directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

3.000 mestres i 2,3 milions d'euros a primària i a secundària per potenciar la immersió lingüística

A partir del curs vinent, la Generalitat de Catalunya aplicarà un pla per tal d'actualitzar i estendre la immersió lingüística a l'educació pública

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un nou impuls és el que creu la Generalitat de Catalunya que necessita el model educatiu català. Per tant, en aquesta línia, la Generalitat preveu formar 3.000 mestres, amb l'objectiu d'adaptar-la a l'augment del nombre d'alumnes procedents de la immigració i poder consolidar la immigració a l'educació secundària. En total, la inversió serà de 2,3 milions d'euros en tres cursos per tal de formar mestres de 500 escoles.
escola educacio catala nens nenes classe cole
Nens mantenint una conversa a classe

Comparteix
   


Etiquetes
El model català actual d'educació va començar als anys 1983-1984 inspirant-se en el model educatiu i lingüístic del Quebec. L'èxit del model va ser considerable i avui dia en notem molts dels seus efectes. Però la societat d'avui no és la de fa més de dues dècades enrere. Es plantegen avui nous reptes com la immigració, sobretot la sud-americana, que es creu que arriba amb la llengua "ja apresa" i no entén per què ha d'aprendre una nova llengua. Ara, per tant, la Generalitat vol impulsar aquest model educatiu distintiu i d'identitat catalana.

A tot això hem de sumar un altre factor: intentant relativitzar l'èxit i fer tocar de peus a terra al personal, el Departament d'Educació creu que la immersió lingüística  no sempre ha anat acompanyada dels mitjans necessaris ni s'han format prou els mestres.

Així, doncs, la Generalitat de Catalunya aplicarà un pla per tal d'actualitzar i estendre la immersió lingüística a l'educació pública. Aquest pla de la Generalitat preveu formar 3.000 mestres, amb l'objectiu d'adaptar-la a l'augment del nombre d'alumnes procedents de la immigració i poder consolidar la immigració a l'educació secundària. En total, la inversió serà de 2,3 milions d'euros en tres cursos per tal de formar mestres de 500 escoles.

El tractament, que s'anunciarà oficialment aquest dilluns, passa per ensenyar metodologies d'immersió a 3.000 mestres els pròxims tres anys. Es començarà pels centres que més necessitin un impuls del català, però el 2013 hi hauran de participar totes les escoles públiques de primària.

La principal novetat és que els instituts treballaran amb els centres de primària que tenen adscrits. La intenció és que quan l'alumne deixi l'escola, els professors de secundària continuïn aplicant un pla coherent d'immersió. És precisament en els instituts on s'han detectat més mancances en l'ús del català.

Un grup d'inspectors del departament supervisarà que aquestes mesures s'apliquin correctament. L'objectiu és que, sigui quina sigui la llengua familiar dels alumnes, la de l'escola sigui, principalment, el català.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.