar llavors, ja en aquell moment vàrem dir que seria un ajustament dur de dos anys. El que ha passat aquests dies és una conseqüència més o menys normal del que va passar mesos enrere', ha argumentat. Pel que fa a ERC i PSC, els ha situat com a possibles socis de futurs comptes, però sense excloure els populars; de fet, Mas ha dit que socialistes i republicans poden 'complementar' el PPC.

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta mas, pp
Mas ha subratllat que la reunió d'aquest matí entre els populars Alícia Sánchez-Camacho i Enric Millo amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, no és res més que una 'conseqüència normal' de la votació del PPC en contra de les esmenes a la totalitat de la resta de l'oposició, permetent així la tramitació dels comptes al Parlament. 

I el mateix ha dit de l'acord en general, 'conseqüència també del que havia passat vuit o mesos enrere', quan els populars van 'facilitar les coses' permetent que tiressin endavant els comptes del 2011, 'un pressupost molt dur i complicat'. 

'Si ho va facilitar llavors, ja en aquell moment varem dir que seria un ajustament dur de dos anys. El que ha passat aquests dies és una conseqüència més o menys normal del que va passar mesos enrere', ha argumentat.

Això sí, ja de cara a futurs comptes, ha situat ERC i PSC com a possibles socis veient el 'canvi de tendència' que hi ha en ambdues formacions, en els republicans 'd'una manera molt evident', ha dit, i en els socialistes en menor grau. Al seu parer, en els propers mesos es podrà ampliar la negociació a altres grups parlamentaris, 'que no exclouen el PPC però que el poden complementar'. 


El pacte fiscal no és cosa de mesos sinó del 2012

De nou, el president Mas ha insistit que la formulació de la proposta de pacte fiscal per part del Parlament 'no és un tema de mesos, sinó del 2012'. És aquest el marge que es dóna per aprovar les conclusions de la comissió sobre el concert, intentant sumar-hi PSC i PPC, i traslladar la proposta a Madrid. 

Ha tornat a convidar ERC a fer pinya per convèncer socialistes i populars, per tenir la mateixa fortalesa i unitat que hi ha Euskadi o Navarra.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
toni fletxa vic
20 de gener de 2012, 22.19 h

Mira per ón en Mas ha dit una gran veritat , per fi . i tant que és normal que ells pactin amb el PP ,amb tot el que fa el PP per Catalunya encara hi ha algú que es pensa que no hi pactaran . Ja ho va fer en Pujol i tots sabem que Catalunya en va treure moly i molt de profit ,per tant com que per Catalunya és tant bó ho tornen a fer . Ahhhh i segur que si algun malpensat creu que ho fan només per interesos privats (com poden ser els de Abertis , lacaixa , repsol , gas natural ,el grup g... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
20 de gener de 2012, 18.22 h

#10 Senzillament, lamento haver de manifestar el què diu Vostè, que tenim el govern que ens mereixem. No hi ha volta de full. I tot per culpa, sí, i dic culpa, per uns il·luminats, els quals encara avui molts d'ells, pensen que Conveniència i Unió ens ha de portar a la independència. Teni, com diu Vostè, el què ens mereixem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Joan fletxa Palamós
20 de gener de 2012, 18.04 h

#8 - Aixó són els efectes que sempre han prevalgut en aquesta gent però, quins van ser els motius de que tinguessin tants vots ? Catalunya es va equivocar o és que realment tenim el goven que mereixem ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
20 de gener de 2012, 16.51 h

#7 Cues de pansa diu Vostè ???. Què va home !!! Els hauríem de fer beure cada dia al matí en dejú i durant un parell de mesos, una tassa d'oli de ricí. A ell el súper Mas, la Chamaco, perdó, volia dir la Camacho i tots els consellers del "govern dels millors", perquè haguessin de passar-se tot el dia asseguts a la tassa de wàter, amb la qual cosa evitaríem que ens fotessin més mals de caps dels que ja ens han encolomat..


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
20 de gener de 2012, 16.42 h

#6 Més clar l'aigua: Poltrona i poder. Poltrona i poder, Poltrona i poder.... Ah, i fer bullir l'olla per anar pagant les hipoteques polítiques que tenen amb els bancs i empresariat, però molt especialment amb el Gobierno de Ecspana


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
20 de gener de 2012, 16.39 h

No diuen que van anar al notari per que constés que MAI pactarien amb el PP? Potser haurien de menjar cues de panses.
Estan monos a la foto la morros ardents i el príncep Farquaad.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan fletxa Palamós
20 de gener de 2012, 16.24 h

Ens hem preguntat el perquè CiU va rebre tants vots que li han permès seguir la política terrorista contra Catalunya que ja va portar a terme uns 23 anys passats de mal record ? M'agradaria que algú m'expliqués alguna de les causes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pere Segura fletxa Barcelona
20 de gener de 2012, 14.49 h

En aquest senyor tan enganxat i poc fexible en temàtica i actitud és plenament "normal". Ni sap ni pot fer altra cosa. I allò de "convocaré eleccions"... una salutació a la lluna de València...
Cada dia més anormal PER CATALUNYA, per la nostra pròpia manera de pensar i experimentar la vida, cada dia més penòs aquest lluirar-se als enemics de la pàtria. Castellanitzadors, continuadors del franquisme homologador, del fraguisme, col·laboradors de l'Alejo, ...
Han arribat al seu lloc d'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
20 de gener de 2012, 10.45 h

Per a mi no és gens normal el pactar amb el PP, l'enemic nº 1 de Catalunya. Jo ho veig com a un pacte en contra dels interessos dels catalans, dirigit exclusivament a mantenir els privilegis de la poltrona de CiU, assegurant -se la continuitat del poder .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 de gener de 2012, 09.57 h

Vaja, aquesta sí que és bona. Francament, em pensava que aquest molt honorable, al qual un bon grapat de botiflers i ecspanolistes l'han votat per president, era més intel·ligent. Amb aquesta frase del titular, sembla que hagi descobert la sopa d'all. On aniríeu els de Conveniència i Unió sense els peperos, si vosaltres sou una colla de barrips-barraps, sense ordre ni concert i que només sabeu obeir les ordres de l'imperi ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.