directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'Comencem la transició a la independència, sabem com fer-ho' és l'eslògan SI per demanar la unió de l'independentisme

Aquesta és la proposta de Solidaritat per tal de fer una crida a ERC, CIU i ICV perquè uneixin forces de cara a la transició nacional

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha anunciat aquest dilluns que l'Assemblea Nacional que SI celebrarà el proper 19 de febrer a Barcelona servirà per aprovar la ponència política que marcarà l'estratègia que seguirà la coalició independentista en el proper bienni 2012-2014. Amb l'eslògan 'Comencem la transició a la independència, sabem com fer-ho', SI vol fer una crida al catalanisme polític, especialment als partits polítics que han votat els darrers anys a favor de l'autodeterminació al Parlament (CiU, ERC i ICV-EUiA) per elaborar conjuntament una llei de transició nacional a la independència. Uriel Bertran creu que el pacte fiscal està 'abocat al fracàs'.

Comparteix
   


Etiquetes
'Voldríem fer-ho conjuntament amb els partits que han donat suport a l'autodeterminació al Parlament, i que CiU, ERC, ICV-EUiA i SI facin el pas de la defensa del dret a l'autodeterminació al seu exercici', ha dit Uriel Bertran.

Bertran també ha alertat que si la resta del catalanisme no vol donar suport a aquesta llei de transició a la independència la tiraran 'igualment endavant' amb intenció d'obrir el debat de l'estat propi, ja que, al seu parer, 'el pacte fiscal està abocat al fracàs i no arribarà a bon port'.

El full de ruta cap a l'estat propi que ofereix SI al conjunt del catalanisme polític passa per habilitar la Generalitat per poder iniciar les negociacions 'sobre el temps i la forma' del com es vehicula la independència amb la comunitat internacional, crear els ministeris d'Afers Exteriors, Seguretat, Energia, Hisenda i Seguretat Social a més d'impulsar una campanya nacional explicant els beneficis de la independència per guanyar el posterior referèndum de ratificació i obrir el procés a la resta dels Països Catalans.

Finalment, Uriel Bertran ha recordat que 'si realment hi ha voluntat política per part de CiU d'engegar una transició nacional quina millor manera és explicitar-ho en una llei que engresqui i il·lusioni el país'. Si CiU no s'hi avé, Bertran està disposat a construir 'una alternativa independentista al catalanisme que pacta amb el PP', ha afegit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
mario fletxa barna
25 de gener de 2012, 10.03 h

#14 ERC no va utilitzar el SI, formava part de la plataforma Castaluny SI. El que sempre ha volgut aesquerra és aglutinar mai separar, si hi ha algú que no ha volgut formar part de la coalició és perquè la seva demanda ha estat potser massa agosarada o dubtosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Marta fletxa Sant Feliu
24 de gener de 2012, 19.22 h

l'Esclat de partits independentistes a Catalunya és deu principalment a la crisi econòmica i al buid produït per la fi del debat estatutari un cop comprovat que amb Espanya no val la pena negociar res, per molt que els unionistes insisteix una i altre vegada.
En aquest basal identitari, ha aparegut multitud de corrents independentistes i plataformes transversals sense el menor arrelament enlloc del territori i moguts únicament per desitjos personalistes de solucionar-se la vida per la via ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
24 de gener de 2012, 12.48 h

Ho he dit en moltes ocasions ........ O ens unim tots els que tenim idees independentistes en un partit o coalició de partits sense més o no aconseguirem res. Quan s'hagi aconseguit la independència ja serà el moment de votar pel partit que convingui als nostres interessos.
Si no fem més que dividir-nos abans d'aconseguir el que tots desitgem seguirem com sempre ......Cal sacrificar els nostres interessos particulars de partit per una causa molt més important i gran: la Independència de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Rovira-Carot fletxa vila-real
24 de gener de 2012, 12.22 h

I de president en Xavier Sala Martín!!!!!... Com va dir l'enyorat Pepe Rubianes: metete la bandera por el forro de los huevos y vete a cagar a la playa. Ei, amb carinyet per aquest il-luminat. Fataria més, que tots som catalaaaaans!!!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
teo fletxa Perpinyà C N
24 de gener de 2012, 12.10 h

#14 No e,tenc a quina frase, i qui la va escriure, ets refereixes

Conec bé el projecte neixent (i ja concret) d'A N C perquè en sóc membre (des de molts mesos i 'al dia'). No pên,so doc,s que m'engan,yo en el que és i vol ser... no deus respondre'm, sinò a un altre

Teo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
teo fletxa Perpinyà C N
24 de gener de 2012, 12.08 h

#12 Doncs SI és així i si així acaba = tots junts = ja des d'ara endavant!
Un dels fundadors (en podeu ser encara) de l'Assemblea Nacional Catalana
www.assemblea.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Carme Freixedas fletxa Barcelona
24 de gener de 2012, 11.31 h

Per què en dieu Assemblea Nacional? No heu trobat un altre nom? Voleu confondre la gent i que es pensin que es l'Assemblea Nacional Catalana?
Ja sabeu que l'Assemblea Nacional Catalana, no es cap partit sino un moviment social per fer pressió als politics perque perdin la por i treballin per encaminar el nostre país cap a la independència. El que es tindria que fer es com a fet Amailur, fer una coalició de totes les forçes independentisters, tan de dretes com d'esquerres i lluitar per la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ernest fletxa Vilanova i la geltrú
24 de gener de 2012, 11.03 h

Unitat!, Unitat!.
Qué més dóna de qui és la proposta, el més important és anar TOTS JUNTS. El dia després, ja s'esbarallaran el partits tradicionals per les seves idees i pel seus espais. El Laporta, i el diable si convé hi estan convidats!
No hi ha altra finalitat: Independència !.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
mario fletxa barna
24 de gener de 2012, 10.52 h

#11 No, és una iniciativa de ERC però que molts components de l'Asasmblea hi participen i d'altres independentistes també.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Teo fletxa Perpinyà (Catalunya Nord)
24 de gener de 2012, 10.33 h

#9 He fet una cerca sobre la 'Conferència per la República Catalana' que 'fa la feina'... sembla que el seu nom real i sencer sigui 'Conferència d'esquerres per a la r. c.'

Ben desconegut, inicitiva d'un partit ben conegut ell... seria en reacció a la preparació, fa un any, i la creació (AG fundacional) el 10 de febrer d'aquest any de l'Assemblea Nacioanal Catalana? Que ella no és NI cap partit ni satel.lit de cap, i obert a tots els independentistes, de partit o no, de qualsevol situac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.