directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 07:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Els telèfons mòbils també pateixen insolacions

Un estudi afirma que l'excés de sol a una antena de mòbil fa que perdi cobertura

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Investigadors de la Universitat de Cadanà, Queen's University de Toronto, han constatat que estadísticament la quantitat de trucades que fallen quan les antenes de telefonia mòbil estan exposades a una fogonada solar s'incrementa enormement, en un 9%, encara que en alguns casos aquest percentatge s'ha duplicat. Encara no han esbrinat per quina raó hi ha trucades que es tallen en absència d'aquesta fogonades, i treballen amb la hipòtesi que hi tingui a veure la irradiació d'energia solar contra el camp magnètic terrestre.
telefon mobil sol parlar posta de sol
Un senyor parlant per telèfon amb el sol al darrere

Comparteix
   


Etiquetes
Des de Canadà ens arriba aquest curiós estudi que afirma que el sol provoca talls en trucades a mòbils, dit d'altra manera, les pertorbacions solars afecten el correcte funcionament dels telèfons.

El catedràtic d'Estadística i Processament de Senyals de la Queen's University de Toronto (Canadà) David Thomson ha constatat que estadísticament la quantitat de trucades que fallen quan les antenes de telefonia mòbil estan exposades a una fogonada solar s'incrementa enormement. El catedràtic es remet a les dades adquirides amb radiotelescopis solars, juntament amb un ampli equip d'investigació.

L'explicació més científica seria aquesta: Thomson ha rastrejat les ones de ràdio que emet el sol en situacions en què s'allibera una gran energia a l'espai i les ha contrastat amb els talls esdevinguts en trucades a través de dispositius telefònics cel·lulars. Segons Thomson, l'explicació que han descobert "és sorprenent i molt diferent de les explicacions que solen publicar-se en molts llibres de text d'enginyeria". Concretament, la quantitat de trucades que fallen s'incrementa en un 9%.

Encara no han esbrinat per quina raó hi ha trucades que es tallen en absència d'aquesta fogonades, i treballen amb la hipòtesi que hi tingui a veure la irradiació d'energia solar contra el camp magnètic terrestre.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.