directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

L'Orquestra de Cambra de l'Empordà ja no cobrarà per assajar

Un acord signat dilluns redueix el 70% de la jornada laboral dels músics, que només cobraran per fer concerts

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els músics de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà ja no cobraran per assajar i només faran concerts. Dilluns es va signar un acord que redueix un 70% la jornada laboral a la desena de músics que formen l'orquestra, que passaran de 40 a 12 hores setmanals. L'ERO té una vigència d'un any i també afecta a les contractacions esporàdiques que l'orquestra feia per a concerts puntuals, que es deixaran de fer. La formació està gestionada per una fundació formada per la Generalitat, la Diputació de Girona, els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà i l'Ajuntament de Figueres. L'endarreriment en el pagament de subvencions -que són la principal font d'ingrés de l'orquestra- ha forçat aquest expedient.

Comparteix
   


Etiquetes
L'Orquestra de Cambra de l'Empordà es va crear el 1989 i des de llavors ha destacat com una de les formacions de més prestigi de Catalunya. L'any 1992 la Generalitat de Catalunya li va concedir el Premi Nacional de Música en la categoria de música clàssica, ha enregistrat 14 discos, ha realitzat enregistraments per a RNE, Catalunya Ràdio, Catalunya Música i per a TV3. En els seus més de 20 anys d'història, aquesta orquestra ha actuat a 42 països dels cinc continents i a realitzar més de 2.400 concerts. 

Aquesta orquestra de llarga trajectòria travessarà, durant el pròxims dotze mesos, un dels moments més complicats de la seva història. El dilluns es va signar un acord per aplicar un ERO als deu músics que formen part de l'estructura estable de la formació. 

Es tracta d'un expedient de reducció de jornada que fa que els músics passin de cobrar per 40 hores setmanals a cotitzar-ne només 12, el que suposa una reducció del 70% de la jornada. Segons ha explicat el responsable de la federació de Serveis d'UGT a Girona, Joan Josep Morales, l'ERO és per motius econòmics. Darrera l'empresa hi ha una fundació integrada per la Generalitat de Catalunya, l'lnstitut Català de les Indústries Culturals (ICIC), la Diputació de Girona, Consells Comarcals de l'Alt i Baix Empordà i Ajuntament de Figueres. 

Segons ha explicat Morales, el fet que les institucions públiques hagin endarrerit pagaments de subvencions ha fet que la situació econòmica de l'orquestra empitjori. 'Moltes actuacions de l'orquestra també eren per ajuntaments i administracions públiques, i encara no les han cobrat', ha explicat. L'ERO de reducció de jornada s'aplicarà durant un any, un període durant el qual tampoc es podrà contractar cap músic de manera esporàdica. Els integrants només cobraran pels concerts i els viatges però no pels assajos.

Morales ha destacat que aquest ERO ve provocat per les 'retallades' que està aplicant el Govern també en matèria de cultura. Les negociacions s'han allargat des de finals del 2011 i, segons ha destacat el responsable sindical, han aconseguit millorar les condicions per als treballadors. Per una banda, els músics conserven el 100% de les pagues extres i també tindran un mínim de 20 dies de vacances, malgrat no les arribin a cotitzar senceres.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Roc fletxa Sabadell
25 de gener de 2012, 15.00 h

Benvolgut Josep,
gràcies per respondre.
M'agrada que defensis la cultura catalana, tot i que no hi veig massa la relació amb l'orquestra de l'empordà.
M'agrada que defensis els músics, tot i que els companys d'ofici no tenim en gaire bon concepte l'agrupació esmentada.
M''agrada que defensis la república i la salut, i que discrepis sense insultar ni res.
Au, bon dia tinguis, i visca l'Estartit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa L'Estartit
25 de gener de 2012, 13.57 h

#1 Roc, sento no compartir la teva opinió. Poderm estar en contra de subvencionar en general pero pel que fa la cultura catalana hem de ser concients que en l'actual situació no fer-ho en representa la seva mort.
Respecta al prestigi de la OCE, informa't una mica...és de les formacions que mes han estat treballant (criteri objectiu) i que per al meu gust ho fan molt bé (aixo es tant subjectiu com dir que no és aixis)
Salut i republica


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Roc fletxa Sabadell
25 de gener de 2012, 09.47 h

D'on ho treu això del "prestigi"?
El que és un mal senyal és que, sonant com sonen, es puguin aguantar tants anys, vivint de subvencions.
Si hi hagués un criteri de valor artístic, a l'hora d'atorgar-les,
ja veuríem què farien grups com aquest.
La crisi de les institucions públiques, en aquest cas, potser aclarirà una mica el panorama musical.
No és que hi sobri ningú, al contrari, però personalment lamentaria molt més que anessin a l'aigua altres agrupacions.
O altres serveis púb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.