directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SI vol la creació d'una comissió d'estudi sobre el dret a decidir

El partit ho proposarà al Parlament, alhora que també presentarà una moció en suport al referèndum d'independència d'Escòcia

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Solidaritat Catalana per la Independència ha registrat una moció al Parlament que insta la cambra catalana a crear una comissió d'estudi sobre el dret a decidir. Els diputats independentistes volen que els diferents grups parlamentaris se signifiquin sobre aquesta possibilitat, donat que alguns d'ells, com CiU, ERC o ICV-EUiA s'han manifestat repetidament partidaris de la possibilitat que Catalunya exerceixi en el futur el dret a decidir com a nació. En el text de la moció, SI considera que 'el poble català ha demostrat sobradament la seva maduresa per exercir en el moment que estimi oportú el dret a decidir' i demana als diputats el suport per crear la comissió d'estudi.
Perquè aquesta comissió d'estudi esdevingués una realitat -tal com va passar amb la del concert econòmic- caldria que almenys dos grups parlamentaris la sol·licitessin i que una majoria simple del Parlament li donés suport durant un plenari. La voluntat dels diputats de SI és que d'aquesta comissió nasqués una proposta conjunta del Parlament que fixés les properes etapes del camí cap a la independència política de Catalunya.

Tant si el Parlament accepta aquesta comissió d'estudi com si no ho fa, Solidaritat està disposada a tornar a col·locar el debat sobre l'estat propi a l'hemicicle català. Per això, la direcció del partit ja es planteja la tramitació d'una llei de transició nacional a la independència durant aquesta legislatura, després que fracassés l'intent de fer-ho la primavera passada.

Suport al referèndum a la independència d'Escòcia

La moció que ha presentat SI -i que presumiblement es debatrà en el Ple del proper mes de febrer- també demana que el Govern doni suport a la celebració d'un referèndum d'independència a Escòcia, que els dirigents escocesos volen fixar per a l'any 2014. De fet, la moció neix precisament d'una interpel·lació del diputat Toni Strubell al Govern, en la qual lamentava que la Generalitat no hagués iniciat el mateix camí que el govern escocès. 'Mentre el Govern escocès ha mostrat la seva voluntat de pujar al tren de la història i buscar la sobirania que la història li va arrabassar, el Govern que representa vostè, no', va indicar Strubell a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en el Ple del passat 19 de gener.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Laia fletxa Palamós
25 de gener de 2012, 00.16 h

És un bon exercici per anar forçant els partits a definir-se d' una vegada... Fan el possible per aturar el procès, ignoren el què està passant al carrer i si poden ho minimalitzen.
Mentre, la gent ens anem apuntant a iniciatives com www.donalacara.com i ja som més de 7.500 en poc més d' un mes que donem la cara per la independència. Altres, inicien un procediment valent i arriscat de insubmissió fiscal. I és que ja no tenim po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
manuel fletxa Barcelona
24 de gener de 2012, 19.55 h

A veure si ens entenem. Per exemple L'Uriel, és de Badalona oi? Qui governa a A Badalona? El PP? Vols dir que l'Uriel potser no s'hauria d'ocupar primer de casa seva? Aniria bé que els de SI treballessin una mica per aconseguir una majoria social per la independencia , enlloc de fer proclames grandilocuents però vàcues. Potser que tots aquests independentistes de foros digitals també treballeu una mica enlloc d'aferrar-vos unicament als titulars i prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 de gener de 2012, 17.10 h

Cada dia es demostra que l'únic partit independentista és SI. La resta MK polític. Ho sento per la resta d'independentistes d'altres formacions que persegueixen el mateix objectiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Núria fletxa Viladecans
24 de gener de 2012, 15.20 h

Cada dia més es posen de manifest les contradiccions de CiU i ERC. Creuen que podran aturar el procés? Es com quan la meva àvia renegava dels mòbils, ara no surt de casa sense! És el nostre futur, NO ens el poden negar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Poble Armat = PR fletxa Fins quan durarà la brometa de que quedar-se a Espanya...
24 de gener de 2012, 13.33 h

Aveure què hi diuen els d'ERC, per no dir els de CiU...


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.