directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Una quinzena d'ambaixadors de països àrabs visiten Catalunya

L'estada a Catalunya és amb motiu d'una invitació oficial del vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La quinzena d'ambaixadors àrabs estaran a Catalunya un total de 3 dies. La intenció del govern català és la de crear vincles estrets entra Catalunya i el món àrab, amb vista a possibles acords en diversos sectors com les infraestructures, el turisme, la salut, el diàleg cultural i les relacions comercials. Els ambaixadors també aprofitaran la visita per mantenir diversos contactes amb el món empresarial català, entre els quals s'inclouen entrevistes amb el grup Agbar, el Port de Barcelona, la Zona d'Activitat Logística i el Consorci de la Zona Franca.
Saud Bin Naif Bin Abdulaziz al-Saud princep arabia saudi ambaixador
L'ambaixador d'Aràbia, el príncep saudí Saud Bin Naif Bin Abdulaziz al-Saud

Comparteix
   


Etiquetes
Ni els Països Catalans i encara menys Catalunya, malauradament, encara no són un estat. Això redueix moltíssim la diplomàcia que pugui dur, per exemple, Catalunya amb l'exterior. L'Estatut del 1979 permetia certa protodiplomàcia, aquella que complementa l'Estat central i, a més, no la contradiu, i anul·lava tota possibilitat de paradiplomàcia, aquella que cerca uns vincles i la creació de xarxes amb l'exterior basant-se en un projecte sobiranista. Amb el nou Estatut, l'horitzó de les relacions de Catalunya amb l'exterior s'ampliaven considerablement i en molts aspectes s'equiparaven a les d'un estat. La comissió del congrés, però, en va retallar quasi totes les potestats.

Amb aquest intent de demostrar que Catalunya té sobirania diplomàtica, el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha convidat una quinzena d'ambaixadors de països àrabs, que van arribar ahir i que faran una visita institucional i diplomàtica a Catalunya. L'objectiu de la visita, que s'allargarà fins dimarts, és estrènyer vincles entre Catalunya i el món àrab, amb vista a possibles acords en diversos sectors com les infraestructures, el turisme, la salut, el diàleg cultural i les relacions comercials.

La delegació àrab mantindrà reunions amb el president de la Generalitat, José Montilla; el president del Parlament, Ernest Benach; el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira; el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells; el d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; la de Salut, Marina Geli, i el secretari de Mobilitat del Govern, Manel Nadal.

Les reunions no institucionals

- El món de l'empresa catalana tindrà el seu moment, on hi haurà entrevistes amb el grup Agbar, el Port de Barcelona (APB), la Zona d'Activitat Logística i el Consorci de la Zona Franca.

- En l'àmbit cultural, els ambaixadors àrabs preveuen reunir-se amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i amb el director de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed).

Els ambaixadors

La comitiva àrab està encapçalada per l'ambaixador de l'Aràbia Saudita, el príncep Saud Bin Naif Bin Abdulaziz al-Saud, i comptarà també amb els representants diplomàtics d'Algèria, el Marroc, la Unió d'Emirats Àrabs, l'Iraq, Jordània, Kuwait, Síria, Egipte, el Sudan, Oman, Tunísia i Mauritània, així com amb els primers secretaris de Líbia, el Qatar, el Iemen i el Líban, i també amb el delegat general de Palestina i el director de l'Oficina de la Lliga Àrab.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.